![]() |
|
The Abyss (Otchłań/Głębia) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: The Abyss (Otchłań/Głębia) (/watek-the-abyss-otchlan-glebia) |
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Blade - 14-11-2023 Biorąc pod uwagę wcześniejsze informacje oraz wygląd zwiastuna sądzę, że dostaniemy to samo co w przypadku Terminatora 2. Mam tu na myśli fakt, iż transfer został "klepnięty" przez Camerona już dawno temu oraz moje podejrzenie, że projektem zajmowali się ci sami ludzie. Bardzo chcę być w błędzie
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Danus - 14-11-2023 Ja nie wierzę w to co czytam. Na forum kolekcjonerow nosnikow fizycznych którzy nie raz plakali, ze rynek pada i wydaje sie co raz mniej filmow czytam, ze nie kupia jedynego dostępnego(w normalnej jakości bo nie licze tego gowna na dvd) wydania filmu The Abyss bo wola pirata zgranego z hdtv. To wszystko na podstawie skompresowanego zwiastuna na youtubie. Świetnie się to czyta
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Gieferg - 14-11-2023 Ty za to kupisz i bez względu na to, jak będzie gówniane i tak powiesz, że wszystko cacy, tak jak w przypadku T2 XD Żeby nie było - też kupię bez względu na to jak będzie wyglądało, ale potem przerobię po swojemu
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - misfit - 14-11-2023 Danus, jeśli to było m.in. do mnie, to odpowiadam. To, że coś będzie lepsze od antycznego nieanamorficznego dvd, nie jest dla mnie żadnym argumentem. Jest wiele filmów na BD/UHD, które wyglądają gównianie - mam je kupować tylko dlatego, że prezentują się lepiej niż na DVD? Czasami tak robię jeśli bardzo mi zależy na jakimś filmie, ale tylko pod warunkiem, że takie wydanie jest mimo wszystko wg. mnie najlepsze lub jestem w stanie sprawić, że będzie najlepsze. I gdy akurat trafi się na nie jakaś super promocja. Obawy o jakość obrazu w Abyss są jak najbardziej uzasadnione, po tym co Cameron pokazał najpierw w remasterze T2, później w zremasterowanym Avatarze, a następnie po pogłoskach po seansach kinowych jakoby Abyss był całkowicie odziarniony. I teraz ten zwiastun - tak, mocno skompresowany, ale nawet biorąc to pod uwagę nie spodziewałem się aż takiej żenady. Jeśli płytowe wydania Abyss okażą się bez większego wosku i/lub wyostrzania AI to będzie super i wtedy z miłą chęcią kupię ten film w dniu premiery, ale jeśli będzie inaczej - póki co wiele na to wskazuje - i nawet moje poprawki obrazu sprawią, że wersja hdtv sprzed ponad 10 lat będzie lepsza to się nią zadowolę. Nie byłby to dla mnie powód do wstydu, ale IMO dla Camerona już jak najbardziej...
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Danus - 14-11-2023 (14-11-2023, 12:05)Gieferg napisał(a): Ty za to kupisz i bez względu na to, jak będzie gówniane i tak powiesz, że wszystko cacy, tak jak w przypadku T2 XD Nie pisalem, ze jest wszystko cacy. Zdaje sobie sprawe, ze to nie jest maks co mozna wycisnac z formatu. Co nie zmienia faktu, ze to najlepsze wydanie pod wzgledem obrazu na rynku zostawiajace w tyle kazde wydanie BD. Wiekszosc z was lubi oceniac wyglad filmu na podstawie statycznych scrennow(Avatar) co pozniej okazuje sie bzdura bo ten wyglada świetnie a HDR robi niesamowita robote. Teraz znow oceniacie na podstawie, no wlasnie na podstawie czego? Poczekajcie, pojawia sie recenzje zobaczycie to w ruchu ocenicie. Po co ta piana juz teraz. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Mierzwiak - 14-11-2023 (14-11-2023, 12:59)Danus napisał(a): Wiekszosc z was lubi oceniac wyglad filmu na podstawie statycznych scrennow(Avatar) co pozniej okazuje sie bzdura bo ten wyglada świetnie a HDR robi niesamowita robote.A ten dalej swoje
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - misfit - 14-11-2023 Dyskutujemy na podstawie aktualnie dostępnych informacji i materiałow o filmie, od tego jest to forum. Sprawy nie ułatwia też to, że od wielu lat czekamy na wydanie BD/UHD - gdy/jeśli już wyjdzie to dopiero się zacznie... ![]() PS. Jeśli wg. Ciebie HDR w Avatarze robi niesamowitą robotę to bardzo niewiele Ci do szczęścia potrzeba. I spoko. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - kulcikriu - 14-11-2023 (14-11-2023, 13:25)misfit napisał(a): Sprawy nie ułatwia też to, że od wielu lat czekamy na wydanie BD/UHD - gdy/jeśli już wyjdzie to dopiero się zacznie...Myślę, że emocje podkręca w szczególności włąśnie to, co napisał misfit - odkąd jestem na forum, a to będą już 3 lata, mam wrażenie, że "The Abyss" to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów na BD, nie mówiąc o UHD
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Blade - 14-11-2023 (14-11-2023, 13:29)kulcikriu napisał(a): Myślę, że emocje podkręca w szczególności włąśnie to, co napisał misfit - odkąd jestem na forum, a to będą już 3 lata, mam wrażenie, że "The Abyss" to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów na BD, nie mówiąc o UHDSmileDokładnie, podobnie było z T2. Hype train, oczekiwanie i zderzenie z rzeczywistością po wypuszczeniu. A da się przecież zrobić porządny remaster starego filmu (Blade Runner np.) RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Juby - 14-11-2023 (14-11-2023, 12:59)Danus napisał(a): Zdaje sobie sprawe, ze to nie jest maks co mozna wycisnac z formatu. Co nie zmienia faktu, ze to najlepsze wydanie pod wzgledem obrazu na rynku zostawiajace w tyle kazde wydanie BD.Każde wydanie BD, czyli które? Bo nie kojarzę Otchłani w tym formacie do tej pory. (14-11-2023, 10:24)Juby napisał(a): dzisiaj jeszcze zobaczyłem, że są dostępne wersje z lektorem, więc będzie trzeba je przytulić.Shit! Wersja kinowa jest git, a Special Edition oczywiście nie mogło być bezproblemowe, dźwięk rozwala się po 157 minutach (najpierw przyspiesza, później się spóźnia, wtf?) czyli nie licząc napisów końcowych popsutych jest ostatnie 6,5 minuty Trudno, może kiedyś uda się jakoś poprawić.
|