Filmozercy.com | Forum
Dodawanie wersji PL - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Dodawanie wersji PL (/watek-dodawanie-wersji-pl)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Dodawanie wersji PL - shaman72 - 15-02-2021

Zaraz będę sprawdzał Wink

RE: Dodawanie wersji PL - Jedi-Matser - 23-02-2021

Czy da się dorobić polską wersję, mogą być same napisy do filmu 4K UHD. Jak tak to jaka nagrywarka i jakimi programami.

RE: Dodawanie wersji PL - misfit - 23-02-2021

A co chcesz robić z takim remuxem z dodaną pl wersją ? Zgrać go na dysk twardy i odpalać bezpośrednio przez TV lub jakiś odtwarzacz mulitmedialny czy może chodzi Ci o wypalanie płyty ? Smile

RE: Dodawanie wersji PL - Jedi-Matser - 23-02-2021

Chodziło mi o wypalenie płyty.

RE: Dodawanie wersji PL - komediowiec - 29-04-2021

Poradnik nt. zmiany regionu, z pierwszego posta, działa też na dvd?

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 29-04-2021

Jak zgrasz DVDFabem to zarówno DVD jak i Blu będzie bez blokady ale napisy do DVD dodaje się już zupełnie inaczej.

RE: Dodawanie wersji PL - NWWStation - 02-05-2021

Takie pytanie mam. Czy PowerDVD ma opcję wybrania ścieżki dźwiękowej spoza płyty? Tak jak opcję osobno napisów? Wiem, pewnie abstrakcja, ale wolę spytać, bo może mnie pozytywnie zaskoczą xD

RE: Dodawanie wersji PL - Leo Johnson - 07-05-2021

Witam pięknie na forum.

Miałbym pytanie do osoby obeznanej z programem.

Która komenda na poniższym screenie w załączniku odpowiada za wymuszenie napisów?

Kwestia wygląda tak, że dodałem do kompilacji Blu lektora PL i napisy PL. Wszystko działa, ale gdy po wywołaniu z pop-up menu /scene/  i dalej dowolna scena to napisów już nie ma, ewentualnie pojawiają się napisy eng, które były oryginalnie na płycie. Zaznaczę, że lektor PL po tej zmianie się nie wyłącza.
Test przeprowadzam w Power DVD. Czy to "zachowanie" może mieć związek z tym konkretnym odtwarzaczem, a po nagraniu i odtworzeniu na Panasie napisy nie będą się przestawiać?

[attachment=1369]

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 07-05-2021

Użyj TS_Muxera + ewentualnie MultiAVCHD jak chcesz mieć menu, babranie się w BDedit tylko po to, żeby dodać wersję PL to zabawa dla masochistów.

I tak, playery na kompie mogą (ale nie muszą) różne rzeczy dziwnie odtwarzać ale jest szansa, że jak coś się kaszani w PowerDVD to się będzie też kaszanić na stacjonarnym. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz.

RE: Dodawanie wersji PL - Leo Johnson - 07-05-2021

Dziękuję za odpowiedź.

To jest kompilacja robiona tsMuxerem 2.6.12 z 30.04 br. Playlisty edytuję w BDedit samodzielnie, bo tsMuxer wycina mi pop-up menu. Linijka SubPaht w BDEdit jest pusta, dlatego sam edytuję oryginalny plik playlist, żeby był kompatybilny z clpi. Tylko z tym wyzwalaniem napisów po zmianie sceny jest problem.