Filmozercy.com | Forum
Peter Weir - dzieła wszystkie - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+---- Dział: Reżyserzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-rezyserzy)
+---- Wątek: Peter Weir - dzieła wszystkie (/watek-peter-weir-dziela-wszystkie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - pred895 - 17-02-2023

Sklep źródło Second Sight również wystartował z pre-orderami. Rozumiem że to też bezpieczny sklep i można spokojnie u nich zamawiać ? Trzeba płacić przed wysłaniem przesyłki ? Samego filmu nie widziałem warty uwagi, to chyba debiut tego reżysera ?

RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - piti198 - 17-02-2023

Zwykłe blu-ray w cenie 4K, 4K w cenie kolekcjonerki, a kolekcjonerka w cenie 2 kolekcjonerek. Dziękuję postoję.
A na 4K mogliby dać The Last Wave, ale Piknik wiadomo jest bardziej znanym filmem.

RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - misfit - 17-02-2023

Kolekcjonerka kolekcjonerce nierówna - same książki są IMO warte więcej niż £30 (zerknijcie na unboxing Drive od nich, Piknik będzie wydany w podobnym stylu). A jak kogoś takie rzeczy nie kręcą to jest zwyklak - wciąż za drogo? Nie od dziś wiadomo, że Second Sight się ceni. Z tym, że cena w przypadku tego dystrybutora zwykle idzie w parze z top jakością. Poza tym będą cztery płyty, w tym po raz pierwszy od czasów DVD również wersja kinowa, która przez wielu uznawana jest za tą lepszą. Dodajmy do tego nowe dodatki. No i inflacja...

Pre-ordery ruszyły również na Amazon UK, ale póki co typowo jest blokada na zagraniczniaków.
Na rarewaves póki co cisza, u nich zwykle są najniższe ceny, a przy okazji mam do wykorzystania u nich -£10 za zebrane punkty.

RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - Mefisto - 17-02-2023

(17-02-2023, 11:06)misfit napisał(a):  same książki są IMO warte więcej niż £30 (zerknijcie na unboxing Drive od nich

Mając Drive mogę z ręką na sercu napisać, że książki w tym wydaniu nie są warte więcej niż 30 funtów Smile Są wartościowe, ale nie aż tak. Inna sprawa, że Drive kosztował (mnie) mniej.

(17-02-2023, 11:06)misfit napisał(a):  Kolekcjonerka kolekcjonerce nierówna - same książki są IMO warte więcej niż £30 (zerknijcie na unboxing Drive od nich, Piknik będzie wydany w podobnym stylu). A jak kogoś takie rzeczy nie kręcą to jest zwyklak - wciąż za drogo?
W tym tygodniu na rarewaves zamówiłem zwykłe wydanie Drive 4K i dałem 21.72£. A cena wyjściowa była 24.99£. To nie mogli na takim samym poziomie ustalić ceny początkowej w przypadku Pikniku zamiast 29.99£ ?

RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - Mefisto - 17-02-2023

Przecież nowości zawsze mają zawyżoną cenę - zwłaszcza te od mniejszych wydawców.

piti198, czyli mówisz, że 8 miesięcy po premierze udało Ci się wyrwać Drive o £3,27 taniej niż cena wyjściowa?
Spoko, w styczniu 2024 dowiemy się jak to będzie w przypadku Pikniku Wink Big Grin

Kupiłem, bo nie chce mi się czekać na przecenę. I po co te głupie ironiczne uwagi?
A Ty za ile kupiłeś? Pochwal się, skoro tak innym lubisz wytykać co robią ze swoimi pieniędzmi.

Coś sobie uroiłeś, nigdzie nie wytykam co robisz ze swoimi pieniędzmi.
Napisałeś, że po 8 miesiącach od premiery kupiłeś zwyklaka Drive o £3,27 taniej niż cena wyjściowa. Więc ci odpisałem, że po 8 miesiącach od premiery Pikniku dowiemy się jak to będzie w jego przypadku. W razie czego mogę się założyć, że będzie większa przecena Smile

A skąd Ty wiesz kiedy ja kupię dany film? Dorabiasz sobie jako wróżka? I dotąd nie napisałeś za ile Ty kupiłeś.
A chodziło mi o to, że mogli ustawić cenę za tyle samo jak Drive, zamiast dowalać cenę jak za kolekcjonerkę, jak w przypadku innych filmów na 4K.