![]() |
|
Hakuu - moje filmy - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Hakuu - moje filmy (/watek-hakuu-moje-filmy) |
RE: Hakuu - moje filmy - matwiko - 01-01-2017 Ilość unikatów i wydań nie do zdobycia imponująca ![]() Pólka z boxami Kino Polska mnie zachwyciła Z rosyjskiego kina nie widzę Stalkera? i gdzie Antonioni ![]() No i ten telewizor tak wciśnięty w kąt... ;P Standardowe pytanko czy wszystko znasz, czy kupujesz aby kiedyś obejrzeć? RE: Hakuu - moje filmy - kryst007 - 01-01-2017 Niesamowita kolekcja! U mnie szacun ogromny za polskie kino (te wszystkie BOXy "Kino Polska" - w szczególności Szulkin, Kondratiuk oraz Żuławski) i Klasykę Kina Radzieckiego. Patrząc na to jak wiele wydań z Twoich półek są białymi krukami to masz czym wywoływać u innych kolekcjonerów powody do zazdrości
RE: Hakuu - moje filmy - hakuu - 01-01-2017 (31-12-2016, 19:57)Mefisto napisał(a): Czemu S do góry nogami? Szacun za Scorsese - strach się zapytać ile kasy na to poszłoBo montując podstawkę, nie dość, że pękła to jeszcze strasznie rozharatała mi rękę. Zamiast troszkę doszlifować (bo była ciut niedopasowana), to na chama próbowałem . (31-12-2016, 20:00)MoviePsycho napisał(a): Regał piękny i kolekcja zacna. Tylko pomieszczenie chyba przydałoby się troszkę większeTaa, przydałoby się ale cóż z tego, pomarzyć można. Książek mam jeszcze więcej, płyt CD (w tym soundtracków) też sporo. No ale cóż, kolekcję będę miał (mam) zacną, jak to mówicie, ale całe życie będę mieszkał w tych 48 m2 - żona już mi grozi rozwodem, że śpi na książkach . Dlatego kupuję już coraz mniej, trochę rzeczy sprzedaję i skupiam się już tylko na wybranych tematach, produkcjach.(31-12-2016, 20:20)meaner napisał(a): Kolekcja zacna i nie pozostaje nic jak tylko pogratulować i życzyć oby tak dalej.Dziękuję. Również Najlepszego w Nowym Roku życzę wszystkim forumowiczom .(31-12-2016, 21:12)Kirek napisał(a): Kilka ochów poszło przeglądając zdjęcia.Postanowienia noworoczne powinny być przede wszystkim racjonalne i wykonalne, a czasu wolnego mam naprawdę niewiele (w szczególności w tym roku), także mogę jedynie obiecać, że pomyślę nad tym . (01-01-2017, 20:41)matwiko napisał(a): Ilość unikatów i wydań nie do zdobycia imponująca Ja też najbardziej lubię te boxy Kino Polska (szkoda że już zaprzestali, poluję jeszcze na Forda, Żebrowskiego i Królikiewicza - to tak gdyby ktoś miał na zbyciu ), no i ostatnio MS Presents. Stalker jest, nie ma go tylko na półce . Antonioni z racji wielkiego pudła leży w garderobie tak jak pisałem, większość wydań DVD u rodziców, i uważam, że więcej ciekawych (dla mnie ciekawych) filmów znajdę właśnie u nich. Ot taki smutny los "kolekcjonera" . Tak, telewizor też nie czuje się komfortowo w tym ścisku ![]() Znam większość kina polskiego i filmów animowanych (Disneya całego). Resztę planuję obejrzeć, ale z tym czasem naprawdę kiepsko. Dużo czytam, dwie obrony w tym roku, małe dzieci, o trzecie intensywnie się staramy, więc gdzie tu znaleźć czas na filmy .EDIT: Zdecydowanie muszę ograniczyć ilość emotek, jeżeli kogoś razi to przepraszam
RE: Hakuu - moje filmy - Mister Tadeo - 01-01-2017 (01-01-2017, 21:18)hakuu napisał(a): Książek mam jeszcze więcej, płyt CD (w tym soundtracków) też sporo. Czy mógłbyś się pochwalić kolekcją soundtracków? A kolekcja bardzo ciekawa i ładnie wyeksponowana. Jestem pod wrażeniem, że mimo ograniczonej powierzchni mieszkania, udało Ci się wszystko pomieścić. RE: Hakuu - moje filmy - hakuu - 01-01-2017 Tak wyglądała lista w połowie 2013. Muszę uzupełnić. To raczej podstawowe wydania, bez jakiś edycji specjalnych czy innych cudów. Podam tylko tytuły, bo kopiuję z Excela: 127 godzin A.R. Rahman W.E. Abel Korzeniowski Zero Adam Burzyński Magnolia Aimee Mann Dzwonnik z Notre Dame Alan Menken Pocahontas Alan Menken Ekspres polarny Alan Silvestri Kto wrobił królika Rogera? Alan Silvestri Ciekawy przypadek Benjamina Buttona Alexandre Desplat Autor widmo Alexandre Desplat Dziewczyna z perłą Alexandre Desplat Jak zostać królem Alexandre Desplat Mulholland Drive Angelo Badalamenti Twin Peaks Angelo Badalamenti Twin Peaks - Ogniu krocz za mną Angelo Badalamenti Conan Barbarzyńca Basil Poledouris Północ - północny zachód Bernard Herrmann Psychoza Bernard Herrmann Rocky Bill Conti Truman Show Burkhard Dallwitz Butch Cassidy and the Sundance Kid Burt Bacharach Wygrany Carlos Libedinsky Goofy na wakacjach Carter Burwell, Don Davis Tajemniczy świat Arrietty Cecile Corbel Muppety Christophe Beck Muppety Christophe Beck Robin z Sherwood Clannad Drive Cliff Martinez Spring Breakers Cliff Martinez and Skrillex Źródło Clint Mansell Moulin Rouge Craig Armstrong Moulin Rouge 2 Craig Armstrong Tron: Dziedzictwo Daft Punk Nieulotne Daniel Bloom Tulipany Daniel Bloom Wszystko co kocham Daniel Bloom Batman Danny Elfman Duża ryba Danny Elfman Edward Nożycoręki Danny Elfman Obywatel Milk Danny Elfman Planeta Małp Danny Elfman My, dzieci z dworca ZOO David Bowie Labirynt David Bowie Co z oczu, to z serca David Holmes Matrix Don Davis Matrix Reaktywacja Don Davis Wszystko za zycie Eddie Vedder K-pax Edward Shearmur Wywiad z wampirem Elliot Goldenthal Zabić drozda Elmer Bernstein Misja Ennio Moricone Wielki błękit Eric Serra Nikita Eric Serra Love Story Francis Lai Dumbo Frank Churchill, Oliver Wallace Nasza Ameryka Gavin Friday, Maurice Seezer Moja miłośc George Fenton Once Glen Mansard and Marketa Irglova Brokeback Mountain Gustavo Santaolalla Helikopter w ogniu Hans Zimmer Gladiator Hans Zimmer Hannibal Hans Zimmer Incepcja Hans Zimmer Ostatni samuraj Hans Zimmer Pearl Harbor Hans Zimmer Cienka czerwona linia Hans Zimmer Kiedy Harry poznał Sally Harry Connick Jr. Wstyd Harry Escott, różni wykonawcy Śniadanie u Tiffaniego & Arabeska Henry Mancini Różowa Pantera Henry Mancini Przeboje i podboje Howard Shore Dźwięki muzyki Irwin Kostel Waleczne Serce James Horner Wichry namiętności James Horner Gniew oceanu James Horner Titanic James Horner King Kong James Newton Howard Marzyciel Jan A.P. Kaczmarek Pokłosie Jan Duszyński Czasem słońce, czasem deszcz Jatin-Lalit, Sandesh Shandilya Poltergeist Jerry Goldsmith Spacer po linie Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon Hisaishi, Miyazaki Joe Hisaishi Kikujiro Joe Hisaishi Księżniczka Mononoke Joe Hisaishi Księżniczka Mononoke Joe Hisaishi Spirited Away - W krainie bogów Joe Hisaishi Zabójczy widok John Barry Tańczący z wilkami John Barry Nocny kowboy John Barry Pożegnianie Afryki John Barry Gdzieś w czasie John Barry Kevin sam w domu John Williams Lista Schindlera John Williams Okręt Klaus Doldinger Stowarzyszenie Szaropiórych Ko Otani Nóż w wodzie Krzysztof Komeda Wyrok Krzysztof Komeda Deszczowa piosenka Lennie Hayton Artysta Ludovic Bource Narzeczona dla księcia Mark Knopfler Doktor Żywago Maurice Jarre Donnie Darko Michael Andrews Auta 2 Michael Giacchino Wyliczanka Michael Nyman Koniec romansu Michael Nyman Fortepian Michael Nyman Sala samobójców Michał Jacaszek Bandyta Michał Lorenc Czarny czwartek Michał Lorenc Ojciec Mateusz Michał Lorenc Psy Michał Lorenc Różyczka Michał Lorenc Symetria Michał Lorenc Śluby panieńskie Michał Lorenc Dom zły Mikołaj Trzaska Róża Mikołaj Trzaska Lekcja przerwanej muzyki Mychael Danna Życie Pi Mychael Danna Moneyball Mychael Danna Romeo i Julia Nellee Hooper Zabójstwo Jess'ego Jamesa przez … Nick Cave, Warren Ellis Droga Nick Cave, Warren Ellis Ojciec chrzestny Nino Rota Absolwent Paul Simon, Dave Grusin Pearl Jam - Twenty Pearl Jam Carrie Pino Donaggio Auta Randy Newman Cannibal Holocaust Riz Ortolani 187 różni wykonawcy Ale seriale różni wykonawcy Podkręć jak Beckham różni wykonawcy Gliniarz z Beverly Hills różni wykonawcy Blues Brothers różni wykonawcy Bodyguard różni wykonawcy Boogie Nights różni wykonawcy Klub winowajców różni wykonawcy Życie Carlita różni wykonawcy Kobra różni wykonawcy Control różni wykonawcy Desperado różni wykonawcy Disney Greatest Love Songs różni wykonawcy Alfred Hitchcock kolekcja różni wykonawcy Festiwal Muzyki Filmowej w Krakowie różni wykonawcy Footloose różni wykonawcy Przyjaciele różni wykonawcy Przyjaciele różni wykonawcy Bękarty wojny różni wykonawcy Jackie Brown różni wykonawcy Kill Bill vol. 1 różni wykonawcy Kill Bill vol. 2 różni wykonawcy Więcej szmalu różni wykonawcy Pluton różni wykonawcy Dziewczyna w różowej sukience różni wykonawcy Pulp Fiction różni wykonawcy Wściekłe psy różni wykonawcy Romeo i Julia różni wykonawcy Szkoła rocka różni wykonawcy Ognie Św. Elma różni wykonawcy Sucker Punch różni wykonawcy Top Gun różni wykonawcy Toy Story (Music Mania) różni wykonawcy W chmurach różni wykonawcy Makowe Wzgórze Satoshi Takabe Iluzjonista Sylvain Chomet and The Britoons Hero Tan Dun Przyczajony tygrys, ukryty smok Tan Dun American Beauty Thomas Newman Gdzie jest Nemo? Thomas Newman Joe Black Thomas Newman Skyfall Thomas Newman Wall-e Thomas Newman Jedna jedyna Tom Petty Atlas chmur Tom Tykwer, Johnny Klimek, Reinhold Heil 1492 - Wyprawa do raju Vangelis Aleksander Vangelis Antarktyda Vangelis Łowca androidów Vangelis Łowca androidów Vangelis Pestka Wojciech Borkowski Dracula Wojciech Kilar Amelia Yann Tiersen Wielki Gatsby Dom latających sztyletów RE: Hakuu - moje filmy - Mister Tadeo - 01-01-2017 Kolekcja soundtracków też niczego sobie. Dużo uznanych tytułów. Pewnie przez te 2,5 roku przybyło wiele innych soundtracków. Też swego czasu prowadziłem spis filmów i płyt, ale pewnego dnia plik został przez przypadek uszkodzony i dałem sobie spokój. Raczej już nie wrócę do tego, szkoda mi na to czasu. |