![]() |
|
Criterion - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Criterion (/watek-criterion) |
RE: Criterion - HAL 9000 - 18-07-2023 Ehh, skasowało mi się, ale z grubsza było tak (XD): (18-07-2023, 07:02)misfit napisał(a): Ile sobie Criterion życzy za wymianę porysowanych płyt i ich wysyłkę do PL? Z tego co pamiętam m.in. HAL przy okazji zestawu WKW w coś takiego się bawił, ale już nie przypominam sobie jak to cenowo wychodziło... Z tego co czytałem wymiana płyty dla obcokrajowców do był koszt 10$, to było przed wojną U mnie była sytuacja, że płyta zatrzymywała się w połowie i wystarczyło cofnąć odtwarzanie, żeby poszło dalej już bez problemów - doszedłem do wniosku, że lepiej dołożyć i kupić niemieckie UHD z tym filmem i kiedyś tak zrobię jak mnie najdzie ![]() Z październikowych zapowiedzi jestem niepocieszony, bo większość tych filmów UHD już mam, a skoro "Inni" wyjdą u "nas" i będzie HDR, to poczekam. Criterion jak zwykle zachęca świetną okładką: ![]() Ja staram się kupować u nich takie filmy, gdzie nie ma europejskich "zamienników", lub jestem mocno napalony i nie chce mi się czekać. Jeżeli chodzi o ilość, to Kino Lorber już dawno wyprzedziło Criterion jeżeli chodzi o nowości UHD i na dodatek mają niższe ceny oraz mniej porysowanych płyt - na dwa ostatnie tytuły UHD (Criterion) jedna płyta była czysta, a druga (Fisher King) miała drobne ryski na brzegu, takie jak na pożyczonym zdjęciu poniżej: ![]() Oba filmy już obejrzane i wszystko OK. Pomijając wydanie BD WKW, to nigdy nie miałem problemów z odtwarzaniem ich płyt. Tak ogólnie, to chciałbym uspokoić potencjalnych kupców, bo na około 700 płyt UHD, które posiadam, problem miałem tylko z francuskim "Basenem" i włoską "Dunkierką", która miała drobną skazę powodującą że laser musiał przeskoczyć kilkadziesiąt sekund dalej. Czyli nie jest źle
RE: Criterion - misfit - 18-07-2023 (18-07-2023, 17:50)HAL 9000 napisał(a): Z tego co czytałem wymiana płyty dla obcokrajowców do był koszt 10$, to było przed wojną Czyli razem z procesem wymiany wychodzi tak ze dwie stówki za UHD w promocji od Criteriona. O ile nic się nie zmieniło - dopytam ich. Do przeżycia jeszcze jak dla mnie, w określonych przypadkach... Tyle dobrego, że jest w ogóle taka opcja z wymianą płyty. (18-07-2023, 17:50)HAL 9000 napisał(a): Tak ogólnie, to chciałbym uspokoić potencjalnych kupców, bo na około 700 płyt UHD, które posiadam, problem miałem tylko z francuskim "Basenem" i włoską "Dunkierką", która miała drobną skazę powodującą że laser musiał przeskoczyć kilkadziesiąt sekund dalej. Mnie nie uspokoiłeś ![]() Ale ja mam trochę inne wymagania i mi nie wystarczy, że mój pancerny OPPO łyka niemal wszystko co do niego włożę, łącznie z porysowanymi BD-100, nie powodując przy tym żadnych zacinek w trakcie odtwarzania (też nie licząc felernego Basenu ) Nie mam jednak gwarancji, że za jakiś czas może się to zmienić, albo, że przyszły odtwarzacz (OPPO nie będzie wieczny ) będzie miał gorszą tolerancję na takie porysowane płyty. Inna sprawa, że z kilku względów potrzebuję też aby mój komputerowy napęd bez problemu odczytywał kupioną przeze mnie płytę. I z tym póki co jest u mnie największy problem. Nie tyle z porysowanymi BD, co UHD, a szczególnie trzywarstwówkami - i tutaj wystarczy mała ryska i już to zwykle będzie sprawiać poważne problemy mojemu napędowi, uniemożliwiając przy tym wykonanie kopii zapasowej. Tak właśnie mam z Zagubioną autostradą, czyli jedynym moim UHD od Criteriona. Może na innym napędzie będzie pod tym względem lepiej, ale póki co jest jak jest.Więc wybaczcie moje ględzenie o porysowanych płytach, ale dla mnie ma to znaczenie. RE: Criterion - HAL 9000 - 18-07-2023 (18-07-2023, 18:32)misfit napisał(a): Tyle dobrego, że jest w ogóle taka opcja z wymianą płyty. Procedura była taka, że nie odsyłało się wadliwej płyty tylko niszczyło - trzeba pomalować markerem płytę i wysłać im zdjęcie. Zgadzam się, że najlepiej gdyby przenieśli produkcję do "nas" i po problemie
RE: Criterion - Mefisto - 15-08-2023 Criterion rozwalił system Ulice nędzy, Ostatni seans filmowy i Dni niebios w 4K (teraz pytanie czy inne Malicki też będą?)
RE: Criterion - HAL 9000 - 15-08-2023 Wszystko fajnie, ale nie rozumiem po co ten "Ostatni seans filmowy" jak Sony to już wydało - nie wiem czy jest dostępne poza pakietem, ale to tylko kwestia czasu, natomiast wiele filmów czeka w kolejce i doczekać się nie może. Jak żyć?
RE: Criterion - pred895 - 16-08-2023 Jak wydadzą Thin Red Line na 4k to urodzę dziecko ze szczęścia A Tak to Days of Heaven to będzie coś na UHD...
RE: Criterion - Redrum - 16-08-2023 (15-08-2023, 22:32)HAL 9000 napisał(a): natomiast wiele filmów czeka w kolejce i doczekać się nie może. Ilość nowych wydań 4K powoduje, że ja mam kolejkę zakupową, bo w portfelu nie przybywa. Jak żyć? RE: Criterion - slavekg - 16-08-2023 (16-08-2023, 07:47)Redrum napisał(a): Jak żyć? Trzeba znaleźć równowagę pomiędzy tym, co chce się mieć (żeby stało na półce), a tym, co warto mieć (bo będzie się do tego wielokrotnie wracać) ![]() Czasem to zupełnie dwie różne rzeczy. RE: Criterion - piti198 - 16-08-2023 (15-08-2023, 22:32)HAL 9000 napisał(a): Wszystko fajnie, ale nie rozumiem po co ten "Ostatni seans filmowy" jak Sony to już wydało - nie wiem czy jest dostępne poza pakietem, ale to tylko kwestia czasu, natomiast wiele filmów czeka w kolejce i doczekać się nie może.Te filmy z tych boxów Columbii miały być wydane osobno, a raptem z pierwszego tylko wyszły i na tym się na razie zakończyło. To chyba lepiej jak są dostępne z innego źródła. RE: Criterion - Mefisto - 16-08-2023 No dokładnie, LPS póki co dostępny tylko w boxie, a tak przynajmniej będzie "książeczka" i z tego co widzę także jakieś nowe dodatki. |