![]() |
|
The Last of Us [2023 - ] - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale--14) +--- Wątek: The Last of Us [2023 - ] (/watek-the-last-of-us-2023) |
The Last of Us [2023 - ] - slepy51 - 13-06-2024 A właśnie, te dwa tytuły też byłyby u mnie zdecydowanie w czołówce, świetne seriale. A "The North Water" zdecydowanie lepiej wchodzi przy drugim seansie, kiedy już człowiek wie, że tempo do najszybszych tam nie należy - wiem po sobie, bo przy pierwszym podejściu też miałem różne "ale", które przy powtórce totalnie uleciały i mi w ogóle nie przeszkadzały. RE: The Last of Us [2023 - ] - Alucard - 17-04-2025 Jak wrażenia po pierwszym odcinku? Myślę, że fajnie zaczęli. Dużo nawiązań do TLOU2, sceny kubek w kubek, jak i kilka zmian (np. szybsze przedstawienie Abby). Dla mnie się podobało. RE: The Last of Us [2023 - ] - Danus - 17-04-2025 Tak jak sie spodziewalem. Slaby ten serial jak i pierwszy sezon. RE: The Last of Us [2023 - ] - Mierzwiak - 17-04-2025 (17-04-2025, 10:25)Alucard napisał(a): Jak wrażenia po pierwszym odcinku? Myślę, że fajnie zaczęli. Dużo nawiązań do TLOU2, sceny kubek w kubek, jak i kilka zmian (np. szybsze przedstawienie Abby). Dla mnie się podobało.Dwie najlepsze rzeczy póki co: scena z terapeutką i Isabela Merced / Dina. Ramsey / Ellie w tym odcinku była żenująca, nie wiem, może to tak specjalnie żeby przeszła przemianę po wiadomym wydarzeniu. O Dever / Abby trudno na razie coś powiedzieć, była okej w tej krótkiej scenie ale fakt że nie będzie przypakowana to spory błąd twórców. RE: The Last of Us [2023 - ] - Danus - 17-04-2025 Mierzwiak co bylo fajnego w scenie z terapeutka? RE: The Last of Us [2023 - ] - Mierzwiak - 17-04-2025 O'Hara i jej dialogi. RE: The Last of Us [2023 - ] - Danus - 17-04-2025 Ok, fakt jedyny plus tej sceny. Joel badass chodzacy na terapie w postapo swiecie. Chociaz z drugiej strony, od poczatku pierwszego sezonu zrobili z tej postaci pizde wiec do tej wersji Joela pasuje. Bedzie tez pasowało przy wiadomej jego scenie. The Last of Us [2023 - ] - RylandGrace - 17-04-2025 (17-04-2025, 12:14)Danus napisał(a): Ok, fakt jedyny plus tej sceny. Joel badass chodzacy na terapie w postapo swiecie. Chociaz z drugiej strony, od poczatku pierwszego sezonu zrobili z tej postaci pizde wiec do tej wersji Joela pasuje. Bedzie tez pasowało przy wiadomej jego scenie. „Pizde” powiadasz? No ciekawe. Fakt, że historia posuneła się o 5 lat do przodu, gość jest po „przejściach” w świecie post apo, w końcu znalazł swoją przystań, szuka wspólnego języka z „przybraną” córką w trudnym dla niej wieku, do którego nie miał szans dotrzeć ze swoją córką. To się nazywa rozwój psychologiczny postaci. No, ale „Pizda”… no niech ci jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: The Last of Us [2023 - ] - Gieferg - 18-04-2025 Sam fakt chodzenia na terapię w świecie postapo jest bekowy. The Last of Us [2023 - ] - RylandGrace - 18-04-2025 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Każdy widzi to co chce i jak chce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |