![]() |
|
HAL 9000: Archiwum - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: HAL 9000: Archiwum (/watek-hal-9000-archiwum) |
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 11-09-2023 Jak już u nich będziesz to zapytaj się kiedy "Arabela" wyjdzie na BD i takie filmy jak "Jutro wstanę rano i oparzę się herbatą" (1977), a wszędzie gra Vladimír Menšík taki czeski Leon Niemczyk i Samuel L. Jackson w jednym ![]()
RE: HAL 9000: Archiwum - piti198 - 12-09-2023 "Jutro wstanę rano i oparzę się herbatą" wyszło w UK z Second Run. Chyba z Arrow kupowałem w jakiejś promocji. Mam 2 płyty, bo pierwsza paczka rzekomo przepadła, potem dosłali mi film, a później przyszła ta zaginiona przesyłka. Jak chcesz, to mogę ci sprzedać. RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 12-09-2023 Zaskoczyłeś mnie i Second Run też ![]() Muszę dokładniej sprawdzać co mają w ofercie, a film chętnie wezmę, zaraz skontaktuję się na PW i dogadamy szczegóły
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 12-09-2023 Za późno wstałem widzę
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 15-09-2023 Wrzesień [2] Ciąg dalszy czeskich klimatów, dzięki piti198, który zwrócił mi uwagę że ten film już został wydany - jakość jest dość dobra zwłaszcza jeżeli chodzi o stabilizację, natomiast brudu i zanieczyszczeń jest tam od cholery, jak ktoś jest na takie skazy uczulony, to niech ma to na uwadze, ja obejrzałem z przyjemnością co jest zasługą w dużej mierze samego filmu: ![]() (12-09-2023, 11:55)Mefisto napisał(a): Za późno wstałem widzęAle nie oparzyłeś się herbatą ![]() Włoski metal: ![]() ![]() ![]() ![]() Niemiecki papier i plastik: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (08-09-2023, 12:22)slepy51 napisał(a): Zajebisty hongkoński neo-noir kryminał o polowaniu na seryjnego mordercę kobiet i przebaczeniu. Dla mnie jeden z formalnie najładniejszych filmów ostatnich lat (zdjęcia i scenografia są fenomenalne), super klimat tonącego w śmieciach Hongkongu, ogólnie cud, miód i orzeszki i moja ścisła topka zeszłego roku. Szkoda, że przeszedł bez echa bo to spokojnie jeden z najlepszych tego typu filmów od czasu "Se7en". Potwierdzam ![]() Film tonie w śmieciach, co przy sporym kontraście i dużej głębi ostrości, daje niesamowity efekt "miliona szczegółów", mimo że film nie był ukończony w 4K. Jedynie miłośnicy klasycznego filmowego ziarna, będą być może zawiedzenie, bo to cyfrowe fotki: ![]() recka RE: HAL 9000: Archiwum - Cisek - 16-09-2023 O kurczę, ale obłędnie to wygląda. Zachęciliście, dzięki!
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 16-09-2023 slepy51 wygrzebał ten film i ma rację że przeszedł bez większego echa, ja nic o tym nie słyszałem. Widać wyraźnie że nawet jak ktoś się interesuje filmem, ale nie robi tego zawodowo, to ciężko ogarnąć całą światową kinematografię, to jest niemożliwe
RE: HAL 9000: Archiwum - slepy51 - 16-09-2023 Oczywiście szacun za "Limbo" i cieszę się, że się podobał. Ja polecam ten film gdzie tylko mogę bo nawet na forach filmowych mało kto ten zacny kawałek hongkońskiego kina widział a naprawdę warto i szkoda by było, żeby utonął gdzieś, nomen omen, w śmietniku światowej kinematografii i został zapomniany. RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 17-09-2023 Dobra robota ![]() Największą zaletą działu "Nasze kolekcje" jest możliwość podpatrzenia u kolegów jakiegoś ciekawego filmu, o którym się nie wiedziało, lub z jakiegoś powodu zapomniało lub przeoczyło, tak więc dziękuję wszystkim za inspiracje
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 29-10-2023 Październik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |