![]() |
|
matwiko kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: matwiko kolekcja (/watek-matwiko-kolekcja) |
RE: matwiko kolekcja - kryst007 - 23-07-2018 A czy to aby ja przypadkiem nie wykrakałem z żoną? ![]() (25-05-2018, 20:20)kryst007 napisał(a): Może żonka ma dosyć pasji męża i wywala kolekcję bez zgody. Jeśli się nie mylę, to jako kolega-kolekcjoner z forum naprawdę współczuję... ale ja zaklepuję pakiet Jodorowskiego, filmy Hitchcocka od Universala, "Zakazaną planetę", "Stalkera" A zakupy i tak fajne! Ten pakiet Melville'a jest od Kino Świat, a nie Kino Polska Poza tym szkoda, że pokaźna część Twojego dorobku poszła w las na rzecz jakiegoś tam pianina
RE: matwiko kolekcja - Ethan - 23-07-2018 Jakbyś się czegoś pozbywał dawaj znać, może się czymś wymienimy PS a ta Suspiria to wersja z napisami? RE: matwiko kolekcja - Filmożerca Alan - 23-07-2018 Lepiej na allegro wystawiaj i tu informuj, bo w cexie mało dają i na voucher, i gotówki. Więcej zarobisz i sprzedasz kolekcjonerom
RE: matwiko kolekcja - Wolfman - 23-07-2018 Kto jak kto, ale awatary , z którymi się utożsamiasz to potrafisz dobierać
RE: matwiko kolekcja - Filmożerca Alan - 23-07-2018 na pewno nie utożsamiam się z panem k xD po prostu oglądam szkolną i to zdjęcie mnie rozwala RE: matwiko kolekcja - matwiko - 23-07-2018 Lubie pianino. Obecnie najczesciej używają je moje maluchy waląc z całej siły w klawisze ale żona gra dobrze a ja znam podstawy. Będą próbował sie uczyć, może motywów filmowych jak z Amelii itp. Odchudziłem kolekcję o jakieś 50 płyt ale to był sam szajs lub filmy które już mam na BD. Ogólnie nic wartościowego. Dostałem na vouchera ok 100zl bez łaski i tracenia czasu i się cieszę bo nie sprzedałbym tego za więcej na allegro. Nawet próbowałem takie Królestwo Kryształowej Czaszki, wstawiłem na Allegro za 4zl i żadnego zainteresowania przez miesiąc No to tego typu rzeczy się pozbyłem. Suspiria z napisami i lektorem. A i przy okazji. Gry uliczne i Jajo węża obraz nieanamorficzny. Wszyscy mówią kocham cię obraz przycięty z 16x9 do 4:3! Pytanie do innych posiadaczy czy wznowienia też mają takie skadrowanie? RE: matwiko kolekcja - kryst007 - 23-07-2018 Na moim wydaniu "Wszyscy mówią: Kocham Cię" od Kino Świat z białej serii Woody'ego Allena, to obraz jest w oryginalnym 16:9. Nie wiem, czy u Ciebie serio jest przycięty do 4:3, czy po prostu odsłonięta gora i dół. EDIT: A tak w ogole to pochwalisz się tym pianinem?
RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 23-07-2018 Cytat:Będą próbował sie uczyć, może motywów filmowychTeż gram głównie motywy filmowe, ale pianina bym ze sobą nigdzie nie zabrał
RE: matwiko kolekcja - matwiko - 29-07-2018 (23-07-2018, 18:20)kryst007 napisał(a): EDIT: A tak w ogole to pochwalisz się tym pianinem? Wink Pianino elektryczne CASIO CDP-130 Najlepsze w pianinach elektrycznych jest to że można grać na słuchawkach i żaden sąsiad nie marudzi. Do tego klawisze sa wyważone jak prawdziwe pianino, praktycznie nie czuć różnicy no i możesz ustawić dowolną głośność poza oczywiście mocą uderzenia w klawisz. Imituje kilkanaście barw instrumentów ma podkłady, metronom, perkusje itp. (23-07-2018, 06:34)Gieferg napisał(a): I tu się różnimy Tonguehmm, nie wiedziałem nawet że harmonijka ma swoje tabulatory, traktowałem ją zawsze jako zabawkę choć jestem po szkole muzycznej ;P (23-07-2018, 18:20)kryst007 napisał(a): od Kino Świat z białej serii Woody'ego Allena, to obraz jest w oryginalnym 16:9No to Gutek dał ciała. Na dole wydanie Gutka z przycięty obrazem do 4:3 Kadr jest lekko otworzony góra, dół ale i tak dużo tracimy na bokach. Kiedyś jeszcze była dyskusja o obrazie w Wiedźminie w tym wydaniu, wznowieniu Best Film. Obraz sprawdziłem jest ok 16x9.
RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 29-07-2018 Cytat:hmm, nie wiedziałem nawet że harmonijka ma swoje tabulatory, traktowałem ją zawsze jako zabawkę choć jestem po szkole muzycznej ;PNo niestety, instrument jak każdy inny, można zagrać wszystko, rozrzut cenowy też spory (żeby sensownie pograć wypada zainwestować co najmniej koło stówki - sam mam Suzuki Harpmastera za mniej więcej tyle, a można wydać na harmonijkę o wiele więcej) a ludziom z jakiegoś powodu się wydaje, że to jakieś byle co. Cytat: Obraz sprawdziłem jest ok 16x9.To że jest 16x9 nic nie znaczy. Stare wydanie też miało i nie było ok. Obejrzyj film i zwróc uwagę na górna krawędź ekranu. Jak zobaczysz poucinane czubki głów to znaczy, że nie jest ok. OK, to była wersja puszczana w TV. Poza tym był tam (w wydaniu Vision) też przepalony obraz (zwalony kontrast, w ogóle wyglądało troche jak nagrane kamera w kinie) - tu też jest? (z tego co wiem, to tak) Sam bym chętnie przygarnął wydanie serialu, które wyszło u ruskich (dobry AR, dobry kontrast), niestety jest raczej nie do dostania. Więcej na temat: http://forum.filmozercy.com/watek-wiedzmin-2001 |