Filmozercy.com | Forum
Warner a nośniki fizyczne - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Warner a nośniki fizyczne (/watek-warner-a-nosniki-fizyczne)

Strony: 1 2 3 4

RE: Warner a nośniki fizyczne - Mefisto - 27-02-2023

Jak myślicie, są szanse na remaster Bullitta czy lepiej się nie oglądać i brać to co jest (niewiele lepsze od DVD), póki jest? O inne filmy McQueena nie pytam nawet.

RE: Warner a nośniki fizyczne - sebas - 27-02-2023

(27-02-2023, 19:31)Mefisto napisał(a):  Jak myślicie, są szanse na remaster Bullitta czy lepiej się nie oglądać i brać to co jest (niewiele lepsze od DVD), póki jest?
Ciężka sprawa. Warner lubuje się w odgrzewaniu kotletów, jak dla mnie. Po kilka edycji Blade Runnerów, 2001: Space Odyssey, a wiele świetnych filmów nie doczekało się UHD, czy nawet porządnego BD. Jednakże z okazji okrągłej rocznicy myślę, że ktoś tam w końcu pójdzie po rozum do głowy. Skoro odświeżają "Nieugiętego Luka", to myślę że na Bulitta też przyjdzie kolej.

Okrągła rocznica jest w tym roku - kolejna za 5 lat, to nie wiem czy dożyję Big Grin

RE: Warner a nośniki fizyczne - pred895 - 27-02-2023

Spielberg robi remake Bullitta, więc jest nadzieja że przy okazji wydadzą i oryginał na 4k. Pocieszające jest to że stare BD chodzi za grosze i powiem ci że na projektorze prezentuje się to to w miarę znośnie. Byłem przygotowany na totalną kpinę, ale seans zaliczam do przyjemnych.

RE: Warner a nośniki fizyczne - slavekg - 27-02-2023

Myślę, że sugerowanie się rocznicami nie ma większego sensu w przypadku Warnera. Chyba że dany film należy do "czołówki wszech czasów" WB, to może doczekać się wypasionego wydania właśnie na którąś okrągłą lub pół-okrągłą rocznicę. Ale "Bullitt" raczej do takiej czołówki nie należy, więc master może się pojawić za rok, a równie dobrze za 10 lat.
Ale generalnie jestem przekonany, że się pojawi.

No ja bym powiedział, że Bullitt się raczej zalicza do tej czołówki - przynajmniej na tyle, żeby być częścią serii WAC Smile

RE: Warner a nośniki fizyczne - shaman72 - 27-02-2023

@Mefisto - kupuj za grochole angola, będziesz Pan zadowolony.Ostatnio kupiłem i sobie odświeżyłem.Daje radę na blu.Panas podbił obraz i wyglądał to nawet przyjemnie Smile

RE: Warner a nośniki fizyczne - slavekg - 28-02-2023

(27-02-2023, 22:17)Mefisto napisał(a):  No ja bym powiedział, że Bullitt się raczej zalicza do tej czołówki - przynajmniej na tyle, żeby być częścią serii WAC Smile
Do WAC - na pewno, ale to nie czołówka. A pisząc o "czołówce", to mam na myśli tytuły pokroju tych, które wydadzą w tych rocznicowych boxach.

A propos WAC - w marcu startuje brytyjska edycja WAC, co dla mnie byłoby super wiadomością, gdyby nie to, że ich dystrybucja prawdopodobnie będzie ograniczona do sklepów nie wysyłających poza UK.

RE: Warner a nośniki fizyczne - Mefisto - 28-02-2023

(28-02-2023, 08:16)slavekg napisał(a):  A pisząc o "czołówce", to mam na myśli tytuły pokroju tych, które wydadzą w tych rocznicowych boxach

No jak dla mnie to jest tam groch z kapustą. No i sorry, ale Bullitt > Argo, Goonies, Willy Wonka czy nawet Wejście smoka Smile

RE: Warner a nośniki fizyczne - Gieferg - 28-02-2023

Cytat:Spielberg robi remake Bullitta

Może w końcu będzie to oglądalne Tongue