![]() |
|
Dźwięk przestrzenny - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Dźwięk przestrzenny (/watek-dzwiek-przestrzenny) |
RE: Dźwięk przestrzenny - Mefisto - 13-07-2024 (13-07-2024, 09:38)pred895 napisał(a): Otwierajcie swoje AVR, tak szybko odchodzą Lekcja na dziś: rzeczy użytkowe się zużywają ![]() (13-07-2024, 08:19)pmmazz napisał(a): Polecam sprawdzenie takiego urządzenia.... Mam dokładnie coś podobnego i mogę tylko polecić - na tyle ciche, że nie przeszkadza w seansie/słuchaniu muzyki, a jest wydajne i właściwie niezbędne, zwłaszcza teraz. RE: Dźwięk przestrzenny - pearlzfan - 13-07-2024 (13-07-2024, 08:19)pmmazz napisał(a): Polecam sprawdzenie takiego urządzenia.... Jeśli używasz, możesz powiedzieć czy zdaje egzamin? Fkktycznie obniża temperaturę czy to nie kolejny gimmick do wyciągania kasy? RE: Dźwięk przestrzenny - pred895 - 13-07-2024 RE: Dźwięk przestrzenny - pmmazz - 13-07-2024 Kolega ma dokładnie wskazany model, do swojego marantza i zadowolony RE: Dźwięk przestrzenny - pearlzfan - 13-07-2024 Widziałem recki na yt, tą od Youthmana też, ale podchodzę do nich z ostrożnością, zwłaszcza znanych twórców, bo wtedy wzrasta szansa na krypto reklamę a nie rzetelny review ![]() Dobrze dywersyfikować źródła
RE: Dźwięk przestrzenny - sebas - 14-07-2024 (13-07-2024, 17:54)pearlzfan napisał(a): Fkktycznie obniża temperaturę czy to nie kolejny gimmick do wyciągania kasy?Nadmierna temperatura to wróg każdej elektroniki. Dzisiaj oszczędza się na wszystkim i na chłodzeniu również. Wymuszenie przepływu powietrza obniży temperaturę w obudowie, bo radiatory będą miały ułatwione zadanie. Pomoże to też aplikacją, gdzie urządzenie (mając nawet aktywne chłodzenie) jest zamknięte w jakiejś szafce. Do tego nie potrzeba specjalizowanych urządzeń (co nie znaczy, że kwestionuję to podlinkowane przez preda). Czasem pomocny być może samemu zainstalowany w szafce cichy wentylator. Od nadmiaru ciepła w pierwszej kolejności ucierpieć mogą kondensatory elektroniczne w sekcji zasilającej. Mozę się to objawiać tym, że będzie problem nawet z wystartowaniem urządzenia. RE: Dźwięk przestrzenny - pred895 - 20-07-2024 No to połasiłem się na nowy amplituner. Wszystko już zamontowane i ogarnięte, nie stwierdziłem żadnych odcięć głośników, więc ewidentnie tamten avr miał jakąś usterkę w końcówkach frontów. Ogarnąłem też wszystkie wtyki na tylnym panelu. W planach też wentylator z polecenia prodarka. RE: Dźwięk przestrzenny - Mister Tadeo - 20-07-2024 Estetycznie wyglądają te wtyki po podłączeniu. I przede wszystkim są bardzo praktyczne. Daj znać jak już ogarniesz temat z wentylatorem. Jestem na etapie wyboru, ale tyle tego na rynku, że trudno się na coś szybko zdecydować. Chyba że masz już upatrzony model. RE: Dźwięk przestrzenny - thomasso hi-fi - 20-07-2024 (14-07-2024, 15:04)sebas napisał(a): No to połasiłem się na nowy amplituner.Jaki masz układ 7.1, 5.1.2, jakiś inny? Można wiedzieć jakie kolumny do kina? Stereo ma jakieś znaczenie, czy tylko filmy? RE: Dźwięk przestrzenny - pmmazz - 20-07-2024 (20-07-2024, 00:37)pred895 napisał(a): No to połasiłem się na nowy amplituner. No ja podobnie, tylko na AVC-X3800H (upgrade z avr-x1500h) - w ramach Amazon Prime Days. z polskiej Amazonii 2 dni walczyłem, zanim stwierdziłem, że jednak nie będzie odesłany bo w końcu zagrał zadowalająco, chociaż nie obyło się bez zgrzytów... ja jeszcze czekam na 2x DALI ALTECO C-1, żeby wskoczyć z 5.1.2 na 5.1.4, niestety będą dopiero na koniec miesiąca
|