![]() |
|
Wołyń - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Wołyń (/watek-wolyn--1070) |
RE: Wołyń - adi90a - 02-02-2017 W jednym z wywiadów Smarzowski opowiadał o wersji na rynki międzynarodowe (jak znajdę to wkleje). Niekoniecznie będzie to wersja dłuższa (rozszerzona) bo pewnych scen prawdopodobnie tam zabraknie, pewne zostaną wydłużone, inne przemontowane itp. Jako przykład Smarzowski wspomniał o scenie szabrowania dworku, która jest wymowna dla polaka ale dla francuza nic specjalnego nie przedstawia. Z czego pamiętam w tej wersji pojawić się miały podpisy dat i miejsc. Edytka. Wywiad w którym Smarzowski wspomina o wersji festiwalowej (krótszej). RE: Wołyń - pred895 - 02-02-2017 Jeśli to tylko przemontowany, bardziej uproszczony film to podziękuję i od razu odpalę wersję kinową
RE: Wołyń - Gieferg - 02-02-2017 Chyba zapomniałeś wkleić link. RE: Wołyń - adi90a - 02-02-2017 Wybaczcie, link poprawiony. Wszyscy narzekają, że te kolejne wersje reżyserskie to zdzieranie pieniędzy z fanów, a jednak wolałbym żeby w Polsce też czasem wydawali wersje reżyserskie czy inne "ultimate cut"... Póki co na półkę postawie jednak wersję 2xBD, może nawet szarpnę się w przedsprzedaży. RE: Wołyń - Sporeczek - 02-02-2017 Nie wiem kto mógłby narzekać na 2 płytowe wydania, ja w sumie głównie kupuję tylko takie (lub więcej). Zresztą w polskich filmach to już w ogóle niespotykane, 2 płytowe wydanie to dla mnie trochę zaskoczenie, ale miłe bo wychodząc z kina miałem w środku nadzieję, że zrobią w końcu jakieś porządne wydanie ![]() Ujawnili zawartość 2 płytowych wydań: W 2-płytowych wydaniach specjalnych Blu-ray i DVD dostępna będzie po raz pierwszy wersja festiwalowa filmu, nie pokazywana do tej pory w polskich kinach. W wydaniach Blu-ray i DVD WOŁYŃ nie zabraknie także wyjątkowych materiałów dodatkowych, m.in.: - materiały z planu, wywiady i komentarze reżysera oraz obsady - galeria zdjęć - making of: bitwa - zwiastun kinowy " W wydaniach można znaleźć m.in. materiały przygotowane wyłącznie z myślą o wydaniach DVD i Blu-ray." No nieźle, ciekawe tylko czy te dodatki były już wcześniej dostępne, i czym się różni festiwalowa Może będzie mniej albo bardziej brutalna... ![]() Co do okładki... rzeczywiście w wersji 2 płytowej jest jakaś średnia
RE: Wołyń - Ferrum - 02-02-2017 Ciekawe, czy komentarz maestro Smarzowskiego będzie dostępny tylko przy kinówce, czy także dołączą go do wersji tzw. "festiwalowej"... Mam nadzieję, że sieciówki zadbają o właściwą cenę, mniej więcej podobną, jak przy niedawnych pozycjach Interfilmu, które dzięki Galapagosowi można było również kupić na błękitnym dysku. RE: Wołyń - Gieferg - 02-02-2017 Jesli będzie większa różnica w cenie między dwoma wydaniami to poczekam na dokładniejsze info o różnicach między wersjami zanim się zdecyduję na zakup. Jesli to tylko krótsza wersja nie oferująca niczego nowego, to raczej mi to do szczęścia potrzebne nie jest. RE: Wołyń - czarodziejmarx - 02-02-2017 A i okładka zwykłego wydania ładniejsza ![]() To chyba ewenement, zazwyczaj do kinówki dodaje się dłuższą reżyserską a tu krótszą, okrojoną pod specyficznego widza xD RE: Wołyń - Gieferg - 02-02-2017 Podobnie jest w przypadku "Pasji", która dostała krótszą i ocenzurowaną wersję obok tej normalnej. EDIT Info z fejsa: – Wersja kinowa: 149 minut – Wersja festiwalowa: 131 minut RE: Wołyń - Sporeczek - 06-03-2017 Nie wiem czy na 2 płycie będą też dodatki bo na 1 na pewno, ale mam nadzieje na jakieś nowe i wydłużone sceny w wersji festiwalowej. Myślę że na pewno niektóre polityczne sprawy wytną jeśli to pod widza międzynarodowego... Czytałem kilka komentarzy i niby ma coś być innego trochę, no ale zobaczymy ![]() --------------------------- Dodatki specjalne (28 minut): Materiał z planu (16 min.) – kulisy powstawania filmu, zdjęcia z planu, komentarze i wypowiedzi reżysera Wojciecha Smarzowskiego oraz obsady (J. Braciak, A. Jakubik, M. Łabacz) nagrane specjalnie na potrzeby wydania DVD/BD; Pojednania (5 min.) - wypowiedzi i komentarze par polsko-ukraińskich na temat Wołynia, historii oraz miłości; Making of: Bitwa (2 min.) – materiał zza kulis o przygotowaniach i kręceniu scen batalistycznych; Zwiastun kinowy (2 min.) Galeria zdjęć (3 min.) Dodatkowo dziwna sytuacja. 5 zł tańsza wersja limitowana na dvd od zwykłej, a 2 płytowa o 9 zł droższa od zwykłej na bluray. |