Filmozercy.com | Forum
Deadpool (2016) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Deadpool (2016) (/watek-deadpool-2016)

Strony: 1 2 3 4

RE: Deadpool (2016) - Wolfman - 13-02-2016

No dokładnie, wraz z drewnianą żonką "Elektrą". Nie wiem czemu, ale wycięło zwyczajnie jeden post ...
Poza niezłymi efektami dźwiękowymi (dts na dvd i muzyka) nie było nic więcej wartego uwagi dla mnie. Gra Fiska owszem, ale nie cierpię poprawności politycznej, więc przeszkadzała mi zmiana koloru skóry. Serial na szczęście wart jest obejrzenia

(12-02-2016, 12:50)Gieferg napisał(a):  
Cytat:że jesteś miłośnikiem wiecznego studenta,
?

Cytat:aktora jednej roli,
???

No fucking idea what R U talkin' about.

You should know filmography your favorite actor. Its not fu..king obvious?

RE: Deadpool (2016) - Verrax - 13-02-2016

Daredevil jest akurat filmem, który niesamowicie oberwał poprzez decyzje 20th Century Fox - chcieli oni żeby film był mniej brutalny i krótszy, co przełożyło się na pewne nielogiczności, brak możliwości rozwoju wielu wątków (w tym samej postaci Murdocka) i pospieszanie fabuły. Polecam obejrzeć wersję reżyserką, która ukazuje film takim jaki powinien być. Bez PG-13, z odpowiednimi przejściami, lepszym rozwojem postaci i relacjami między nimi. Nie zmienia to faktu że serial wciąż góruje, ale w wersji Director's Cut film jest o wieeeele lepszy niż jego kinowy (i trochę niestrawny) odpowiednik, kwalifikując się na całkiem przyjemne kino.

RE: Deadpool (2016) - Gieferg - 13-02-2016

Jak dla mnie bomba, marsz do kina Smile

Mam tylko wątpliwości czy nie powinni lecieć chronologicznie, wtedy film by się rozkręcał i robił coraz lepszy, a tak, mamy mocny początek, a potem film trochę siada. W sumie to wywaliłbym chyba ślepą babkę z pralni, nic nie wnosi a sceny z jej udziałem jakoś mnie nie bawiły. Fajnie, że Colossus w końcu dostał sensowną rolę.

8/10 z szansą na więcej przy powtórce. Pewniak do zakupu na blu w dniu premiery.

Wolfman - piłeś, nie pisz.

RE: Deadpool (2016) - Nie_zbieram_ale_lubie - 14-02-2016

Dead poo
Catchy name. Isn't it ? Wink

RE: Deadpool (2016) - Użytkownik usunięty64562 - 20-02-2016

Post usunięty

RE: Deadpool (2016) - Gieferg - 21-02-2016

Czy ktoś wie o co chodzi w powyższym poście?

RE: Deadpool (2016) - Użytkownik usunięty64562 - 21-02-2016

Post usunięty

RE: Deadpool (2016) - Gieferg - 21-02-2016

Dalej nie wiadomo o co ci chodzi.

RE: Deadpool (2016) - Kapitan_kusiak - 25-02-2016

Na film o postaci mocno inspirowanej DC'owym Lobo poszedłem z dość pozytywnym nastawieniem, bez jakiś szczególnych obaw, że będzie nudno, słabo itd. Generalnie się nie zawiodłem. Jest sporo gagów (w tym parę perełek), czuć komiksowy klimat. Reynolds dał radę i w sumie fajnie, że dali mu ponownie rolę Deadpoola po genezie z Polverine Tongue Collossus też dostarcza sporo beki; poza tym wreszcie wygląda jak należy.

Minusem jest oczywiście "widoczność" tego, że budżet filmu był stosunkowo niski w zestawieniu z innymi komiksowymi adaptacjami. Biorąc pod uwagę jednak uzyskane wyniki można być spokojnym o to, że z kontynuacją już tego błędu 20th Century Fox nie popełni. Tym bardziej, że trzeba powiązać świat Deadpoola ze światem X-men, bo sorry, ale użycie 2 mutantów, których dotychczas nie było w serii (a przynajmniej w takiej postaci i z tymi aktorami) i kilka podśmiechujek głównego bohatera to żadne powiązanie.

W sumie to chyba miałem podobne wrażenie jak po "Ant-manie". Dostałem produkt solidnej jakości. Dlatego też wystawiam solidną ocenę 7/10.

RE: Deadpool (2016) - Gieferg - 25-02-2016

Cytat:minusem jest oczywiście "widoczność" tego, że budżet filmu był stosunkowo niski w zestawieniu z innymi komiksowymi adaptacjami.
Jak dla mnie praktycznie tego nie widać.

Cytat:można być spokojnym o to, że z kontynuacją już tego błędu 20th Century Fox nie popełni.
To żaden błąd.

Mocniejsze powiązanie z serią X-Men jest zbyteczne, poza tym ZNACZNIE to lepsze niż Ant-Man.