![]() |
|
Moja kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Moja kolekcja (/watek-moja-kolekcja--2922) |
RE: Moja kolekcja - Juby - 17-12-2024 No na fotce powyżej (i wszystkich czarnobiałych) wszystko jest na swoim miejscu, ale już na dwóch wyżej kolorowych ma jakby ułamaną tę górną wypustkę na plecach. A w kwestii tego czy to jest Big Chap, czy nie, wydawało mi się, że ten ma nogi jak u welociraptora i sklejone palce (jeden kciuk, dwa podwójne i znowu coś jak kciuk), co wymyślono dopiero przy okazji trzeciego filmu, ale widzę, że chyba po prostu jedną stopę mu tak zrobili jakby stał na palcach, a palce u dłoni posklejane ma i u mnie - też mam oryginalnego Ksenomorfa od NecaToys, takiego:
RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 17-12-2024 Rozumiem. Ten mój model ma pełną nazwę Alien Ultimate Big Chap ( 2020) i ma dodatkowe zawiasy w stopach, stąd wygląda jakby stał na palcach, gdy ma uniesioną nogę. Ogólnie można go ustawić jak się chce, ma dużo ruchomych elementów - ogon jest na drucie i można go modelować, choć w moim przypadku służy do stabilizacji
RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 29-05-2026 Długo nic nie wrzucałem ale cały czas coś się dzieje Mała aktualizacja - dzięki Panasowi z oprogramowaniem Prodarka w końcu mogę kupować to co chcę ![]() ![]() Gladiator - Kupiony z 19 euro na włoskim Amazonie. Nie jest jakiś wybitny, CGI jest beznadziejne, ale w powietrzu czuć ducha Maxmiusa. Apollo 13 - piękny steel. Udało się kupić ponieżej 20e na francuskim Amazonie. Język pl na pokładzie. ![]() Aliens - nie mam tej części na żadnym nośniku, więc naturalnie kupiłem wersję w 4k. Film mojego dzieciństwa. Mimo tego, że Cameron nienawidzi swoich fanów -fani nadal kochają jego stare filmy. ( Rarewaves 2za30) Królestwo niebieskie - jedyna słuszna wersja reżyserska. Mimo paru niedociągnięć to wciąż dla mnie wielkie kino.( Rarewaves 2za30) KILL BILL 1&2 - nie wiem czy się nie pośpieszyłem bo właśnie zapowiedzieli wersję whole bloody . Uwielbiam Tarantino i chcę mieć wszystkie jego filmy na półce. ( Rarewaves 2za30) ![]() Predator 3 movie collection - wpadło z OLX za 120 zł. Naturalne uzupełnienie kolekcji. Must have Alien Romulus - wydanie francuskie z pl na pokładzie. Wpadło w promce za 12 euro. Fajny slipcover z wyróżniającym się facehugerrem. Sam film też ok -porządna rzemieślnicza robota. ![]() The Witch , the Lighthouse - bardzo mi się podobają filmy Eggersa i mają swoje miejsce na półce. Bardzo dobre the Witch i rewelacyjny Lighthouse. (Wiedźma z Rarewaves za 23 f, Latarnia 20e z Amazon.de) ![]() Nosferatu - uzupełnienie kolekcji Eggersa, wpadł za 16 euro z Amazon.de. Mimo słabszej drugiej części filmu nie sposób odmówić mu niezwykłego klimatu. Milczenie Owiec - Piękny klasyk ( jestem rocznikiem 90)Przy okazji zakupów z Rarewaves nie mogłem go nie dodać do koszyka z niecałe 19f. ![]() Zagadka Zbrodni - Wybitny thriller odkryty przypadkiem. Świeża dostawa z angielskiego amazona ( promo z16f) Fajny slip, dwustronna okładka. Pierwsze moje wydanie 4k od Curzon. Kuracja - kolejny wybitny thriller na poziomie siedem finchera. Mus have, więc kupiłem na szybko z Konina za 129 zł. Okładka ma dwie wersje. ![]() Godzilla minus one - Wojenny dramat w potworem w tle. Lepszy niż całe amerykańskie monsterverse razem wzięte. Wyrwane na Olx za 110, wersja z ekskluzywnym slipem z angielskiego HMV. ![]() Lamb - Niemiecki mediabook z Amazon.it za 25 euro. 30 stronnicowa książeczka miedzy płytami. Sam film dla mnie bardzo dobry, często do niego wracam. Samo wydanie też bardzo trafia w mój gust. Generalnie filmy A24 regularnie będą zapełniać moją kolekcję. Na tą chwile to wszystko. Zaczyna mi brakować miejsca więc zacznę chyba ustawiać filmy normalnie Tak się prezentuje moja półeczka - bez zmian wszystko w 4k.
RE: Moja kolekcja - Altair - 29-05-2026 Świetna aktualizacja kolekcji i dobrze prezentująca się półka z filmami! Zamierzam wkrótce zakupić jakiś niemiecki mediabook
RE: Moja kolekcja - Ash-9001 - 29-05-2026 Klimatyczna półeczka, filmy fajne. Plusik leci za updejt
RE: Moja kolekcja - Mefisto - 29-05-2026 Nie przewracają Ci się te steele? RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 29-05-2026 (29-05-2026, 13:50)Mefisto napisał(a): Nie przewracają Ci się te steele?Same z siebie nigdy, ale podczas ścierania kurzu miałem ze dwie akcje "domino". RE: Moja kolekcja - Mefisto - 29-05-2026 No ja też tak kiedyś ustawiałem, to było to notoryczne. Warto pomyśleć o podstawkach jednak
RE: Moja kolekcja - Dusia - 30-05-2026 Widzę, że Prodarek okazał się niebezpieczny dla portfela Półka wygląda świetnie, ale obawiam się, że etap układania frontami już się kończy i niedługo trzeba będzie przejść na standardowe ustawienie. Gratulacje zakupów i powodzenia w polowaniu na kolejne okazje! RE: Moja kolekcja - Juby - 31-05-2026 (29-05-2026, 08:03)Qlas1990 napisał(a): Aliens - nie mam tej części na żadnym nośniku, więc naturalnie kupiłem wersję w 4k.Czyli gorszą, bo film najlepiej wygląda na Blu-ray. Ale z tego co widzę nie będzie ci to przeszkadzać, bo wszystko kupujesz na UHD niezależnie jak na tym nośniku się prezentuje - dla mnie bez sensu, ale skoro tak wolisz. Regalik wygląda pięknie, tylko dziwi, że te steele ustawiasz stroną otwierającą się do pokoju, a nie grzbietem. No i kolejności w pakietach jakieś takie niedopilnowane
|