Filmozercy.com | Forum
Amazon Prime - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie)
+--- Wątek: Amazon Prime (/watek-amazon-prime)

Strony: 1 2 3 4

RE: Amazon Prime - Mateusz - 03-09-2022

W apce na telewizorze działa, ale na Apple TV faktycznie pojawia się HDR10.

RE: Amazon Prime - MarekZegarek - 03-09-2022

Jakie produkcje na Amazonie mają Dolby Vision?
Tylko Władca Pierścieni, czy dodali też w jakichś starszych produkcjach?

RE: Amazon Prime - Mierzwiak - 03-09-2022

Faktycznie, w aplikacji na TV działa, ale korzystać z tego szajsu na moim B8 się nie da.

Ogółem "nowa" aplikacja nad którą pracowano rzekomo 17 miesięcy (!) to jest nieporozumienie, tak naprawdę miejsce miała tylko lekka (nawet nie stuprocentowa!) modyfikacja interfejsu, poza tym to jest dokładnie ta sama aplikacja co wcześniej. Przynajmniej na Apple TV działa to całkiem nieźle, choć bez porównania z Netfliksem czy D+.

(03-09-2022, 08:46)MarekZegarek napisał(a):  Jakie produkcje na Amazonie mają Dolby Vision?
Logo DV jest jeszcze przy pierwszym sezonie Jacka Ryana.

RE: Amazon Prime - Mateusz - 03-09-2022

(03-09-2022, 08:46)MarekZegarek napisał(a):  Jakie produkcje na Amazonie mają Dolby Vision?

Na pewno Jack Ryan miał DV i widzę, że dalej widnieje w specyfikacji, ale wyświetla HDR10. Powinno być też w Kole czasu, ale sytuacja ta sama co w Ryanie.

RE: Amazon Prime - marciniozo - 03-09-2022

Jack Ryan sezon pierwszy jest w DV, Koło czasu też - przed chwilą sprawdziłem u siebie na Oledzie LG B9. O ile pamiętam kiedyś jak oglądałem serial Bosh to któryś z sezonów też był w DV.

RE: Amazon Prime - afflux - 10-09-2022

Witam, ostatnio wróciłem do Amazon Prime i jestem zaskoczony jakością obrazu. Wcześniej byłem rozczarowany obrazem w filmach, nawet porownywalem do HBO MAX i płyt Blu Ray. Jednak teraz obejrzałem Pierścienie Władzy i obraz jest rewelacyjny, ale też dużo lepsza jakość w filmach które ostatnio obejrzałem. Obilivion i Get Out w których jest jakość HD ale jest znaczek HDR i odnoszę wrażenie że faktycznie jest duża rozpiętość tonalna, ponieważ czerń jest bardzo mocna. Oglądam z poziomu aplikacji na swoim LG B9. Czy ktoś może to potwierdzić? Czy tylko mam mylne wrażenia. Dziękuję

RE: Amazon Prime - Mierzwiak - 10-09-2022

Nie wiesz że jak oglądasz w HDR / Dolby Vision na OLEDzie LG to w prawym górnym rogu ekranu wyskakuje powiadomienie? Ani Oblivion, ani Get Out nie są w HDR (to jedne z dziesiątek błędnie oznaczonych w tym seriwisie tytułów)a czerń jest mocna bo... masz OLEDa.

RE: Amazon Prime - fire_caves - 10-09-2022

Siła perswazji Big Grin

RE: Amazon Prime - afflux - 10-09-2022

Ok dziękuję za odpowiedzi. Ale obraz jest dużo lepszy niż na początku. Pozdrawiam.

RE: Amazon Prime - Mierzwiak - 16-05-2023

Ciekawostka:

"Air" Afflecka, mimo oznaczenia HDR, odtwarza mi się na Apple TV w Dolby Vision.