![]() |
|
Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt (/watek-oppo-bdp-10x-udp-20x-cambridge-cxu-hd-automatyczne-zarzadzanie-napisami-do-plyt) |
RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 03-07-2023 Update w temacie mojego Oppo 105D, tak jak wcześniej pisałem po kontakcie z niemieckim serwisem oppo wysłałem urządzenie do nich. Dzisiaj urządzenie do mnie wróciło została wymieniona płyta główna i zabawa kosztowała 340 euro z wysyłką gratis. Uszkodzoną płytę główną zabrali o czym poinformowali już mnie na samym początku, co do samego serwisu mam zastrzeżeniem bo od razu po rozpakowaniu coś mi nie pasowało okazał się że w środku nie były dokręcone 4 śruby od napędu. Ogólnie kontakt mailowy z serwisem bardzo słaby a naprawa trwała miesiąc. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 15-07-2023 Update wersja V17. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 19-07-2023 V18a Do przetestowania gdy wciśniemy CLEAR podczas odtwarzania płyty bd oppo przełączy na angielską ścieżkę audio pod warunkiem że nie jest ona już włączona, powinno się to sprawdzić gdy płyta włącza się automatycznie z niemiecką, włoską itd ścieżką audio. Druga malutka zmiana to wyzerowanie suwaka "redukcji szumów" do 0 gdy wciśniemy CLEAR dla trybu obrazu 1 hdmi 1, potrzebuję potwierdzenie czy działa poprawnie na modelu 20X. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - misfit - 25-07-2023 (19-07-2023, 20:49)prodarek napisał(a): Do przetestowania gdy wciśniemy CLEAR podczas odtwarzania płyty bd oppo przełączy na angielską ścieżkę audio pod warunkiem że nie jest ona już włączona, powinno się to sprawdzić gdy płyta włącza się automatycznie z niemiecką, włoską itd ścieżką audio. Odnośnie powyższego... czasami authoring płyt jest tak zrobiony, że film domyślnie startuje z angielską ścieżką w zwykłym DD 5.1, a nie np. TrueHD czy Atmos znajdującym się na dysku - od śmieszków z Warnera najczęściej się to chyba zdarza (np. Gra o Tron na 4K UHD, nie wiem jak BD). Więc po odpaleniu dowolnego odcinka trzeba każdorazowo zmieniać ścieżkę dźwiękową... czy skrypt jest w stanie i na to zaradzić? RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 25-07-2023 No właśnie ostatnio trafiło mi się kilka płyt z więcej niż jednym eng audio trackiem na płycie i będzie trzeba zrobić priorytety dla typów ścieżek. Coś podziałam i zobaczymy czy da się to zrobić nie kompletując wszystkiego. No chyba że ty pytasz o automat w 100%? ja piszę cały czas o konieczności wciśnięcia CLEAR. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - misfit - 25-07-2023 CLEAR wystarczy - i tak go używam, bo w GoT lecą u mnie napisy zewnętrzne, bo te oryginalne na płytach są wg mnie z gorszym tłumaczeniem. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 25-07-2023 To jak będziesz coś działał przy oppo podrzuć ip:436/getaudiomenulist? z listą ścieżek jakie ci się tam wyświetlają. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 25-07-2023 Próbuj priorytetowo jest TRUEHD, następnie DTS. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - misfit - 25-07-2023 Na GoT zadziałało tak jak należy, dzięki! RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 31-07-2023 W sumie nie wspominałem tego wcześniej ale skrypt będzie również działać na Cambridge CXUHD, CXU, 752BD na 99,999% :p @misfit Wydaje mi się że trzeba jeszcze dodać włączanie ścieżki audio LPCM. |