![]() |
|
Azyl / Panic Room (2002) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Azyl / Panic Room (2002) (/watek-azyl-panic-room-2002) |
RE: Azyl / Panic Room (2002) - Mierzwiak - 20-02-2025 (20-02-2025, 22:11)Mister Tadeo napisał(a): Planujecie zakup wydania UHD Azylu, pomimo wprowadzonych zmian przez Finchera?Pomimo? A co takiego te zmiany mają wspólnego z czymkolwiek, że miałyby być powodem do rezygnacji z zakupu? ![]() Zmieniona została fabuła filmu? Usunięte / dodane sceny? Zaburzone tempo? Nie, zmieniono rzeczy, których nikt nigdy by nie wychwycił (no, może poza dodanymi widocznymi laserami w wejściu do panic roomu) gdyby nie porównania screenshotów, więc nie rozumiem pytania. Cytat:Z Siedem przynajmniej jest wybór w postaci świetnego BD sprzed lat.Tego z tragicznym black crushem i ziarnem przylepiającym się do aktorów? Fakt, trzyma się ten dysk dobrze i rzeczywiście stanowi alternatywę dla UHD, tym bardziej że w 4K Se7en wygląda jak nakręcone cyfrą, ale idealny nie jest.Cytat:Waham się, czy zostawić w kolekcji wydanie UK 3DVD w digipacku.A czemu nie? Nie słyszałem o nakazie pozbywania się starszych wydań tylko dlatego, że kupuje się UHD Ja do BD i UHD Se7en dokupiłem sobie włoskie BD z jeszcze innym obrazkiem, który jakościowo jest najsłabszy, ale najbardziej przypomina taśmę. Zamiast zmuszać się do dokonywania sztucznego wyboru wolę mieć wszystkie wersje i wybór.
RE: Azyl / Panic Room (2002) - Mefisto - 20-02-2025 (20-02-2025, 23:02)Mierzwiak napisał(a): no, może poza dodanymi widocznymi laserami w wejściu do panic roomu Te lasery były tam od zawsze
RE: Azyl / Panic Room (2002) - Mierzwiak - 20-02-2025 Wiem że były, oglądałem film, ale nie wyglądały tak jak teraz: https://slow.pics/c/nLN7ny1q RE: Azyl / Panic Room (2002) - Ash-9001 - 21-02-2025 Zakup już nawet nie jest w planach tylko jest zrobiony, teraz tylko czekamy na wysyłkę
RE: Azyl / Panic Room (2002) - Mefisto - 21-02-2025 (20-02-2025, 23:35)Mierzwiak napisał(a): ale nie wyglądały tak jak teraz Wydaje mi się, że w kinie były jednak bardziej widoczne, niż na tym internetowym zrzucie. Ale czaję. A tutaj kolejna delikatna podmianka: klik TO z kolei wygląda źle. RE: Azyl / Panic Room (2002) - Mierzwiak - 21-02-2025 (21-02-2025, 11:49)Mefisto napisał(a): TO z kolei wygląda źle.Yup, pisałem o tym wcześniej: (23-01-2025, 18:45)Mierzwiak napisał(a): Czołówka wygląda fatalnie, pierwsze dwa ujęcia po niej też bardzo słabe, ale od 2:06 zaczyna się remaster 4KJedno z tych dwóch ujęć po czołówce o których wspomniałem to właśnie TO. RE: Azyl / Panic Room (2002) - Ash-9001 - 05-03-2025 Po seansie. Tym razem muszę się przypieprzyć do paru rzeczy, bo nie jest tak dobrze jak w Se7en. Niestety napisy początkowe (i logo Columbii) wyglądają jak upscale AI z HD. Potem jest... różnie. Nie wiem czy to efekt tego, że film jest za bardzo odziarniony, czy może wiele scen było przejechanych po całości AI ale to poczucie, że to jest upscale w stylu Camerona jest obecne przez większość czasu. Nie jestem też fanem nowej korekcji kolorów w samym panic roomie. Byłem przyzwyczajony, że to wnętrze było skąpane w tym błękitnym świetle z jarzeniówek. Teraz kolory są bardziej wyrównane... Osobiście bardziej lubiłem ten stary look. Te wszystkie kosmetyczne poprawki, jak puszka Coli albo zasłony itp. Są kompletnie niewidoczne i zupełnie nie wpływają na seans. Rzucają się w oczy nowe flary i manipulacje na twarzy Jodie. Poza tym dla mnie jest OK, będę się musiał przyzwyczaić do tego wydania. Dźwięk jest super. 4.6/5 RE: Azyl / Panic Room (2002) - Mefisto - 06-03-2025 (05-03-2025, 22:29)Ash-9001 napisał(a): Po seansie. Masz jakieś wtyki, że wszystko Ci wcześniej przychodzi? RE: Azyl / Panic Room (2002) - Ash-9001 - 06-03-2025 Wchodzisz na iMusic. Wpisujesz w szukanie Panic Room 4K. Mi wtedy wyskoczyły z 4 różne wydania. Wybrałem to z najwcześniejszą premierą w Europie (w tym przypadku 3 marca) i ceną którą byłem w stanie przełknąć. Zamawiasz dużo wcześniej. Wybierasz dostawę UPS. I masz film w trzy dni
|