![]() |
|
Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection (/watek-columbia-classics-collection-sony-pictures-classics-collection) |
RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - misfit - 26-10-2024 Capra wychodziłby ok. 50 zł taniej niż obecnie, gdybyśmy tylko mieli wrześniowy kurs dolara (bywał po 3,80). Zamówić zamówiłem, ale jeszcze nie wiem czy anuluję... piłeczka jest po stronie Meksykanów ![]() kobe wykonał nam screeny porównawcze całości CCC Volume 5: A Man for All Seasons. The Age of Innocence All the King's Men Little Women. On the Waterfront. Tootsie. RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - Mefisto - 26-10-2024 (26-10-2024, 09:12)misfit napisał(a): Capra wychodziłby ok. 50 zł taniej niż obecnie, gdybyśmy tylko mieli wrześniowy kurs dolara Najtaniej na kanadyjskim, ale... nie chcą mi tego do Polski wysłać ![]() (26-10-2024, 09:12)misfit napisał(a): kobe wykonał nam screeny porównawcze całości CCC Volume 5: Szczerze nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w... większości z tych tytułów. Zatem criterionowy Waterfront nadal pozostaje dobrym wyborem. RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - Ash-9001 - 26-10-2024 No i oczywiście The Age of Innocence zapowiada się wyśmienicie... Trzymam kciuki żeby wydali osobno. RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - misfit - 26-10-2024 (26-10-2024, 12:21)Mefisto napisał(a): Szczerze nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w... większości z tych tytułów. Zatem criterionowy Waterfront nadal pozostaje dobrym wyborem. Wg. screenów ogólnie zanosi się na najmniejszą poprawę względem dotychczasowych BD, ale nie dziwota, gdyż prawie wszystkie z nich pochodziły już ze skanów 4K. Aczkolwiek w On the Waterfront czy Tootsie liczyłem na świeżutkie skany... Z drugiej strony coś co wydaje się niewielką poprawą na screenach, w ruchu może być już sporą różnicą (ziarno, zabrudzenia, stabilizacja obrazu, itd.), ale to dam znać gdy w końcu Amazon UK raczy wysłać moją sztukę. RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - Mefisto - 26-10-2024 Nie no, jasne - nie raz już było tak, że screeny sobie, a rzeczywistość sobie. Ale akurat w tym wypadku dochodzi też cała oprawa criteriona oraz różne formaty filmu. Płytkę 4K zawsze będzie sobie można dokupić jak już wyjdzie po ludzku w osobnej edycji. RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - misfit - 26-10-2024 W Sony także są wersje 1.37:1, 1.66:1 i 1.85:1 - każda z nich na osobnym dysku UHD + m.in. dodatki na osobnym BD. U Criteriona masz na jednym dysku BD wersję 1.66:1 + ~230 min. dodatków, a na drugim dysku wersje 1.37:1 i 1.85:1. Wydaje mi się nieprawdopodobne aby w ruchu także w kwestii kompresji obrazu Sony nie miało znaczącej przewagi. RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - Mefisto - 26-10-2024 OK, wygrałeś. Jeszcze zasponsoruj i będzie cacy
RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - kulcikriu - 27-10-2024 Box Capry spadł na 144,99$ RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - Mefisto - 27-10-2024 Niech spada i do 44, liczę na jakąś cyfrówkę z ich strony
RE: Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection - misfit - 17-11-2024 Do poczytania o remasteringu filmów z zestawu CCC Vol.5: Na bonusowej płycie mamy: The Belle of Broadway (1926) Kod: Name: 00385.MPLS The Desert Bride (1928) Kod: Name: 00382.MPLS Ladies of Leisure (1926) Kod: Name: 00377.MPLS The Price She Paid (1924) Kod: Name: 00380.MPLS The Scarlet Lady (1928) Kod: Name: 00378.MPLS |