Filmozercy.com | Forum
MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: MasterThief - kolekcja filmów i seriali (/watek-masterthief-kolekcja-filmow-i-seriali)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - HAL 9000 - 15-12-2022

(15-12-2022, 11:13)MasterThief napisał(a):  PS. Na jakiś czas przesiadam się też (w ramach testów) na 65-calowy TV Panasonic LZ2000, więc czuję że wykorzystam czas, żeby obejrzeć jak najwięcej pozycji ze swoich zbiorów Big Grin

[Obrazek: panie-bedzie-pan-zadowolony_2017-03-24_10-14-26.jpg]

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - misfit - 15-12-2022

Co jest w środku Westworld S4 - amaray?

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 15-12-2022

Tak, zwykły amaray z 3 płytkami + kartonik (i to już bez drukowanej karteczki z opisami odcinków).

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Danus - 15-12-2022

Ciekawe skad na to wszystko wziął piniondze zlodziej jeden. Smile

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 15-12-2022

Danus, w końcu nick zobowiązuje Big Grin

BTW, z roztargnienia zapomniałem dodać zdjęcia najważniejszego (dla mnie) nabytku, czyli pełnego zestawu z serialem Charmed (w Polsce Czarodziejki) w wydaniu Blu-ray. Niemieckie wydanie (jedyne takie w Europie) w opakowaniu stylizowanym na Księgę Cieni (szkoda, że wszędzie tylko niemieckie napisy, również w dołączonej książce). Cały serial obejrzałem jeszcze w wakacje, ale generalnie jestem bardziej niż zadowolony. Nie jest niestety idealnie, bo wszelkie ujęcia na San Francisco (czyli te krótkie wstawki z początku każdego odcinka) są w SD, jednak cała reszta odrestaurowana w Full HD z dodatkowymi kadrami po bokach. Odejmując wspomniane wstawki, to jakieś 95% z łącznego materiału prezentuje się wielokrotnie lepiej niż w starych edycjach DVD. Na płytach wybór języka angielskiego (DTS HD Master Audio 2.0) oraz niemieckiego, również z napisami w tych dwóch językach. Plus zestaw dodatków specjalnych z dotychczasowych wydań DVD + bodaj dwa nowe materiały (już w Full HD), nagrane z myślą o wydaniu Blu-ray.

[Obrazek: 0hiHdE3.jpg]

[Obrazek: JqhJNfA.jpg]

[Obrazek: MWmn0Bh.jpg]

[Obrazek: OfZnsr0.jpg]

[Obrazek: HdVK6Af.jpg]

[Obrazek: w1iSE4P.jpg]

[Obrazek: s3H0qme.jpg]

[Obrazek: UfQBORj.jpg]

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Danus - 15-12-2022

Swietny Up. Brawo za kupienie UB820.
Ale najbardziej zazdro 65LZ2000, ten telewizor to sztos. Wiem, ze tylko na testy, ale zawsze jakis czas obcowania z tym cudem.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - misfit - 15-12-2022

Gdyby tylko Panas zaoferował 77" w ludzkiej cenie - a tak znowu kasę wydam u konkurencji Tongue

BTW daję znać, że Robin ma dwustronną okładkę jeśli tego nie zauważyłeś - druga strona typowo bardziej mi podchodzi.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 16-12-2022

U mnie 77 niestety już nie wejdzie, tyle dobrego że 65 oglądane z około ~1,75 m robi mega dużą różnicę względem 55 z tej samej odległości Smile Wczoraj oglądałem po raz kolejny Mavericka i przy 65" czułem się, jakbym pierwszy raz oglądał w domu Smile Także w którymś momencie na pewno zmienię swojego LG C7 55" na 65". Mogę sobie tylko wyobrazić jak by to wyglądało przy 77 i więcej calach...

A co to alternatywnej okładki, to też zmieniłem Smile

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Diocletian - 16-12-2022

Nie wyobrażam sobie jak można siedzieć 1,75 od TV, ja siedzę 3m od 55' i czasami wydaje mi się, że mam za duży TVSmile

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Juby - 16-12-2022

Bez przesady. Oglądam z niespełna 3 metrów na 55" Sony (może 2,5m, musiałbym zmierzyć) i po dwóch latach zaczynam pluć sobie w brodę że od razu nie przekonałem narzeczonej do 65". Teraz już nie chce mi się wymieniać, dopiero gdy obecny tv zacznie niedomagać i wymiana będzie konieczna będę celował w 65".

@MasterThief
Steel pierwszego Top Guna wrzutę po tym jak chwaliłeś się wydaniem w zwykłym pudełku z o wiele lepsza okładką Huh