Filmozercy.com | Forum
Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum (/watek-stara-kolekcja-po-aktualizacji-z-poprzedniego-forum)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Monica_Geller - 29-04-2017

Tyle, że ja kupiłam wydanie nowe w folii. To na olx ma też zmienione pudełko, bo oryginalne jest przezroczyste a nie czarne.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Grześ58 - 29-04-2017

W DVD World można kupić za 40 zł, ale niemieckie wydanie. Fakt, polskie nie schodzi poniżej 180 zł.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - DanSavio - 29-04-2017

"Chłopca..." kupiłem za 2.50 też w folii, wystarczy być cierpliwym i stalkować ogłoszenia. Ja tak Nagi lunch zdobyłem za 15zł z wysyłką.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Monica_Geller - 29-04-2017

Czekałam długo na inną ofertę niż 180 zł. Nadażyła się okazja, więc się nie zastanawiałam. Tym bardziej, że wszystkie filmy kupiłam od jednego sprzedawcy.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Wolfman - 29-04-2017

(29-04-2017, 17:52)Monica_Geller napisał(a):  To na olx ma też zmienione pudełko, bo oryginalne jest przezroczyste a nie czarne.
Nie jest tak jak kiedyś, że premierowe miały czarne (lub te z wypożyczalni, wydania dwupłytowe i itp, a dodruki późniejsze białe?
Przy dvd max większość cen to okazja.

(29-04-2017, 18:40)DanSavio napisał(a):  "Chłopca..." kupiłem za 2.50 też w folii, wystarczy być cierpliwym i stalkować ogłoszenia. Ja tak Nagi lunch zdobyłem za 15zł z wysyłką.
Możesz siedzieć godzinami i czekać na upragnioną okazję, za 2,50 - trwoniąć mnóstwo czasu (jeśli komuś tam niby chce się to wysyłać za tą kwotę). Ktoś za kilka godzin pracy może zarobić na kilka takich filmów w tym czasie, a nie oszukujmy się mało co od ręki wpada za pół darmo. Olx i alledrogo są pełne sępów.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - DanSavio - 29-04-2017

Dvdmax jest czołowym sępem i na ich podstawie zwykły człowiek wycenia wartość filmu. Przykładem jest "Błękitna nuta" wyceniana na 200 złotych a wystarczy wychwycić okazję żeby mieć ten film za dyszkę, teraz ktoś wystawił używkę z wypożyczalni za 150 złociszy, więc biznes się kręci. I nie potrzeba do tego multum czasu i scrollowania co chwila ogłoszeń.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - MoviePsycho - 29-04-2017

Pamiętam jak w empikach walał się za 10 zł ten film. Czasami jak cena jest normalna, a film jest na naszej liście zakupowej to lepiej nie odkładać zakupu. Nawet jakby potem był za te 3 zł w koszu w MM to lepiej przepłacić te 7 złociszy niż 90 jak w tym przypadku. Ja jednak stawiam ponad lektora jakość obrazu I wybieram wersję BD.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - matwiko - 29-04-2017

Przyznam rację wolfmanowi. Zamiast czatować latami aż trafi się okazja, idz ogarnij ogródek babci i dostań stówe. Ilosc czasu przeznaczona na śledzenie i polowanie czasem przekracza zdrowy rozsadek i w tym czasie można zarobić na zakupy.
Fajny update

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Wolfman - 29-04-2017

(29-04-2017, 21:11)MoviePsycho napisał(a):  Czasami jak cena jest normalna, a film jest na naszej liście zakupowej to lepiej nie odkładać zakupu.
Tyle, że kolego tu są filmożercy. Listy zakupowe są duże i nie wiesz , który będzie drogi, a który później tani. Swego czasu jak zbierałem dvd to przez pewien okres czasu SW Atak klonów schodził po około 200 zł używka, Oszukać przeznaczenie 1 na płycie jednowarstwowej , które było w MM po 9,99 , a później na alledrogo stało po 120-150 zł
Polska dystrybucja jest tragiczna i istnieje dużo "unikatów" i nie chodzi tu o premierowe wydanie, ale o posiadanie najzwyklejszego wydania w ogóle.
Sam natomiast jak kolekcjonowałem to przywiązywałem wagę to rodzaju wydań - czyli premiera, najlepiej wydanie specjalne typu digipack , obowiązkowo nakładki tekturowe w premierach typu Pasja, Ongbak i itd. Jak weszło blu ray i wystawiłem swoją kolekcję dvd, to w przeciągu tygodnia wszystko poszło za 100% więcej niż sam za to zapłaciłem. Nie dziwią mnie więc już ceny 200 zł w Polsce za film, który można za granicą wyrwać za 15 zł. Mogę się tylko dziwić temu, że ktoś to kupuje.

Ale po co przepłacać?Wink Wystarczy miesiąc lub dwa i nie trzeba przepłacać. Chwila cierpliwości i tak zdobyłem Nagi lunch, Chłopca w pasiakach, box Jodora, Funny Games austriackie etc.