Filmozercy.com | Forum
Gry komputerowe & konsolowe - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie)
+--- Wątek: Gry komputerowe & konsolowe (/watek-gry-komputerowe-konsolowe)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

RE: Gry komputerowe & konsolowe - frantic85 - 30-08-2017

Zastanawiam sie nad pierwsza moja konsola ktora kupie, ps4 czy ps4 pro, tv 4k jeszcze nie mam, ale w przyszlosci napewno zakupie. Gry podobno nawet na full hd wygladaja lepiej na Pro...czy warto doplacic te ok 600zl do PROsiaka czy podstawka styknie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

RE: Gry komputerowe & konsolowe - Mateusz - 30-08-2017

Czemu nie bierzesz pod uwagę Xboxa?

RE: Gry komputerowe & konsolowe - frantic85 - 01-09-2017

Sony ma wiecej gier,wiekszosc znajomych posiada i mozna pograc po sieci, xbox jedeny plus widze w odtwarzaczu uhd...

RE: Gry komputerowe & konsolowe - Emdziu - 01-09-2017

(01-09-2017, 11:25)frantic85 napisał(a):  Sony ma wiecej gier,wiekszosc znajomych posiada i mozna pograc po sieci, xbox jedeny plus widze w odtwarzaczu uhd...

Hmm ja bym bral pro teraz . Aczkolwiek zalezy od budzetu . Mam zwykla ps4 1tb i tv 65 cali 4k . I nie narzekam . Zalezy jakie masz wymagania

RE: Gry komputerowe & konsolowe - Mateusz - 01-09-2017

(01-09-2017, 11:25)frantic85 napisał(a):  Sony ma wiecej gier,wiekszosc znajomych posiada i mozna pograc po sieci, xbox jedeny plus widze w odtwarzaczu uhd...

Jak zamierzasz wchodzić w UHD, to odtwarzacz w xboxie jest dużym plusem. Inna sprawa jeśli faktycznie większość Twoich znajomych ma PS, ale to duży błąd. Xbox daje więcej możliwości w dzieleniu się kosztami subskrypcji gold i grami. Wink No i nie przesadzałbym z tą większą ilością gier, xbox też ma pod tym względem plusy. Taka Tomb Raider wyszła na PS4 znacznie później.

RE: Gry komputerowe & konsolowe - Wolfman - 01-09-2017

Ale z exclusive leży i kwiczy.

RE: Gry komputerowe & konsolowe - Mateusz - 01-09-2017

No leży, ale exy na PS nie każdemu są do szczęścia potrzebne.

RE: Gry komputerowe & konsolowe - rafal2311 - 01-09-2017

Jako posiadasz PS4 Pro, który nie ma (jeszcze) telewizora 4K mogę się z Tb podzielić następującymi spostrzeżeniami:
- gry działają nieco szybciej i ogólnie są stabilniejsze
- czasy ładowania są troszkę krótsze
- niektóre gry wyglądają nieco ładniej (z naciskiem na "nieco")
- ogólnie konsola działa trochę sprawniej
- ładniejsze screeny niż na podstawowym PS4
Dodatkowo podobno lepiej działa funkcja nagrywania i "share" ale sam nie korzystałem więc się nie wypowiem.
Czy za w/w rzeczy warto dopłacać te kilkaset złotych musisz już odpowiedzieć sobie sam ;P. Jeśli chodzi o mnie to nie żałuję, że zdecydowałem się na Pro.

RE: Gry komputerowe & konsolowe - frantic85 - 01-09-2017

włąsnie o to chodzi, procek i grafika jest znacznie lepsza od fat i slim, a gry w 4k i całe hdr przyda sie pozniej przy wymianie TV. szczerze to murowane gry w ktore bede grał online i nie tylko to fifa, blood bowl 2(futbol amerykanski w swiecie warhammera) i napewno strzelanki, bo i czas trzeba na to znalezc, i chyba lepiej troszke dolozyc wiecej i miec spokoj ze sprzetem na pare lat i mocniejsze bebechy i lepszą jakość gier...więc chyba już klamka zapadła i zakup PRO stanie sięfaktem Smile

Dzisiaj na saturn i mm pojawiły sie preordery z ps4/slim/pro z fifa 18 Smile

RE: Gry komputerowe & konsolowe - robsonm1978 - 02-09-2017

Tylko dlaczego nie dali czytnika 4k Ultra HD w Ps4 Pro tego nie moge zrozumiec.Konkurencja w Xbox One S ma i nie kosztuje tyle co Pro.Także tłumaczenie ze ludzie odchodzą od nośników fizycznych tez do mnie nie przemawia