![]() |
|
Filmy podobne do ... - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Filmy podobne do ... (/watek-filmy-podobne-do) |
RE: Filmy podobne do ... - Dziel - 28-02-2020 Może Event Horizon? Co ja bym dał za wersję extended w 4K
RE: Filmy podobne do ... - djgromo - 28-02-2020 Do Event Horizon podobny jest jeszcze Sunshine od Danny'ego Boyla. Jak ktoś lubi seriale to moim zdaniem najlepszy hard sci fi jaki powstał to Expanse. RE: Filmy podobne do ... - Wolfman - 28-02-2020 Event horizon to horror-sf, zdecydowanie nie są do niego podobne te filmy. Prędzej animowany Dead space. seria Aliens, Pandorum, Saturn 3. Mało jest filmów w takich klimatach w kosmosie. RE: Filmy podobne do ... - Glaeken - 28-02-2020 (28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a): Zbierasz filmy czy pudełka? TongueIdealnie gdy oba warunki są spełnione. Oczywiście mam i plastikowe wydania ale zazwyczaj są one w jakiś sposób rozszerzone (dodatki na nośniku lub w postaci fizycznej). (28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a): Robot Jox ma w USA dobre wydanie z dobrymi dodatkami, co z tego, że w plastiku? Nie spodziewam się lepszego.Naiwnie spodziewam się lepszego wydania ale być może skończę zakupem wyd. z US które jest. (28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a): WTF?Pozbywam się wydań PL i koncentruje się na zbieraniu jedynie fantastyki która mnie interesuje. A że u nas wydaja jedynie fantastykę ostatnich lat i to najbardziej kasową to większość sprowadzam spoza naszego kraju. A gdyby nawet u nas ktoś takowa wydawał na blu czy 4K to zapewne byłoby to koszmarne wydanie. (28-02-2020, 13:10)Wolfman napisał(a): Wtórne, o, a ile to takich filmów wyszło, podaj przykłady to obejrzę.Takich? Mam nadzieję, że jak najmniej Z grubsza: Last Days on Mars, Edens Log, Infini, Dante 01, Apollo 18, Kolonia, Sunshine, Event Horizon. (28-02-2020, 13:10)Wolfman napisał(a): Wtórne to może być Ad Astra.No oryginalnością to z pewnością ten film nie grzeszy. RE: Filmy podobne do ... - djgromo - 28-02-2020 Fakt, że Event Horizon to bardziej horror sci-fi, ale pod względem fabuły Sunshine to jego kalka. 1. Nie wiadomo co stało się z załogą statku po którym słuch zaginął. 2. Statek przypadkowo się znajduje. 3. Protagoniści sprawdzają się co się stało z załogą. 4. Dzieją się dziwne rzeczy. 5. Walka z wariatem z poprzedniego statku. RE: Filmy podobne do ... - Wolfman - 28-02-2020 Sunshine to bardziej thriller, Infini też żaden horror, Dante01 i reszta poza Ostatnie dni na Marsie, to żadne horrory. Poza tym Pandorum i te co wymieniłem dzieją się w statkach kosmicznych. Ostatnie dni jedynie pasuje jako kosmos sf, horror, ale jest to średni film. Pandorum to już oglądałem pięć razy i dalej mi się podoba. RE: Filmy podobne do ... - Gieferg - 28-02-2020 Cytat:Fakt, że Event Horizon to bardziej horror sci-fi, ale pod względem fabuły Sunshine to jego kalka. Project Shadowchaser III też ten sam schemat, ale to już kino klasy C RE: Filmy podobne do ... - Glaeken - 28-02-2020 (28-02-2020, 16:26)sebas napisał(a): Aniara ma dobre opinie.Aniarę bardzo chcę obejrzeć ale żadne napisy - czy to PL czy ENG - nie chcą mi się wyświetlić w oppo 203 i nie wiem dlaczego a szwedzkiego nie znam. Opisywałem ten problem w innym wątku ale nikt nie zaproponował innego rozwiązania. Całą resztę też mam na liście do obejrzenia. (28-02-2020, 16:26)sebas napisał(a): No i wreszcie jeden z lepszych filmów Alexa Proyasa: Dark CityTen film jest już kultowy. Z niecierpliwością czekam na wydanie w 4K. RE: Filmy podobne do ... - Wolfman - 28-02-2020 (28-02-2020, 18:52)Glaeken napisał(a): Aniarę bardzo chcę obejrzeć ale żadne napisyMam wydanie z Arrow i jest fpytę. RE: Filmy podobne do ... - Glaeken - 28-02-2020 Na razie chce ściagnąc na lewo i jeżeli mi się spodoba to kupię wydanie od arrow |