Filmozercy.com | Forum
David Lynch - dzieła wszystkie - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+---- Dział: Reżyserzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-rezyserzy)
+---- Wątek: David Lynch - dzieła wszystkie (/watek-david-lynch-dziela-wszystkie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - paniron - 28-11-2017

Twin Peaks sezon 3 unboxing: twin peaks

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 21-12-2017

Moja korespondencja z Imperial Cinepix
Kirek napisał(a):Czy planują Państwo wydanie na DVD/BD trzeciego sezonu "Twin Peaks"?
Przedstawiciel Imperial CinePix napisał(a):Na dzień dzisiejszy nie znajduje się w kalendarzu wydań interesujący pana tytuł.

Jest szansa, że ktoś inny może dysponować licencją?

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - LepP - 27-12-2017

Do tej pory nie wydali porządnie 2 pierwszysch sezonów, ale skoro to Showtime to wydaje mi się, że prawa może mieć Galapagos. Nie liczę jednak na PL i kupiłem na amazonie.

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 02-01-2018

Czyżby zmiana zdania? Dzisiaj od innej osoby z Imperial Cinepix otrzymałem maila z odpowiedzią
inny przedstawiciel Imperial CinePix napisał(a):Tak planujemy wydanie tego serialu na DVD w marcu 2018.

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - NWWStation - 10-04-2018

Jakieś nowinki w tym temacie. Mamy kwiecień, he he.
Nie wiem, czy brać wersję UK :/

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 10-04-2018

Odpowiedź jaką uzyskałem dzisiaj
"przedstawiciel Imperial CinePix napisał(a):Niestety studio Paramount wciąż opóźnia termin wydania tego serialu.
Jeszcze czekamy na ich decyzję.
Mam nadzieję, że wkrótce otrzymamy odpowiedź.

W Empiku pojawiła się zapowiedź z datą premiery: 5 września 2018.

[Obrazek: twin-peaks-2017-8-dyskowe-wydanie-w-iext66583197.jpg]
[klikając w okładkę przejdziesz do sklepu]

Kolekcja DVD zawiera wszystkie 18 odcinków serialu Showtime i całe bogactwo materiałów dodatkowych, które uchylają rąbka tajemnicy i ukazują, co kryje się za "czerwoną kurtyną".

8 płyt DVD, lektor. Aktualna cena: 199,99 PLN

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - paniron - 08-08-2018

(10-04-2018, 09:46)Kirek napisał(a):  199,99 PLN

Mi empik pokazuje 119.99zł

(10-04-2018, 09:46)Kirek napisał(a):  które uchylają rąbka tajemnicy

Raczej jeszcze bardziej te tajemnice zagmatwają ;-)

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 08-08-2018

Co do ceny to pomyliłem się tworząc post i nie zauważyłem tego Undecided
Odnośnie dodatków to tekst przepisany z opisu, sam jeszcze ich nie znam. Podobno sporo jest wyjaśnione w książce Marka Frosta „Twin Peaks: The Final Dossier” będącej kontynuacją "Sekretów Twin Peaks" ale niestety na chwilę obecną nie doczekała się ona polskiego tłumaczenia.
[Obrazek: 576874-352x500.jpg]
[klikając w okładkę przejdziecie do strony z opiniami o książce]

Pełny opis polskiego wydania dodany do Filmoskopu, dostępny po kliknięciu w okładkę.

[Obrazek: thumb-lg-896248-twin-peaks-mini-serial.jpg]

Jest postęp w stosunku do dwóch poprzednich sezonów ponieważ tym razem dostaliśmy płytę z dodatkami. Jest to seria filmów dokumentalnych z planu filmowego więc nie ma mowy o wyjaśnieniu zagadek ale i tak polecam, bardzo przyjemnie się ogląda. Jeszcze jeden sezon to może dostaniemy i dodatki i blu-ray Wink

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 05-03-2019

Ponieważ od dłuższego czasu nie ma kontaktu z użytkownikiem kew97 a w poście otwierającym poginęły wszystkie zdjęcia to poprosiłem Mateusza o dostęp do edycji tego postu i wprowadziłem poprawki. Obecnie wszystkie zdjęcia będące linkami do filmoskopu pochodzą bezpośrednio z niego więc nie ma obawy, że ponownie znikną. Przy okazji dodałem trzy wydania. Pozostałe zdjęcia udało mi się uzupełnić nowymi znalezionymi w internecie. Wstawiłem je na swój serwer więc też nie powinny zniknąć (przynajmniej dopóki go opłacam Wink). Pozwoliłem sobie też na drobną korektę prezentowania wydań. Wcześniej każde zdjęcie było w oddzielnym wierszu co powodowało spore rozciągnięcie wpisu. Obecnie okładki danego tytułu są obok siebie. Reszta to oryginalna treść przygotowana przez kew97.

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - paniron - 01-08-2019

Nowy box zawiarajacy wszystkie 3 sezony Twin Peaks, zostanie wydany (w USA w pazdzierniku, reszta swiata w listopadzie 2019) na blu i dvd.

Prawdopodobnie tak bedzie wygladal:
[Obrazek: twin-peaks-the-complete-television-colle...58x333.jpg]

Glownymi dodatkami wzgledem wczesniejszych wydan, maja byc ''behind-the-scenes special features”.

Zrodlo