![]() |
|
Lukee - kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Lukee - kolekcja (/watek-lukee-kolekcja) |
RE: Lukee - kolekcja - lukee - 30-09-2018 Zamykam wrzesień ostatnią wrzutką After Earth i Raport Mniejszości z OLX za 15 zł i 20 zł. Han Solo z bonito.pl za 69,44 zł. Juto nowy miesiąc i mam nadzieje na jakieś promocje w sklepach ![]()
RE: Lukee - kolekcja - Daras - 27-11-2018 Do ponownego zajrzenia tu skłonił mnie wpis z innego wątku. (27-11-2018, 14:07)lukee napisał(a):(27-11-2018, 12:53)sebas napisał(a): Przykładowo, fajnie byłoby dowiedzieć się dlaczego niektórzy preferują wydania w zwykłych amarayach, a inni tylko steelbooki albo wypasione kolekcjonerki. Nie dostrzegłem skrajnie krytycznych wypowiedzi na temat Twojej kolekcji. Ba, nawet nie o te skrajne mi chodzi, lecz jakiekolwiek negatywne... Dziś jestem mocno zmęczony. Zatem wybacz brak wzmożonej koncentracji i ewentualne przeoczenie istoty sprawy.
RE: Lukee - kolekcja - sebas - 28-11-2018 @Daras Chyba szukasz nie tam gdzie trzeba. Koledzę Lukee chodzi (zgaduję) o dyskusję w wątku "Blu-ray w Polsce". Po przeczytaniu kilkunastu kolejnych postów myślę, że zrozumiesz dlaczego Lukee doszedł do takich, a nie innych wniosków. Powtórzę to co napisałem wcześniej. Nie ma sensu za bardzo się wszystkim przejmować. Płyty kupujemy dla siebie, dla czerpania przyjemności z oglądania ulubionych filmów. PS. A co do ostatniej aktualizacji, to dobre tytuły. Każdy posiadam w swoim archiwum. Raport mniejszości uważam za najlepszy film science-fiction Spielberga i jeden z lepszych w tym gatunku w ogóle. RE: Lukee - kolekcja - lukee - 28-11-2018 (27-11-2018, 23:10)Daras napisał(a): Nie dostrzegłem skrajnie krytycznych wypowiedzi na temat Twojej kolekcji. Ba, nawet nie o te skrajne mi chodzi, lecz jakiekolwiek negatywne... (28-11-2018, 02:42)sebas napisał(a): Chyba szukasz nie tam gdzie trzeba. Koledzę Lukee chodzi (zgaduję) o dyskusję w wątku "Blu-ray w Polsce". Dokładnie. Tutaj wszystko okey to były dyskusje w innych tematach. Mniejsza już o to ja się o nic nie obrażam Zwróciłem tylko uwagę ,że pewne dyskusje powinny wyglądać trochę inaczej ale nie wiem czy to nie tylko problem tego forum ale ogólnie sposobu wypowiadania się u nas w społeczeństwie ![]() Nie rozmywając mam trochę nowych pozycji kupionych ale ciągle brak czasu albo najzwyczajniej zapominam porobić zdjęcia. Postaram się wrzucić do końca miecha aktualne zbiory i nowe pozycje
RE: Lukee - kolekcja - Bykovsky - 28-11-2018 (10-02-2018, 09:50)lukee napisał(a): Cześć, nazywam się Łukasz i jestem z Łodzi. Najprościej o sobie? Pasjonat muzyki i filmów oraz dj. Zakładam temat gdzie w wolnych chwilach będę wrzucał swoje kolejne zakupy. Jak pewnie większość pamiętam jeszcze czasy zbieractwa DVD z którymi po dobiciu do 500sztuk przestałem już liczyć. Od kilku miesięcy kolekcja DVD mocno się uszczupla a na jej miejsce pojawiają się filmy Blu-Ray. Na chwile obecną kończę kompletowanie drugiego stojaka i mam ponad 80 filmów na BD. Nie widać zdjęć kolekcji, nie mam czego pochwalić
RE: Lukee - kolekcja - Daras - 28-11-2018 Spoko, Lukee. Kolekcja to zawsze rzecz gustu. Niemniej znalazłem u Ciebie kilka tytułów, które też kupiłem i z całą pewnością można napisać, że to kino z wyższej półki (np. określone filmy Hitchcocka). Ja bym nie wchodził w polemikę związaną z negatywną oceną własnej kolekcji. Z gros posiadanych krążków po prostu jestem dumny. Uszczypliwe uwagi, szczególnie osób nagminnie oglądających facetów fruwających w rajtuzach, lądowałby w koszu. Takie podobno jest prawo właściciela tego typu wątku. Na szczęście nie spieszno mi do wyeksponowania prywatnych zbiorów...
RE: Lukee - kolekcja - lukee - 28-11-2018 (28-11-2018, 09:28)lukee napisał(a): Nie widać zdjęć kolekcji, nie mam czego pochwalić Tego nie wiedziałem. Zatem tak jak już powyżej napisałem do weekendu najpóźniej postaram się zaktualizować. Teraz już lecę z czwartym słupkiem i mam ponad 150 pozycji Ja lubię różne filmy chociaż komedii praktycznie nie kupuję a dramatów pewnie też nie za wiele mam poza historycznymi czy pozycjami na faktach najczęściej. Dlatego ja doceniam każdego "zbieracza" a gustów nie oceniam
RE: Lukee - kolekcja - lukee - 05-12-2018 Obiecana aktualizacja zakupów. Pierw pozycje październikowe: Lego Batman 3D z Abc Księgarnia za 16,05 zł. Trzy pozycje z OLX, każda po 10 zł. Steelbook'i Lucy i Safe House z empik.com po 26,99 zł za sztukę. W listopadzie natomiast kupiłem: 8 filmów z empik.com w promocji 2za1 czyli 2 filmy za 50,01 zł. Daybreakers za 25 zł w Świat Książki oraz Na własną Rękę w bonito.pl 28,61 zł. Zimna Wojna z bonito.pl za 67 zł. Dwie pierwsze części Resident Evil oraz Incepcja z OLX. Każdy film po 29 zł. Bardzo długo czekałem by trafić te części Residenta w przystępnych cenach. Cieszę się ,że w końcu się udało kupić Jutro odbieram jeszcze parę pozycji z MM i Empiku więc na dniach podrzucę foto zakupów grudniowych i obiecaną aktualizację całej kolekcji. RE: Lukee - kolekcja - czuubakka - 05-12-2018 Krampus to taki przyjemny świąteczny film. Też mi się podobał na tyle, że zrobiłem przesiadkę z dvd na blu ray. RE: Lukee - kolekcja - lukee - 05-12-2018 (05-12-2018, 14:07)czuubakka napisał(a): Krampus to taki przyjemny świąteczny film. Też mi się podobał na tyle, że zrobiłem przesiadkę z dvd na blu ray. Czekam na świąteczny klimat z tą pozycją kupiłem w ciemno, mam nadzieję ,że mi się spodoba
|