![]() |
|
Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) (/watek-tenet-rez-christopher-nolan-2020) |
Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Bykovsky - 26-01-2021 Pod kątem rozrywki, czyli fabuła, aktorstwo, muzyka, zdjęcia - warto kupić ten film na BD UHD? Opinie są bardzo podzielone, ze skrajności że świetny, w drugą skrajność że w ogóle ciężko go zrozumieć i do tego ten dźwięk. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - djgromo - 26-01-2021 Wersji 4k nie oglądałem, ale dla mnie z tych które widziałem od Nolana to najsłabszy film. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - pearlzfan - 26-01-2021 (26-01-2021, 16:06)djgromo napisał(a): Nolana to najsłabszy film. Podbijam. Na papierze pewnie pomysł wyglądał intrygująco, ale na ekranie wyszło IMHO średnio. Ciekawy technicznie, nie powiem, ale jeśli bardziej mnie interesuje "making of" niż sam film tzn. że coś tu nie pykło. Kompletnie nie mogłem się zaangażować i zamiast emocjonować się opowiadaną historią większość czasu próbowałem rozkminiać, jak autorzy zrealizowali dane sceny. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Adrian Gawor - 26-01-2021 Realizacja to pierwsza klasa ale scenariusz tak pokrecony, że wcałe nie mam pojęcia o co chodziło Nolanowi,wyszedłem z kina wymeczony i rozczarowany,przypominało to film szpiegowskie i nie obraził bym się gdyby stanął za kamerą nowego Bonda RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Mister Tadeo - 26-01-2021 (26-01-2021, 20:49)Adrian Gawor napisał(a): nie obraził bym się gdyby stanął za kamerą nowego Bonda Lepiej nie, bo dostaniemy coś pokroju Skyfall i Spectre Mendesa, który nie ukrywał w wywiadach, że inspirował się twórczością Nolana (zwłaszcza Mrocznym Rycerzem przy kręceniu tego pierwszego). Powstałby za długi i męczący film. Pewnie sceny akcji byłyby lepsze niż u twórcy American Beauty, lecz fabularnie to byłyby powtórki z rozrywki. Nolan już nakręcił "swoje bondy": znakomity Batman Początek i średnią Incepcję. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Sparrow64 - 27-01-2021 Moim ulubionym filmem Nolana jest Interstellar, który uważam za jeden z lepszych filmów sci-fi XXI w. Dalej od tego reżysera są u mnie Batmany, Incepcja i dopiero Tenet. Oglądałem tylko raz, na Rakuten, może ponowny seans kiedyś z płyty bardziej mnie wkręci. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Krzych2k - 28-01-2021 Skyfall to najlepszy Bond (moim zdaniem), a fanem tej serii nie jestem. Co do Tenet - byłem 2 razy w kinie, Soundtrack jest świetny, film widać, że na patencie, niesamowicie pokręcony, chętnie do niego wrócę. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Gieferg - 28-01-2021 Cytat:Skyfall to najlepszy Bond (moim zdaniem) Nawet nie stał blisko najlepszych. Ale najgłupszy spośród tych z Craigiem jest z pewnością
RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - pred895 - 28-01-2021 (28-01-2021, 14:41)Gieferg napisał(a): najgłupszy spośród tych z Craigiem jest z pewnością Zgadza się i oby był ostatnim. Nigdy nie postawię tej totalnej głupoty na półce, bo akcje z zapalonymi latarkami w ciemności i Kevinem sam w domu, walenie motorem w mór aby wskoczyć na pociąg i wiele innych bzdur kompletnie dyskwalifikują tę pozycję na amen. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - HAL 9000 - 28-01-2021 (28-01-2021, 14:10)Krzych2k napisał(a): Skyfall to najlepszy Bond (moim zdaniem), a fanem tej serii nie jestem. Co do Tenet - byłem 2 razy w kinie, Soundtrack jest świetny, film widać, że na patencie, niesamowicie pokręcony, chętnie do niego wrócę. Dokładnie, zgadzam się w 100%
|