Filmozercy.com | Forum
The Meg (2018) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: The Meg (2018) (/watek-the-meg-2018)

Strony: 1 2 3

RE: The Meg (2018) - Wolfman - 14-11-2018

(14-11-2018, 13:35)Bender napisał(a):  Mowa o Tym, że SW się śle sprzedawało w Azji, włożyli Azjatów i dalej się nie sprzedaje. Co do tego maja pikiety?
Bender to była tylko drwina.

RE: The Meg (2018) - djgromo - 12-07-2019

Ja jestem tuż po seansie i szczerze mówiąc to mi się film podobał. Lubię filmy ze Stathamem, pod wodą i z dużymi potworami. Z tego co wiem to Chińczycy współfinansowali produkcję więc logiczne, że mieli wpływ na osadzenie miejsca akcji i wybór aktorów. Mi to zupełnie nie przeszkadza, w pewnym sensie obsada wyglądała na świeżą. Fajnie zagrała ta mała dziewczynka. Miejsce akcji też jest nowe, a nie kolejny raz wybrzeże Stanów Zjednoczonych. Fabularnie do przewidzenia, ale to taki typ filmów. Akcyjniak. Szczęki były thrillerem i nie ma za bardzo co ich porównywać. Meg był robiony pod azjatów. Tam się jarają godzillą i king kongami. Taki target. Same Chiny są obecnie ważnym rynkiem zarobku dla przemysłu filmowego.

RE: The Meg (2018) - Uatu_TheWatcher - 13-07-2019

"The Meg" ze Stathamem to nowy rodzaj kina katastroficznego-akcji. Zresztą podejrzewam, że Godzilla, King Kong, Meg i zapewne inne ,,monstra", będą tworzyć Uniwersum Potworów, które rozszerzą motyw produkcji wysokobudżetowych z gigantycznymi bestiami w roli głównej! I tak trzymać!

"Wędrująca Ziemia" to przykład filmu, o którym wiele zainteresowanych kinem rozrywkowym osób nie wie, że istnieje - zwłaszcza zachodni widz. A film został zrealizowany w Chinach, i zarobił w tym kraju prawie 700 mln. dolarów amerykańskich, jeśli chodzi o przeliczenie z waluty chińskiej zapewne, z samej sprzedaży biletów. Dlatego "Wędrująca Ziemia", mimo iż przychód tej produkcji traktowany jest, jako zestawienie w ,,global Box Office", to w rzeczywistości tak być nie powinno! Film wyświetlany był chyba tylko w Chinach, i zarobił tam prawie 700 mln. dolarów! To niesamowite jaki jest tam popyt na rozrywkę; ależ rynek i specyficzny typ widza. Paradoksalnie "Wędrująca Ziemia" jest u nas dostępna w ofercie platformy streamingowej "Netflix"!

RE: The Meg (2018) - djgromo - 13-07-2019

Na wędrującą ziemię czekam od zobaczenia pierwszego trailera. Mój najbardziej oczekiwany film jeśli uda mi się kupić krążek. Ogólnie klimaty sci-fi to mój ulubiony gatunek filmowy.

RE: The Meg (2018) - Mierzwiak - 13-07-2019

Wędrująca Ziemia od kilku miesięcy jest w 1080p Dolby Vision na Netfliksie. Ani nie ma na co popatrzeć (efekty są baaardzo nierówne, najczęściej po prostu słabe), ani film nie jest dobry, ot taka podróbka Emmericha, ale tego w najgorszym, najbardziej idiotycznym (naprawdę dawno nie widziałem tak głupiego filmu) wydaniu Tongue

Wyniki z chińskiego box office'u to osobny temat:
https://www.businessinsider.com/dwayne-johnson-china-what-is-box-office-fraud-2018-7?IR=T

Co ma The Meg wspólnego z King Kongiem i Godzillą? Nic, to nie jest część uniwersum.

RE: The Meg (2018) - MarianPaz - 13-07-2019

O ile jeszcze Godzilla zrobiła na mnie całkiem niezłe wrażenie, po której dostałem to czego się spodziewałem, tak Meg to dla mnie film kompletnie nie udany. Ani krzty grozy, a do tego idiotyczna akcja typowa dla filmów ze Stathamem.

To że "Wędrująca Ziemia" miał w Chinach wpływy z biletów na poziomie 700 milionów dolarów nie powinno dziwić. W końcu mają tam 1,3 miliarda potencjalnych widzów a do tego na ekrany ich kin trafia rocznie jedynie bodaj 34 zachodnie tytułu, toteż konkurencja jest nieduża. Nieco starszy Wolf Warrior 2 przyniósł 854 miliony $ z biletów. W końcu ludzie chętnie oglądają rodzime kino, zwłaszcza gdy innego praktycznie tam nie ma. Nie dziwi więc fakt, że twórcy Meg współpracowali z Chinami aby załapać się do ich mocno ograniczonej dystrybucji.