![]() |
|
Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy) +--- Wątek: Polskie sklepy internetowe - komentarze (/watek-polskie-sklepy-internetowe-komentarze) |
RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Pablo0909 - 14-04-2020 (14-04-2020, 11:24)Marioo napisał(a): Na merlinie pakiet Nolana 4K spadł do 499 zł. Wychodzi niewiele ponad 70 zł za film. No i co tu dodać? Na włoskim Amazonie te filmy kosztują ok. 42 zł za sztukę, a cały pakiet niecałe 300 zł. Bez żadnej promocji! Że ktokolwiek jeszcze się daje skusić na te pseudo promocje.... Nie wiem, czy podziwiać tych ludzi za determinację? RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - pearlzfan - 10-06-2020 Taka ciekawostka dropsa. Przypadkiem odkryłem u siebie w mieście taki dziwny twór, który myślałem, że wyginął dekady temu - wypożyczalnia wideo z filmami i grami, które można też kupić. Stwierdziłem, że odwiedzę, a co mi tam, może będą mieć coś Jackie Chana na DVD. No i zbiór faktycznie mają imponujący (z tego co się dowiedziałem to ponad 1600 filmów), w przeważającej części DVD, ale BD też się znalazły. Widzę karteczkę, że filmy od 9,99 zł, więc ochoczo przystąpiłem do szukania czegoś z JC. Niestety nie mogłem znaleźć, więc pytam uroczą Panią za kasą, czy mają Kowboja z Szanghaju, na co Pani postukała coś w swoim magicznym komputerku i mówi, że tak. Pytam jaka cena - i tu następuje zonk - 159zł!!!! Zamurowało mnie i w pierwszej chwili myślałem, że Pani żartuje, więc mówię, że chodzi mi o DVD, ale Pani całkiem serio potwierdza, że to cena to za DVD. I to za używane wydanie. Pani powiedziała jeszcze, że mogę przejrzeć Allegro, bo tam mają wszystko wystawione i ceny lepsze. No to zaglądam na aukcję a tam... zonk po raz drugi, bo owszem filmy JC są, ale jako pakiet 8 używanych DVD za... 399 zł!! (link dla niedowiarków ). Z ciekawości sprawdziłem na chybił trafił kilka innych filmów i okazało się, że sklep życzy sobie za używane wydania więcej niż konkurencja za nówki sztuki. Przykładowo: "Wykolejona" nówka na BD kosztuje z wysyłką 39 pln (najniższa jaką znalazłem), tymczasem w Videotece Tychy - 49 pln - używana! Z wersją DVD podobnie: na aukcji Videoteki = używka za 30pln z wysyłką, tymczasem na innej aukcji nówka w folii za 10pln! Licząc z wysyłką! WTF?! Przejrzałem jeszcze kilkanaście ich aukcji, porównałem z innymi i wszystkie ceny były z czapy. O co kaman? oO Zapytałem jeszcze, czy może skupują filmy, bo mam prawie 30 filmów na DVD, których bym się pozbył, ale też nie byli zainteresowani. Ja zachodzę w głowę jak oni na tym interesie zarabiają, kto tam kupuje i jakim cudem ten dziwny przybytek się jeszcze uchował? RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 10-06-2020 Pralnia? U mnie na osiedlu też są takie dziwne twory które na bank nie przynoszą nikomu (prawdziwego) zysku. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Remek - 10-06-2020 Znam ten sklep z aukcji na Allegro i mam podobne spostrzeżenia. Ceny wywalone w kosmos, używki droższe niż nowe gdzie indziej. Też zachodzę w głowę kto stanowi klientelę tego sklepu, że jeszcze im to nie padło? RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Profes - 10-06-2020 No muszą być droższe. Przecież to są filmy z licencją na "wypożyczanie"
RE: Polskie sklepy internetowe - promocje - Ash-9001 - 26-06-2020 (26-06-2020, 09:45)Mateusz napisał(a): Wyprzedaż wydań Blu-ray i 4K UHD od Imperiala: https://filmozercy.com/wpis/wyprzedaz-z-okazji-red-friday-filmy-blu-ray-od-9-99-zl Dzięki za info. Once Upon a Time... in Hollywood zamówione
RE: Polskie sklepy internetowe - promocje - Gieferg - 26-06-2020 Dla mnie za ten film wciąż za drogo (jak sobie przypominam jego finał, zawsze mi się odechciewa), ale co chciałem uzupełnić, to już zamówione. R.I.P. Imperial. RE: Polskie sklepy internetowe - promocje - pred895 - 26-06-2020 Ad Astra click. R.I.P, ale niektórych złodziejskich cen z początku DVD na rynku im nigdy nie wybaczę ![]() PS. Przecież pewnego razu Tarantino było w identycznej promocji praktycznie kilka dni po premierze. RE: Polskie sklepy internetowe - promocje - Dziel - 26-06-2020 Za wysyłkę paczkomatem przy 7 filmach w koszyku liczą sobie 50 zł. Zdrowo ich pojebało
RE: Polskie sklepy internetowe - promocje - prodarek - 26-06-2020 No ja 12 film koszt wysyłki ~ 110zł dałem odebranie w sklepie za darmo...
|