Filmozercy.com | Forum
Sprzedaż filmów. - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Sprzedaż filmów. (/watek-sprzedaz-filmow)

Strony: 1 2 3 4

RE: Sprzedaż filmów. - Wolfman - 08-01-2017

Jakbym pobrał fotki z sieci i wrzucił, to byś się nawet nie połapał Wink.
Gief zlituj się. Napisałem , że możesz oglądać, a nie musisz. Masz wybór urządzeń na jakich możesz go oglądać i jest dokładany darmowo i uwierz ludzie z tego korzystają. Taniej wychodzi oglądanie blu, niż promocje 4k uhd i skupywaniem ich na zapas

RE: Sprzedaż filmów. - Gieferg - 08-01-2017

btw, to jakimi ty myślisz kategoriami nie ma w tym wypadku żadnego odniesienia do tego jakie są fakty. Jesli dodają BD do UHD, to widocznie czemuś to służy i przekłada się na wyniki sprzedaży, w przeciwnym wypadku by tego nie robili. Ale nie, przecież Wolfman wie lepiej, bo kupuje używki po 2 euro i myśli "innymi kategoriami".

A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że to twoje kupowanie używek, to też zagranie typowe dla tych, którzy kombinują jak tu oszczędzić (czyli to "polskie myślenie", z którego usiłujesz kpić na każdym kroku), bo kto się tym nie przejmuje nie szuka używek po taniości tylko idzie do sklepu i kupuje nówkę. Także nie pozostaje nic jak tylko pogratulować samozaorania.

Cytat:Jakbym pobrał fotki z sieci i wrzucił, to byś się nawet nie połapał

Założymy się?

RE: Sprzedaż filmów. - misfit - 08-01-2017

(08-01-2017, 12:41)wolfman napisał(a):  Jakbym pobrał fotki z sieci i wrzucił, to byś się nawet nie połapał Wink.

Dawaj, zdziwiłbyś się Smile

Cytat:Taniej wychodzi oglądanie blu, niż promocje 4k uhd i skupywaniem ich na zapas

Cały czas nie ogarniasz o czym piszemy.
Co jest takiego trudnego w zrozumieniu, że jeśli ktoś ma w planach przesiadkę na UHD to woli kupić nowość UHD + BD za $25 niż BD za $20 ?
Sugerujesz takiej osobie zakup BD za $20, a później dokupienie UHD gdy już nabędzie odpowiedni sprzęcik ? I to ma wyjść w ogólnym rozrachunku taniej ? Nie w tym Wszechświecie Wink

(08-01-2017, 12:57)misfit napisał(a):  Cały czas nie ogarniasz o czym piszemy.

Mógłbyś doprecyzować ten czas , który dzieli między zakupem filmu za 25$, a zakupem sprzętu?

(08-01-2017, 13:01)wolfman napisał(a):  A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że to twoje kupowanie używek, to też zagranie typowe dla tych, którzy kombinują jak tu oszczędzić
Gief, nie widzę sensu w kupowaniu nowego czegoś , co nie chcę zostawić w kolekcji. Nie zniżam się do torrentu po prostu. Obejrzę , dopłacę euro i wezmę inny w podobnej cenie.

RE: Sprzedaż filmów. - Gieferg - 08-01-2017

Co nie zmienia faktu, że kombinujesz jak kupić taniej. Więc nie czepiaj się tych, którzy robią to samo, ale zamiast kupować używki wolą np opchnąc niepotrzebną płytę albo skorzystać z tej "beznadziejnej" promocji w MM.

Tyle , że tamto było napisane w innym kontekście i nie chodziło o czepianie się tylko o napęd sprzedaży blu uhd. Teraz mi proszę napiszcie w ilu to procentach napędza tą sprzedaż wg Was. Ja wśród kolegów za granicą , ani na forum zagranicznym nie posiadam ani jednego znajomego, któremu dodawanie bd gratis, robi różnicę.
Do zakupu sprzętu zachęcił mnie seans filmu na uhd w MM, Pacific rim. MM zagraniczne, pewnie niektóre posiadają małą salę gdzie puszczają filmy, albo dema.

(08-01-2017, 13:01)wolfman napisał(a):  Mógłbyś doprecyzować ten czas , który dzieli między zakupem filmu za 25$, a zakupem sprzętu?

Nie ma to większego znaczenia. UHD BD nie kupi się za $5 przez najbliższych kilka lat. I nie - nie chodzi mi o używki Smile

"Ja wśród kolegów za granicą , ani na forum zagranicznym nie posiadam ani jednego znajomego, któremu dodawanie bd gratis, robi różnicę."

Dziwne fora odwiedzasz w takim razie. Na forum.blu-ray.com znajdziesz sporo osób, które kupują UHD BD pomimo tego, że nie mają sprzętu do jego odtwarzania. Większość z tych osób nie zrobiłaby tego gdyby nie była dołączona płyta BD do wydań UHD.
Tutaj na filmożercach też znajdziesz kilka takich osób, włącznie ze mną.

(08-01-2017, 13:54)misfit napisał(a):  Nie ma to większego znaczenia. UHD BD nie kupi się za $5 przez najbliższych kilka lat. I nie - nie chodzi mi o używki

Ma to znaczenie. Jeśli to rok, to przez rok wiele się zmienia. Film może być już tańszy niż obecnie w promocji. Nie jest to jakiś towar, który idzie w górę cenowo.
Skoro piszemy o cenach to np Wspaniała siódemka na best buy dvd kosztuje 18$, blu 20$, uhd 30$. Więc nie jest to 5$ , a 10. Skoro wychodzi na dvd to musi być wciąż duża grupa osób, która kupuje ten nośnik pomimo tego , że jest archaiczny i kosztuje tylko 2$ mniej.
Poza tym jaki to procent ludzi , że to ma napędzać sprzedaż? Smile

Owszem kupiłem steelbooki uhd zanim kupiłem sprzęt, ale to głównie dlatego , że steele znikają z rynku i nie chciałem przepłacać później.

RE: Sprzedaż filmów. - Mateusz - 08-01-2017

Różnica na Amazonie wynosi 6 dolców, zresztą w UK przy tym filmie różnica to 5 funtów. Wolfman nie naginaj faktów pod swoje teorie.

wolfman - nie mam pojęcia o czym teraz piszesz. Ale mniejsza z tym - żyj w swoim odrealnionym świecie, mi już znudziło się tłumaczenie oczywistych rzeczy. Bez odbioru.

Doprecyzuję tylko, że na amazonie i w walmart Wspaniała siódemka jest po $18 dvd, $20 bd i $26 - uhd + bd. Jak ktoś lubi przepłacać to jego sprawa.