![]() |
|
Czarnoksieznik z krainy Oz - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Czarnoksieznik z krainy Oz (/watek-czarnoksieznik-z-krainy-oz) |
RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - Nie_zbieram_ale_lubie - 26-10-2019 (25-10-2019, 12:05)misfit napisał(a): Zapowiada się przezajebiście. A pamiętam, jak kiedyś zapytałeś na jakie reedycje UHD czekam. Odnosłem wtedy wrażenie, że moja odpowiedź "- Na wszystko", wywołała konsternację. Tymczasem dostajemy kolejny tytuł podkreślający nowa jakość standardu, w która wszyscy otwarcie wątpili. BTW. Jakies wiesci o reedycji UHD filmu "The Fall"? Sorry za OT RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - MarianPaz - 26-10-2019 Mi się wydaje, że jest to zasługą nowych remasterów które na tle tych robionych lata temu prezentują się lepiej. Im więcej lat dzieli między obiema rekonstrukcjami tym efekty bardziej widoczne, zwłaszcza gdy stare wydanie było oceniane słabo jak np Scarface. RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - misfit - 26-10-2019 To na dokładkę jeszcze caps-a-holic bo może nie wszyscy widzieli. Nie mogę się doczekać aby zobaczyć jak Czarnoksiężnik w ruchu się prezentuje. Nie_zbieram_ale_lubie - kilka miesięcy temu Sony zrobiło ankietę jakie filmy chcielibyśmy najbardziej zobaczyć na UHD BD w przyszłym roku i z tego co pamiętam nie było tam do wyboru The Fall. Ale było tam też pole do podania filmów spoza listy więc jeśli odpowiednio więcej osób pomyślało podobnie do Ciebie to może nie trzeba będzie długo czekać... Jedno jest pewne - będzie referencja
RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - shaman72 - 26-10-2019 Zakup obowiązkowy, mam podobnie, jak kolega Mierzwiak - filmy, które słabo lub średnio mi się podobały na DVD lub blu, na UHD rozwalają z reguły system.Czarnoksiężnik będzie wyglądał bardzo dobrze - liczę na to.Leci do mnie „Most na rzecze Kwai” i jaram się ogromnie, bo ze screenów obraz wyglądał świetnie i po za tym bardzo lubię ten film. RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - Wolfman - 26-10-2019 Dodać tu mogę do listy John Wick na bd ledwie mnie ten film przykuł do ekranu, na uhd z nowym nagłośnieniem oglądało mi się super. Oz nie był na mojej liście, ale zaczynam się interesować. RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - Kirek - 07-12-2021 Pełny opis hiszpańskiego wydania UHD dostępny w filmoskopie (klik w okładkę) RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - Daras - 08-12-2021 Ciekawy jestem jak będzie z ostrością. Na BD wychwyciłem pewną miękkość obrazu, która mogła wynikać z cech obiektywu lub błędów podczas ustawiania ostrości (film ma swoje lata). Film oglądałem dawno temu zatem nie podam czasów. Dajcie znać jak to wygląda na UHD. RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - pred895 - 08-12-2021 >>>Dajcie znać jak to wygląda na UHD.<<<< RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - Pan Anatol - 08-12-2021 A może pewna miękkość obrazu wynika ze specyfiki procesu Technicolor, w którym tworzone były zdjęcia do tego filmu? Wiadomo, że używano w nim trzech osobnych taśm, które potem obrabiano i nakładano na siebie - więc jest do pomyślenia, że w trakcie tego procesu trochę ostrości utracono. RE: Czarnoksieznik z krainy Oz - Kirek - 08-12-2021 Mnie podczas oglądania nic w obrazie nie irytowało, tak więc moim zdaniem jest ok ale w pewnym momencie (53:16) aż zamarłem gdy zobaczyłem to 2 sekundy później wszystko się wyjaśniło. Ukazała się większa perspektywa i okazało się, że było to przejście do ujęcia gdzie Zła Czarownica z Zachodu szpieguje Dorotkę przez szklaną kulę . W obecnych czasach to czarownice pewnie miałyby szklane kule pokazujące obraz w 4K i z HDR
|