![]() |
|
Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych (/watek-fanedity-fanowskie-przerobki-produkcji-kinowych-i-telewizyjnych) |
RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - fire_caves - 23-11-2022 Absolutnie jestem na "nie" dla tego co tu pokazałeś. Hornerowy motyw, choć oczywiście z recyklingu, nadaje dynamiki scenie i podbija napięcie. Goldsmithowy motyw z TMP pasuje do bitwy z V'gerem, która była powolna i inspirowana starciami łodzi podwodnych. Tu mamy zupełnie inne starcie. Może jeszcze gdybyś w momencie odpalenia dezruptorów wstawił coś żywego - eksplozję dźwięków - to jeszcze by to przeszło, ale proste zapętlenie motywu Goldsmitha jest przykrą niespodzianką. Aha, a jak masz uczulenie na Hornerowy recykling tego tematu, to nie odświeżaj sobie / nie oglądaj "Władcy pierścieni" Bakshiego, bo tez znajdziesz tam te nutki.
RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Gieferg - 24-11-2022 Tyle że wykorzystana tu muzyka w większości pochodzi z piątki, gdzie ilustruje sceny z udziałem bird of prey (z TMP jest tylko jakieś 12 sekund na początku). Goldsmith w piątce sprawia, że lubię ten film bardziej niż na to zasługuje, a motywu Klingonów jest tam sporo w scenach akcji którym bliżej do tego co było w trójce niż TMP. Trekowej muzyki Hornera nigdy nie lubiłem. Najchętniej wywaliłbym ją w całości, ale znalezienie zamienników w wykonaniu Goldsmitha do całych filmów (+ wyczyszczenie ścieżek i odbudowa sfx-ów) to by była kupa roboty, na którą się z pewnością nie zdecyduję. Cytat: "Władcy pierścieni" Bakshiego, bo tez znajdziesz tam te nutki.Nie wiem co ma Horner do tego filmu, ale oglądałem to raz, dawno temu i więcej nie zamierzam. RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - fire_caves - 24-11-2022 (24-11-2022, 05:37)Gieferg napisał(a): Nie wiem co ma Horner do tego filmu Nie ma, faktycznie pomyliłem go z Rosenmanem, który tam dokonał recyklingu w ST4. RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Gieferg - 12-02-2023 100% dźwięku to elementy niepochodzące z filmu. I jeszcze jeden - Mortal Kombat meets Morricone: Coming soon ![]() ---Opening credits----- RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Nfsfan83 - 12-02-2023 Gieferg to Twoje przeróbki? że niby styl starych kaset VHS czy o co chodzi? RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Gieferg - 28-04-2023 Moje. Czy to ci wygląda jak VHS? Przerabiam cały film w stylu quasi-grindhouse, to już piąty. Wcześniej były Justice League, Machete, Alien i First Blood. ----EDIT---- RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Juby - 25-06-2024 Gdzie Warner Bros. nie chce, tam fani pomogą Niejaki jordanjabroni tworzy wersję Assembly Cut pt. Batman Forever: 30th Anniversary Edition, którą ma opublikować w czerwcu 2025 roku. W linku znajdziecie 12 clipów, w których prezentuje próbki swojej pracy:https://www.youtube.com/@jordanjabroni/videos A tutaj opis: Cytat:Hello – and thank you for joining me to celebrate the thirtieth anniversary of the smash hit superhero movie Batman Forever – which exploded into movie theatres in 1995! Autor oczywiście korzysta z dostępnych materiałów, aby posklejać tę wersję, więc nie będzie tu wszystkiego z workprinta, którego posiada Kevin Smith (sceny w Wayne Enterprises przed poznaniem się Bruce'a z Nygmą, ledwo liźnięty wątek utraty pamięci po postrzale w głowę, na pewno zabraknie wielu drobniejszych ujęć i linijek dialogowych sprzed postsynchronów - choć część jak widać zastępuje wytworem A.I.), ale i tak chętnie to obejrzę. Szkoda tylko, że korzysta z wersji ze starego Blu-raya, bo remaster ma zdecydowanie lepszą jakość (w tym kolorystykę, ale z tego co czytam ten Jordan zbytnio przywiązany jest do wersji VHS/DVD), no i deleted scenes z wydania 2DVD są upscalowane przy pomocy A.I., więc ich jakość bywa różna (wazelina jak w remasterach Camerona). RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Gieferg - 27-06-2024 Juby napisał(a):Nie i nigdy niczego z AI nie tknę. Juby napisał(a):choć część jak widać zastępuje wytworem A.I.), ale i tak chętnie to obejrzę. Kiepsko się zestarzało
RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Juby - 27-06-2024 Pierwszy cytat dotyczył czegoś innego. RE: Fanedity - fanowskie przeróbki produkcji kinowych i telewizyjnych - Gieferg - 27-06-2024 Słowo "niczego" ma jakieś nowe znaczenie, o którym nie wiem? |