![]() |
|
Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Blu-ray vs DVD - dyskusja (/watek-blu-ray-vs-dvd-dyskusja) |
RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wolfman - 11-11-2016 (11-11-2016, 13:48)antyfutbolista napisał(a): Co polecacie wybrać dvd czy bd do takiej konfiguracji: Na 5 calach masz już różnicę. Pobierz do testu ripa w hd i dvd , masz odpowiedź jak na dłoni. RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mefisto - 11-11-2016 (11-11-2016, 09:40)Mateusz napisał(a): Dodałem wszystkim użytkownikom możliwość cofania głosów. Zatem i poprawiona odpowiedź
DVD ONLY - accept2 - 31-01-2017 Czy jest ktoś na forum co zbiera jeszcze ten nośnik? Już mi się niedobrze robi od tych dyskusji bluUhd, przesiadam się, upgrate itp. Proste pytanie Czy ktoś tu jest jeszcze z kolekcją DVD? RE: DVD ONLY - Wolfman - 31-01-2017 W zasadzie jest to głupie pytanie. Przecież są jeszcze zbieracze "dvd only", nawet widać po prezentujących kolekcjach. Są zbieracze tylko wersja pl czyli jedno i drugie wtedy. Nie wiem co w ogóle masz z tym dvd? Chcesz udowodnić innym , że stare jest lepsze, bo tanie? Dvd i to starsze filmy z wersją PL na dobrą sprawę są droższe niż ich odpowiedniki zagraniczne na blu ray - zapomniałem dopisać RE: DVD ONLY - Mateusz - 31-01-2017 Tak jak wolfman napisał: wystarczy, że przejrzysz ostatnie aktualizacje kolekcji i znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cie pytanie. Jeśli Cie to pocieszy, to mam na półkach ze da rzędy DVD, ale zaraz będę je wynosił do kartonów żeby zrobić miejsce na Blu-ray. RE: DVD ONLY - Gieferg - 31-01-2017 Mam ze dwa razy więcej DVD niż BD i ani się ich nie pozbywam, ani nie zamierzam wymieniać na blu (może najwyżej kilka z nich)Cytat:Czy ktoś tu jest jeszcze z kolekcją DVD?Odpowiedź na swoje pytanie masz w ankiecie powyżej. RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - accept2 - 31-01-2017 Odpowiedź na moje pytanie jest na pólkach w USA gdzie ten nośnik jest na równi z blu. Jeśli tam jeszcze wydają nowości i wznowienia to u nas same burżuje takie jak ty kupują UHD. Jak będziesz sprzedawał po 3zł to odkupię całą kolekcję a te bez PL to po 1zł RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mateusz - 31-01-2017 Więc po co je tutaj zadajesz? Jakieś dane na potwierdzenie Twojej tezy? RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mefisto - 31-01-2017 (31-01-2017, 18:37)accept2 napisał(a): Proste pytanie Czy ktoś tu jest jeszcze z kolekcją DVD? Dude, chyba każdy lub 99% userów ma DVD w swoich kolekcjach.
RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - matwiko - 31-01-2017 Jak wynika z ankiety większość jeszcze kupuje dvd. Ale jesteś jedynym który kupuje tylko dvd. I w porządku. Pewnie ta jakoś jest wystarczająca. Sam jak mam wybór tego samego filmu chętniej sięgnę po BD. Tylko w moim wypadku lista zakupowa to 90% dvd bo na blu tych filmów u nas nie wydano ![]() Ale co jeżeli film został w Polsce wydany tylko na BD a Cie zainteresuje? Jest kilka takich tytułów a będzie pewnie więcej. Zainwestujesz w ten nośnik? EDIT ale chwila, chwila, przecież widzę że kupujesz Blu. W twojej kolekcji prezentujesz również BD? dlaczego skłamałeś w ankiecie? |