![]() |
|
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD (/watek-pearlzfan-kolekcja-uhd-bd-dvd) |
RE: Pearlzfan - kolekcja BD/DVD - pearlzfan - 09-04-2021 Pełna zgoda. Też wolałbym, żeby położono większy (albo jedyny) nacisk na to, że mały stał się tym kim się stał przez doświadczenia z ludźmi, a nie "bo stateczek magicznie mu kazał". Dało się to na pewno sprawniej poprowadzić i film na pewno by na tym zyskał. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 12-04-2021 Malutki up z Amazon US, który dostarczył przesyłkę w ekspresowym tempie. Paczka nadana w pt o 19:48 w Nashville, odebrana dzisiaj o 10:59 w Kato. DHL Express, you have my respect. Wydanie świetne, choć przydałby się jakiś box/slipcover na ten digipack. Jest co prawda kartonowy (trzeba uważać przy odklejaniu, bo można sobie uszkodzić plecki digipacka) backcover z info o filmie, ale przy takim wydaniu to trochę bieda rozwiązanie. Brak wersji PL. ![]()
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pred895 - 12-04-2021 Zrób sobie przeźroczystego slipa. Zrobiłem sobie takiego do Irlandczyka. Piętnaście minut roboty a koszt to jakieś 1.50 za sztywny slive na dokumenty i jakieś 10 zł na taśmę która przyda się do produkcji większej ilości tych protektorów. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - fire_caves - 12-04-2021 Wydanie ładne, ale jak widzę takie pogięte/zmiażdżone rogi to mnie telepie. A swoją drogą tempo spedycji rzeczywiście zabójcze. Ile zapłaciłeś za tę dostawę? RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 12-04-2021 (12-04-2021, 10:39)pred895 napisał(a): Zrób sobie przeźroczystego slipaO, dzięki za tipsa. Nie wpadłem na to. (12-04-2021, 11:18)fire_caves napisał(a): pogięte/zmiażdżone rogiNo niestety przesyłka nie była najlepiej zabezpieczona. Wydanie wrzucone to koperty bąbelkowej i tyle, także nie dziwię się, że rogi nie wytrzymały homerunów na hubach i lotniskach. Na szczęście w rzeczywistości aż tak się to w oczy nie rzuca. (12-04-2021, 11:18)fire_caves napisał(a): Ile zapłaciłeś za tę dostawę?$13.78. O dolara droższa od opcji bez trackingu, więc nawet się nie zastanawiałem. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - fire_caves - 12-04-2021 (12-04-2021, 11:45)pearlzfan napisał(a): fire_caves napisał(a):To Pred pisał jbc
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - misfit - 15-04-2021 (12-04-2021, 11:54)pearlzfan napisał(a): No niestety przesyłka nie była najlepiej zabezpieczona. Wydanie wrzucone to koperty bąbelkowej i tyle, także nie dziwię się, że rogi nie wytrzymały homerunów na hubach i lotniskach. Na szczęście w rzeczywistości aż tak się to w oczy nie rzuca. Chyba z 10 razy zamawiałem na amazon.com ekspresem przez DHL i nie licząc jakichś większych rzeczy to za każdym razem dostawałem filmy w tej wielgachnej kopercie bąbelkowej. Więc jeśli chcecie zamówić coś bardziej wrażliwego to ich odradzam bo na 90% dojdzie mniej lub bardziej uszkodzone. U Ciebie jeszcze to wygląda znośnie, mój Czas Apokalipsy dostał bardziej po dupie. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Jedi-Matser - 17-04-2021 Do kolegi pearlzfan, kupiłem Watchmen na naszym Alledrogo, jest to wydanie UK, ale nie miało slipcovera. Wydanie w fabrycznej folii, sprzedawca twierdzi, że nie było, no może faktycznie na dali i gołe pudełko wysłali. Jakby te slpicovery były foliowane razem z pudełkiem byłoby lepiej, a często z UK przychodzą mi płyty gdzie płyta w pudełku zafoliowanym, i wsunięta w niezafoliowany slip. Ale do rzeczy zdziwił mnie obraz UHD powyższych Watchmenów. Spodziewałem się dużego HDR, a tam jak na lekarstwo, i dużo ziarna. Obraz nie wiele lepszy, choć sporo elementów na plus od blu raya. Z tego co widzę posiadasz ten film, jak to wygląda z twojej strony? RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Mierzwiak - 17-04-2021 Trzeba było poczytać najpierw recenzje, poza tym skoro dziwi Cię ziarno u Snydera (które, tak przy okazji, było już w wydaniu BD więc dlaczego miałoby go nie być na UHD?) to chyba nie widziałeś żadnego innego jego filmu. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Krzych2k - 17-04-2021 @Jedi-Matser, zamówiłem ostatnio z polskiego amazona Lobster, wydanie UK. Płyta ofoliowana, na to założony slipcover bez żadnej folii, można i tak xd. |