![]() |
|
Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 (/watek-mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-2018) |
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Ethan - 05-06-2018 Odwracając perspektywę, to moim zdaniem nikt nie chce Polaków wylosować, bo to trudny, grający twardo przeciwnik. Nie wiem jak będzie, ale ja się cieszę, że od 2002 w miarę regularnie bywamy na dużych imprezach, bo pamiętam czasy posuchy 1986-2002, które zapowiedział Boniek. Wiadomo, nie będzie łatwo, bo stawka w grupie wyrównana i każdy może wyjść. Będę się pewnie stresował, ale trzeba być dobrej myśli. Wiadomo też, że nie będziemy prowadzili gry, bo nie jesteśmy drużyną od ataku pozycyjnego. A sama mistrzostwa mogą być ciekawe, bo nie ma faworyta, a trzy dobre mecze w grupie mogą być zweryfikowane słabszą formą w fazie pucharowej. Pewnie będę kibicował w drugiej kolejności Niemcom i pewnie komuś kto mnie uwiedzie samą grą już na mistrzostwach. No i jak zwykle będę życzył wszystkiego co najgorsze Brazylii, pewnie Argentynie i jakiejś Portugalii. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Mateusz - 05-06-2018 Mączyńskiego trochę szkoda, bo miał kilka dobrych występów w kadrze, no ale nie trafił z formą na mundial. Brazylia, Niemcy i Argentyna to trójka największych faworytów i jeśli któraś z tych drużyn nie zdobędzie mistrzostwa, to się zdziwię. Portugalia drugi raz już takiego farta mieć nie będzie. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - misfit - 05-06-2018 Brazylia, Niemcy - ok, ale Argentyna ? Rzutem na taśmę zakwalifikowali się na MŚ, a dwa miechy temu Hiszpania ich pojechała 6:1. Tak, był to mecz towarzyski i nie grał Messi, ale wciąż niezła kompromitacja ![]() Wyżej stawiam właśnie Hiszpanię czy Francję. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Mateusz - 05-06-2018 Argentyna była w czarnej dupie już nie raz, ale w ostatnim meczu w eliminacjach z Ekwadorem Messi pokazał, co może dać tej reprezentacji, jeśli tylko musi. Mecz towarzyski to mecz towarzyski. Jeśli Messi jest na boisku to i cała drużyna lepiej gra. W eliminacjach potrafili sobie stwarzać mnóstwo sytuacji, a i bramek dużo nie tracili. Wydaje mi się, że Sampaoli będzie w stanie poukładać tę drużynę na turniej, doświadczenie jakieś ma, bo z Chile do jednej 1/8 w Brazylii doszedł. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Blackwood07 - 05-06-2018 Zasadniczo Argentyna na papierze ma wszystko by zdobyć mistrzostwo, jednak jest małe ale, które rzutuje mocno niekorzystnie na ich szanse - zgranie. Gdzieś kiedyś czytałem wywiady między innymi Higuain'a i Di Maria'i odnośnie gry z Messim i było sporo narzekań, choćby tego pierwszego, że woli grać z Dybalą, niż Messim(duet Messi i Dybala, nie powinni grać razem co było widać w tych eliminacjach). Ja w gronie faworytów podobnie zresztą widzę Niemców, może trochę mniej Brazylijczyków czy Hiszpanów. Nie skreślam również Anglii, odmłodzili skład, jest tzw. "team spirit" , no i co najważniejsze mniejsze oczekiwania, a co za tym idzie mniejsza presja. Jednak moje skromne oczekiwania to czarny koń w postaci Polaków, a co mi tam .
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - czuubakka - 05-06-2018 Mnie się wydaje, że Niemcy zajdą wysoko, może nawet na sam szczyt. Obym się mylił, bo nie lubię ciulów. Co do Polski , to nie nastawiam się (jak widać po wcześniejszych postach) bo nie chcę się wku******* podczas meczów. No i jestem ciekaw jak sobie Anglia poradzi? RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - misfit - 05-06-2018 To kiedy odpalamy te typowanie ? ![]() Mateusz - dzięki geniuszowi Messiemu Argentyna w ogóle zakwalifikowała się do MŚ, ale z taką grą jak w eliminacjach to max 1/4 finału - innej opcji nie widzę. Chyba, że w samych mistrzostwach odpalą petardę, ale w to bardzo wątpię. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Mateusz - 05-06-2018 No to jedziemy z typami: http://forum.filmozercy.com/watek-mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-2018-nasze-typy?action=lastpost RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - meaner - 08-06-2018 To by było na tyle z moim oglądaniem mistrzostw w 4K. Moja kablówka nie będzie reemitować kanałów TVP 4K oraz C+ 4K. Powód: za dużo kasy chce nc+ (min. 100zł od każdego abonenta + opłata techniczna nałożona na operatora). Ehhhh
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2018 - Mateusz - 08-06-2018 Oficjalny skład na mecz z Chile Polska: Szczęsny – Piszczek, Bednarek, Pazdan, Rybus – Błaszczykowski, Krychowiak, Linetty, Grosicki – Zieliński – Lewandowski. Wracamy do ustawienia 1-4-4-1-1. Milik na ławce, za Lewandowskim wysunięty Zieliński. Jedziemy z nimi
|