![]() |
|
Telewizory LG OLED seria 8 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Telewizory LG OLED seria 8 (/watek-telewizory-lg-oled-seria-8) |
RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Mierzwiak - 02-09-2024 Na ATV działa. RE: Telewizory LG OLED seria 8 - pearlzfan - 02-09-2024 Czy ktoś z Was ma może telewizję UPC, teraz już Play (pakiet Start) bez dekodera HD tylko z samym koncentrykiem "prosto ze ściany" podłączone do C8/9? Ziomek miał Samsunga z 2017 i zmienił na LG serii C i za cholerę nie możemy wyszukać kanałów. Na Samsungu działało bez problemu a tutaj dupa. LG ma dekoder dvb c, więc to powinno działać. Wchodzimy w strojenie kanałów, wybieramy tv kablowa -> UPC, potem częstotliwość 418000 i ID sieci 43156 wg instrukcji UPC/Play i dupa,nie wyszukuje żadnych kanałów. Gniazdo uszkodzone czy coś nam umyka w konfiguracji? Na swoim nie mogę sprawdzić, bo nie mam telewizji. RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Diocletian - 02-09-2024 U mnie wyświetla się taki komunikat: Dostępność 4K UHD, HDR i Dolby Atmos zależy od pakietu i urządzenia. Nie pamiętam czy wcześniej to było. RE: Telewizory LG OLED seria 8 - blu_ray - 02-09-2024 Dostępność 4K UHD, HDR i Dolby Atmos zależy od pakietu i urządzenia. uwazam ze nie ma to związku - przynajmniej na moim przypadku Powtórzę. Ten sam dostawca Max'a w moim domostwie. Posiadam 2 różne tv. LG (system Webos) brak dv zaś na TCL (Google Android) poprawne działanie. Wniosek nasuwa się dla mnie taki iż aktualna aplikacja Max nie "współgra" z systemem LG RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Mr.Hankey - 02-09-2024 Na LG C3 wszystko działa prawidłowo. Jutro sprawdzę jak wygląda sytuacja na C8, bo teraz już nie mam jak. RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Azel - 04-09-2024 Najnowsza porada - jest coraz zabawniej ![]() "Uprzejmie informujemy, iż możliwym rozwiązaniem Pana problemu z Dolby Vision będzie zmiana źródła dostępu do łącza internetowego." RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Azel - 06-09-2024 Generalnie Max wypina się na problem: "Uprzejmie informujemy, że niestety wersja oprogramowania Pana telewizora nie jest wspierana przez Max (wspierane są LG Smart TV z najnowszym aktualnym systemem webOS lub jego dwoma poprzednimi wersjami) w związku z czym nie możemy zagwarantować, że aplikacja będzie działać w sposób poprawny, tj. czy technologia Dolby Vision dostępna w danych filmach będzie się uruchamiać. Przykro nam z powodu niedogodności." Aczkolwiek niektórym użytkownikom wpada już update TV: 05.50.45. Może LG coś zadziałało. RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Mierzwiak - 06-09-2024 (06-09-2024, 06:17)Azel napisał(a): Generalnie Max wypina się na problem:Co za bzdura. Gdyby nie było wsparcia, to aplikacja nie byłaby dostępna. RE: Telewizory LG OLED seria 8 - marciniozo - 06-09-2024 Nie chcę snuć teorii spiskowych, ale na moim B9 wszystko działało. Wpadła aktualizacja TV i DV zniknął. Telewizory LG OLED seria 8 - vandel - 07-09-2024 U mnie NA LG b8 brak obsługi HBO DV Na LG Cx działa DV Wcześniej działało Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka |