Filmozercy.com | Forum
Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum (/watek-stara-kolekcja-po-aktualizacji-z-poprzedniego-forum)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Gieferg - 30-04-2017

Cytat:wego czasu jak zbierałem dvd to przez pewien okres czasu SW Atak klonów schodził po około 200 zł używka

Dałem za 2DVD jakieś 140 zł (po licytacji) w pewnym momencie jak było praktycznie nie do dostania (2009 rok). Do dzisiaj się zastanawiam co mi odpieprzyło. No ale miałem I i III wyd. 2DVD i koniecznie chciałem też dwójkę.

Cytat:Nie jest tak jak kiedyś, że premierowe miały czarne (lub te z wypożyczalni, wydania dwupłytowe i itp, a dodruki późniejsze białe?

Że co? Niby kiedy tak było? Odkąd kupuję filmy nie dopatrzyłem się na to żadnej zasady poza tą, że wydania z dwustronnym nadrukiem mają zazwyczaj przeźroczyste opakowanie (ale nie zawsze i nie tylko one). Pierwsze DVD jakie kupiłem czyli pierwsze wydanie Predatora 2, to jeszcze bez lektora, miało przeźroczyste pudełko i dwustronny nadruk.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Wolfman - 30-04-2017

(30-04-2017, 09:37)Gieferg napisał(a):  Odkąd kupuję filmy nie dopatrzyłem się na to żadnej zasady poza tą, że wydania z dwustronnym nadrukiem mają zazwyczaj przeźroczyste opakowanie (ale nie zawsze i nie tylko one).

Reedycje zawsze inaczej wyglądały, reedycje qdvd to były już zwykłe plastikowe wydania, Pasja , Ongbak, o których wspomniałem, nie posiadały nakładek i nie były to już slim dvd. Zasady wznowień faktycznie ciężko było się dopatrzeć.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Gieferg - 30-04-2017

Co innego reedycja w amarayu, gdy pierwsze wydanie było w digi, co innego zmiana koloru amaraya, która ma się do tego nijak.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Monica_Geller - 30-04-2017

(29-04-2017, 21:17)matwiko napisał(a):  Przyznam rację wolfmanowi. Zamiast czatować latami aż trafi się okazja, idz ogarnij ogródek babci i dostań stówe. Ilosc czasu przeznaczona na śledzenie i polowanie czasem przekracza zdrowy rozsadek i w tym czasie można zarobić na zakupy.
Fajny update

Otóż to

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Mefisto - 30-04-2017

No faktycznie cena "kosmiczna", ale kto bogatemu zabroni Wink
Swoją drogą za pojedyncze dvd jednego filmu, nie będące specjalną edycją, względnie kolekcjonerką, najwięcej zapłaciłem 90zł z kawałkiem (wliczając przesyłkę), no ale tam to był raz, że unikat na skalę światową, a dwa, że snapperek. Czasem jednak trzeba sobie sprawić podobne przyjemności.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Mister Tadeo - 30-04-2017

Niech zgadnę: "Curly Sue" (1991) Johna Hughesa? Mój egzemplarz kosztował też coś koło tego, tylko, że w amarayu, ale za to była to nówka w folii.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Mefisto - 30-04-2017

Brawo, wygrałeś ciasteczko.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Monica_Geller - 30-04-2017

(30-04-2017, 16:52)Mefisto napisał(a):  No faktycznie cena "kosmiczna", ale kto bogatemu zabroni Wink
Swoją drogą za pojedyncze dvd jednego filmu, nie będące specjalną edycją, względnie kolekcjonerką, najwięcej zapłaciłem 90zł z kawałkiem (wliczając przesyłkę), no ale tam to był raz, że unikat na skalę światową, a dwa, że snapperek. Czasem jednak trzeba sobie sprawić podobne przyjemności.

Rzadko zdarza mi się kupować dvd w takiej cenie, ale ten film planowałam kupić od ok 2-3 lat, więc gdy kolejny raz szukałam go na allegro i zobaczyłam ofertę tańszą o 80 zł, nie wahałam się. A jak sam piszesz, czasami trzeba sobie sprawić podobne przyjemności Wink

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Mister Tadeo - 30-04-2017

(30-04-2017, 19:04)Mefisto napisał(a):  Brawo, wygrałeś ciasteczko.
Co masz z tymi ciasteczkami? Żeby tak chociaż piwo, to już prędzej.

RE: Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum - Mefisto - 01-05-2017

Ciasteczka tańsze Wink