![]() |
|
Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski (/watek-ogniem-i-mieczem-potop-pan-wolodyjowski) |
RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Raziz - 06-04-2018 Witam. Skłaniam się do kupna trylogii i muszę zapytać, bo czytam z mieszanymi uczuciami. Co wybrać... Co możecie powiedzieć, doradzić? Na co się skusić? (sorka, za duże [img, ale coś [spoiler nie chciał mnie słuchać) RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Gieferg - 06-04-2018 W przypadku Ogniem i Mieczem tylko powyższe DVD - zawiera dłuższą wersję filmu, a wszystkie wydania Blu to buble. Potop i Wołodyjowski - wydanie DMMS. RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - misfit - 06-04-2018 Wydania Blu-ray Ogniem i mieczem omijać z daleka. Dla ciekawskich po lewej screeny z Blu-ray (poral.eu), po prawej z TVP HD. RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Daras - 06-04-2018 Pisząc bardzo przystępnie dodam, że powyższe dwa wydania BD stanowią konwersję z SD (upscaling). Najlepszym na świecie wydaniem „Ogniem i mieczem” jest przywołana tu edycja DVD. Rekonstrukcja obrazu zrobiła swoje. Gwoli pewnej rzetelności dodam, że płyta BD trzyma w ryzach krawędzie konturów, które podczas projekcji DVD (na dużym ekranie) mogą być zauważalne jako postrzępione. Ale szajs, to szajs. EDIT: Zapomniałem dodać, że w oczach forumowiczów i moich gości kina domowego serial zyskuje w relacji do wersji kinowej. RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Wolfman - 07-04-2018 Obejrzałem i przeżyłem, jestem ciekaw czy wydadzą prawdziwy remaster w steelu jak i inne części. RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - MarianPaz - 07-04-2018 Najpierw muszą zrekonstruować film, no chyba że TVP wydałaby swoją wersję telewizyjną, ale ona i tak robiona była po kosztach by dostarczyć materiału dla kanału TVP HD. RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Wolfman - 07-04-2018 Wygląda lepiej niż ten blu ray, więc lepsze to niż nic. Na coś więcej można liczyć za 20 lat, lub po śmierci obecnego forum i forumowiczów. Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - whiteHussar - 01-05-2018 To której wydanie DVD Ogniem i Mieczem najlepiej kupić, bo tych wydań jest sporo, czy zdecydować się na te wydanie 3 filmów na blu ray? RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Daras - 01-05-2018 (01-05-2018, 11:20)whiteHussar napisał(a): To której wydanie DVD Ogniem i Mieczem najlepiej kupić, bo tych wydań jest sporo, czy zdecydować się na te wydanie 3 filmów na blu ray? (06-04-2018, 22:40)Daras napisał(a): Najlepszym na świecie wydaniem „Ogniem i mieczem” jest przywołana tu edycja DVD. Rekonstrukcja obrazu zrobiła swoje. Trzecia fotka od góry. RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Wolfman - 01-05-2018 (01-05-2018, 11:20)whiteHussar napisał(a): To której wydanie DVD Ogniem i Mieczem najlepiej kupić, bo tych wydań jest sporo, czy zdecydować się na te wydanie 3 filmów na blu ray?Zależy jak dbasz o wygląd na półce to kup wydanie zbiorcze, a dvd Ogniem i mieczem , jeśli przypasuje bardziej to możesz dokupić w cenie puszki piwa |