Filmozercy.com | Forum
Filmy podobne do ... - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie)
+--- Wątek: Filmy podobne do ... (/watek-filmy-podobne-do)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Filmy podobne do ... - Dziel - 28-02-2020

Może Event Horizon? Co ja bym dał za wersję extended w 4K Wink

RE: Filmy podobne do ... - djgromo - 28-02-2020

Do Event Horizon podobny jest jeszcze Sunshine od Danny'ego Boyla. Jak ktoś lubi seriale to moim zdaniem najlepszy hard sci fi jaki powstał to Expanse.

RE: Filmy podobne do ... - Wolfman - 28-02-2020

Event horizon to horror-sf, zdecydowanie nie są do niego podobne te filmy. Prędzej animowany Dead space. seria Aliens, Pandorum, Saturn 3. Mało jest filmów w takich klimatach w kosmosie.

RE: Filmy podobne do ... - Glaeken - 28-02-2020

(28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a):  Zbierasz filmy czy pudełka? Tongue
Idealnie gdy oba warunki są spełnione. Oczywiście mam i plastikowe wydania ale zazwyczaj są one w jakiś sposób rozszerzone (dodatki na nośniku lub w postaci fizycznej).
(28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a):  Robot Jox ma w USA dobre wydanie z dobrymi dodatkami, co z tego, że w plastiku? Nie spodziewam się lepszego.
Naiwnie spodziewam się lepszego wydania ale być może skończę zakupem wyd. z US które jest.
(28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a):  WTF?
Pozbywam się wydań PL i koncentruje się na zbieraniu jedynie fantastyki która mnie interesuje. A że u nas wydaja jedynie fantastykę ostatnich lat i to najbardziej kasową to większość sprowadzam spoza naszego kraju. A gdyby nawet u nas ktoś takowa wydawał na blu czy 4K to zapewne byłoby to koszmarne wydanie.
(28-02-2020, 13:10)Wolfman napisał(a):  Wtórne, o, a ile to takich filmów wyszło, podaj przykłady to obejrzę.
Takich? Mam nadzieję, że jak najmniej Big Grin
Z grubsza: Last Days on Mars, Edens Log, Infini, Dante 01, Apollo 18, Kolonia, Sunshine, Event Horizon.
(28-02-2020, 13:10)Wolfman napisał(a):  Wtórne to może być Ad Astra.
No oryginalnością to z pewnością ten film nie grzeszy.

RE: Filmy podobne do ... - djgromo - 28-02-2020

Fakt, że Event Horizon to bardziej horror sci-fi, ale pod względem fabuły Sunshine to jego kalka.

1. Nie wiadomo co stało się z załogą statku po którym słuch zaginął.
2. Statek przypadkowo się znajduje.
3. Protagoniści sprawdzają się co się stało z załogą.
4. Dzieją się dziwne rzeczy.
5. Walka z wariatem z poprzedniego statku.

Sunshine to bardziej thriller, Infini też żaden horror, Dante01 i reszta poza Ostatnie dni na Marsie, to żadne horrory. Poza tym Pandorum i te co wymieniłem dzieją się w statkach kosmicznych. Ostatnie dni jedynie pasuje jako kosmos sf, horror, ale jest to średni film. Pandorum to już oglądałem pięć razy i dalej mi się podoba.

RE: Filmy podobne do ... - Gieferg - 28-02-2020

Cytat:Fakt, że Event Horizon to bardziej horror sci-fi, ale pod względem fabuły Sunshine to jego kalka.

1. Nie wiadomo co stało się z załogą statku po którym słuch zaginął.
2. Statek przypadkowo się znajduje.
3. Protagoniści sprawdzają się co się stało z załogą.
4. Dzieją się dziwne rzeczy.

Project Shadowchaser III też ten sam schemat, ale to już kino klasy C

(28-02-2020, 16:26)sebas napisał(a):  Aniara ma dobre opinie.
Code 8 jest całkiem w porządku.
Do tego dopisałbym jeszcze:
Aniarę bardzo chcę obejrzeć ale żadne napisy - czy to PL czy ENG - nie chcą mi się wyświetlić w oppo 203 i nie wiem dlaczego a szwedzkiego nie znam. Opisywałem ten problem w innym wątku ale nikt nie zaproponował innego rozwiązania.
Całą resztę też mam na liście do obejrzenia.
(28-02-2020, 16:26)sebas napisał(a):  No i wreszcie jeden z lepszych filmów Alexa Proyasa: Dark City
Ten film jest już kultowy. Z niecierpliwością czekam na wydanie w 4K.

(28-02-2020, 18:52)Glaeken napisał(a):  Aniarę bardzo chcę obejrzeć ale żadne napisy
Mam wydanie z Arrow i jest fpytę.

Na razie chce ściagnąc na lewo i jeżeli mi się spodoba to kupię wydanie od arrow