Filmozercy.com | Forum
MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: MasterThief - kolekcja filmów i seriali (/watek-masterthief-kolekcja-filmow-i-seriali)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Danus - 14-07-2024

Duzy update.
They Live zwlaszcza nie powinieneś żałować bo z dobrego polecenia.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - pred895 - 14-07-2024

Wczoraj obejrzałem Civil War - znakomity SF thriller dziennikarki.... Świetnie nakręcony i trzymający w napięciu praktycznie w każdej scenie. Bez patosu i poprawności politycznej, prawdziwa jazda bez trzymanki, ale nie dla wszystkich 8+/10

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 14-07-2024

Oglądałem w kinie i mam podobne spostrzeżenia, a kilka scen wryła mi się do dziś w pamięci (zwłaszcza ta z masowym grobem). Amerykańskie wydanie 4K właściwie bez zarzutu - referencja pod kątem wizualnym i dźwiękowym plus świetny, 6-częściowy dodatek (około godziny) dotyczący procesu produkcji filmu.

@Danus
Boję się co mi polecisz następnym razem Tongue

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - pearlzfan - 14-07-2024

To ja jestem na przeciwnym biegunie. Piękne zdjęcia i nic więcej. Cała ta historia przszła obok mnie. Gwoździem do trumny były kartonowe postacie, a był tu mega potencjał na pogłebione relacje i różne spojrzenia trzech różnych pokoleń dziennikarzy.
Lee mam polubić, bo młoda powiedziała, że ta jest autorytetem. Joel robi za tło, a staruszek niby ma być mentorem, ale nikt go nie słucha i jadą tak sobie dokumentować historię, do której mam obojętny stosunek, bo film nie raczył mi jej opowiedzieć (np z 3 perspektyw bohaterów). Brak historii, brak emocji, brak poonty. Nie rozumiem wysokich ocen tego filmu.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - djgromo - 14-07-2024

Ja spodziewałem się bardziej filmu akcji i sądzę, że kampania reklamowa przekłamywała to o czym jest tak naprawdę ten film.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - pred895 - 14-07-2024

(14-07-2024, 16:39)pred895 napisał(a):  ale nie dla wszystkich

Wink BTW skończyłem ten film wczoraj około 00:00 a wiemy jaka jest końcowa scena i w międzyczasie odwaliła się akcja z Trumpem.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 12-03-2025

Update z ostatnich miesięcy:

Nosferatu, Friday the 13th, Koszmar z ulicy wiązów - wydania z USA (brak PL)
Se7en, Joker: Folie a Deux, 2x Deadpool and Wolverine, Shrek Blu-ray Kolekcja, Szefowie wrogowie Blu-ray Kolekcja, Twisters, Kingdom of the Planet of the Apes, A Quiet Place: Day One, The Batman - wszystko to wydania z Czech i wszystko z PL językiem (prócz Se7en, gdzie PL jest tylko na wcześniejszej płycie Blu-ray).
Smile 2 - Włochy (full PL na obu płytach)
Beetlejuice Beetlejuice - wydanie niemieckie, PL na płycie UHD
House of the Dragon Season 2 - wydanie niemieckie, brak PL (kuriozum ze strony Warnera, ale cóż zrobić)
Alien Romulus i Konklawe - wydania polskie

[Obrazek: 0a83TLt.jpg]
[Obrazek: 6yQaVmO.jpg]
[Obrazek: HgLDHfJ.jpg]
[Obrazek: ok5cvB9.jpg]
[Obrazek: 7YtawEa.jpg]
[Obrazek: wxLcyaj.jpg]
[Obrazek: COCpE3e.jpg]
[Obrazek: TMfwpI6.jpg]
[Obrazek: 5NRYfTG.jpg]
[Obrazek: 7LC37cF.jpg]
[Obrazek: L1herrk.jpg]
[Obrazek: zo12UOK.jpg]
[Obrazek: sU3LTp0.jpg]
[Obrazek: J0qGpzy.jpg]
[Obrazek: fs8fieB.jpg]
[Obrazek: LsQsdvG.jpg]
[Obrazek: cIC1d2k.jpg]
[Obrazek: M1rcyCr.jpg]

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Mefisto - 12-03-2025

Kupiłeś dwa razy ten sam film dla różnych okładek?

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 12-03-2025

Tak Big Grin nie mogłem się zdecydować na jeden z nich, wiec wziąłem oba :V Disney sobie zarobił na mnie.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - czarodziejmarx - 12-03-2025

@MasterThief, czyli jak dobrze rozumiem czeskie wydanie Seven 4K w steelu ma drugą płytę BD 2K taką jak z polskiego wydania.
Można to u nas dostać gdzieś indziej niż na blu-shop.cz? Taniej? Big Grin