Filmozercy.com | Forum
Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Polskie sklepy internetowe - komentarze (/watek-polskie-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 27-02-2020

Muszę pochwalić nasz rodzimy sklep dvdmax.pl. Ku memu ogromnemu zaskoczeniu kupiłem u nich bardzo rzadki film Invasion of the Body Snatchers w steelbooku brytyjskie wydanie i to za godziwą cenę. Żeby było zabawniej znalazłem ten tytuł pośrednictwem strony brytyjskiego amazonu gdzie się ogłaszali.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - weiter - 30-03-2020

Kupowaliście ostatnio jakieś filmy przez stronę MediaMarkt?
Już piszę dlaczego zadałem takie pytanie.
Chciałbym zakupić jeden film, który jest dostępny w sklepie MM znajdującym się w galerii handlowej.
Jak wiadomo, takie sklepy są zamknięte dla klientów. Pytanie, czy dla pracowników również?
Czy taki sklep zrealizuje mi zamówienie i wyśle przesyłkę do paczkomatu?
Nie mam ochoty wpłacać kasy tylko po to, żeby za kilka dni dowiedzieć się, że sklep mi anuluje zamówienie i odda kasę, bo nikt tam teraz nie pracuje.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - MSW - 30-03-2020

Wybierz płatność przelewem tradycyjnym. Mniej więcej do dwóch dni od złożenia zamówienia powinieneś otrzymać wiadomość o przyjęciu zamówienia i wtedy wpłacasz. Jeżeli nie otrzymasz wiadomości z potwierdzeniem - co się rzadko, ale zdarza - dzwoń na infolinię i poproś żeby wysłali wewnętrzną wiadomość do sklepu czy będzie realizować zamówienie.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - weiter - 30-03-2020

(30-03-2020, 14:42)MSW napisał(a):  Wybierz płatność przelewem tradycyjnym. Mniej więcej do dwóch dni od złożenia zamówienia powinieneś otrzymać wiadomość o przyjęciu zamówienia i wtedy wpłacasz. Jeżeli nie otrzymasz wiadomości z potwierdzeniem - co się rzadko, ale zdarza - dzwoń na infolinię i poproś żeby wysłali wewnętrzną wiadomość do sklepu czy będzie realizować zamówienie.
O to jest dobre rozwiązanie. Dzięki za podpowiedź.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - laware - 30-03-2020

(30-03-2020, 14:12)weiter napisał(a):  Kupowaliście ostatnio jakieś filmy przez stronę MediaMarkt?
Już piszę dlaczego zadałem takie pytanie.
Chciałbym zakupić jeden film, który jest dostępny w sklepie MM znajdującym się w galerii handlowej.
Jak wiadomo, takie sklepy są zamknięte dla klientów. Pytanie, czy dla pracowników również?
Czy taki sklep zrealizuje mi zamówienie i wyśle przesyłkę do paczkomatu?
Nie mam ochoty wpłacać kasy tylko po to, żeby za kilka dni dowiedzieć się, że sklep mi anuluje zamówienie i odda kasę, bo nikt tam teraz nie pracuje.

Ostatnio kupiłem 6 filmów z wysyłka z MM. Wysłał je do mnie market MM Szczecin Atrium. Także pracują "normalnie" Wink

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - lukee - 30-03-2020

Pozycje dostępne w moim mieście pokazuje mi, że jak zamówię do którejś godziny to za 10 zł mogą dostarczyć tego samego dnia wieczorem. Też spoko opcja gdy zamawia się coś o większej kwocie niż np. jeden tani film Wink

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Ethan - 30-03-2020

z tego co mi wspomniał znajomy, 13 sklepów pracuje stacjonarnie (zmniejszyły powierzchnie odcinając bodajże dział z duzym sprzętem agd) i chyba 5 online'owo. I wszystko opiera się o to co te sklepy mają dostepne.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Pablo0909 - 31-03-2020

(30-03-2020, 21:45)Ethan napisał(a):  z tego co mi wspomniał znajomy, 13 sklepów pracuje stacjonarnie (zmniejszyły powierzchnie odcinając bodajże dział z duzym sprzętem agd) i chyba 5 online'owo. I wszystko opiera się o to co te sklepy mają dostepne.

A ich magazyn centralny nie pracuje? Zawsze było tak, że zakupy online, były realizowane w oparciu o to, czym dysponuje magazyn główny. Nieraz niektóre rzeczy nie były dostępne w sklepach stacjonarnych, ale online mogłeś je kupić.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Ethan - 31-03-2020

Zapytam

Okazuje się, że MM magazyn centralny nie dotyczy muzyki czy filmu. One bezpośrednio jadą do sklepów od wydawców. A jako, że teraz jadą tylko do wybranych sklepów, tylko one je realizują. Zatem magazyn centralny ich nie dotyczy.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - shaman72 - 31-03-2020

Podczepię się z pytaniem, a jak wygląda sytuacja z Empikiem??
Dostałem maila,że wysyłka idzie do sklepu stacjonarnego w galerii.
Sklepy stacjonarne Empiku pracują??