Filmozercy.com | Forum
Telewizory LG OLED seria 8 - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Telewizory LG OLED seria 8 (/watek-telewizory-lg-oled-seria-8)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Azel - 10-09-2024

Wleciał nowy soft do serii 8, ale niestety nie naprawił problemu z DV na Max. Cóż, chyba pozostaje kupna jakiegoś sticka (i tak miałem w planach), bo, czytając odpowiedzi supportu, Max chyba nie zamierza tego naprawiać.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - pearlzfan - 16-09-2024

Czy ktoś z Was, kto posiada C3 i może sprawdzić u siebie czy też ma takie dziwne jasne obwódki np. W okolicach twarzy/głowy postaci zwłaszcza w ciemnych scenach w DV/HDR (w SDR nie ma problemu)?
Albo to ja jestem przeczulony, albo coś jest na rzeczy po ostatnim updejcie softu.
Najbardziej to widać w The Batman np. 2:01:55 kiedy gasną światła i Batman wystrzeliwuje linkę w szybie windy oraz w następnej scenie, kiedy Selina wchodzi z bronią do pomieszczenia szukając Falcone. Widać to tylko w ruchu, na stop klatce tego nie ma. Wygląda to trochę jak posteryzacja. Sprawdzałem i na apce Max i na płycie (puszczonej z UB820) - w obu przypadkach to samo.

Mam wrażwnie, że na C9 nie miałem tego problemu.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Mierzwiak - 16-09-2024

Włączyłem u siebie na B8 i niczego takiego nie widzę.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Diocletian - 19-09-2024

Jak na C9 czyści się pamięć podręczną aplikacji i czy w ogóle warto?
I drugie pytanie, jak zamyka się aptekę MAX, wszystkie mają ikonkę ZAMKNIJ, a ta nie ma.
Nie daje mi to spać LOL

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Mierzwiak - 19-09-2024

Wciskasz przycisk "Back" (ten od wracania, ze strzałką w lewo) i trzymasz tak długo, aż aplikacja się zamknie.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Diocletian - 19-09-2024

Dzięki

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Mr.Hankey - 27-10-2024

Działa u was wygaszacz ekranu we wbudowanych aplikacjach typu Netflix? Na startym C8 oczywiście wszystko śmiga jak powinno, ale na C3 po ostatniej aktualizacji wygaszacz się nie włącza... Jest gdzieś w ustawieniach stosowna opcja? Przeleciałem na szybko, ale nic nie widzę.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - kliw - 30-10-2024

Czy u was też po ostatniej aktualizacji softu pojawił się problem CV na Netflix? Zauważyłem, że mój B9 nie wyświetla DV. Sprawdziłem na Panasonicu UB820 i tam wyświetla się prawidłowo.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - Diocletian - 30-10-2024

DV jest, za to nie mam połowy Netflixa haha ha.
Wyświetla mi się takie coś: Mamy obecnie problem z uzyskaniem dostępu do tych tytułów. Spróbuj ponownie później.  GPS len.
I tak na połowie działów :/

Edit
Na drugim tv to samo. Na tablecie info o niemożliwości połączenia z serwisem Netflix.

RE: Telewizory LG OLED seria 8 - marciniozo - 30-10-2024

U mnie w LG B9, DV zniknęło po aktualizacji w HBO MAX.