![]() |
|
Oglądanie filmów w kinie - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Oglądanie filmów w kinie (/watek-ogladanie-filmow-w-kinie) |
RE: Oglądanie filmów w kinie - bananek - 16-12-2014 (16-12-2014, 01:33)Szczepan600 napisał(a): Kinowe seanse w 2014 to:Huhu, pewnie z połowy tych filmów u mnie w mieście w ogóle w kinach nie było Borgmana z chęcią sprawdzę, dzięki za podrzucenie tytułu. RE: Oglądanie filmów w kinie - meaner - 16-12-2014 - Transformers: Wiek zagłady - Blu-ray kupiony - X-Men: Przeszłość, która nadejdzie - Blu-ray kupiony ale czekam też na edycję rozszerzoną i tak jak Mateusz na lektora. - Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz - Blu-ray kupiony - Głupi i Głupszy Bardziej - Zakup na 100% - Fury - Raczej kupię. - Strażnicy Galaktyki - Blu-ray kupiony - Niesamowity Spider-Man 2 - Blu-ray kupiony - Igrzyska śmierci: Kosogłos Część 1 - Zakup na 100% - Godzilla - Raczej kupię ale dopiero jak będzie jakaś promocja. - Miasto 44 - Po licznych pochlebnych słowach wybrałem się do kina i zakup obowiązkowy. ![]() - Naznaczony: Rozdział 2 - Szału nie było ale jak będzie duża promocja to uzupełnię do 1 części. - Ewolucja Planety Małp - Raczej kupię ale jakoś mi się nie śpieszy. Szczególnie, że jeszcze nie mam 1 części. Jeszcze czekam na Hobbita ale tutaj zakup jest na 100% pewny. Najpierw edycja kinowa, później rozszerzona. RE: Oglądanie filmów w kinie - Teabing - 23-12-2014 W tym roku, (w porównaniu do ubiegłego), słabo z wyjściami do kina ale przynajmniej uniknąłem wydania kasy na filmy pokroju, Sex-taśmy Herculesa, czy żółwi Ninja. Oto moja lista 1. Hobbit: Pustkowie Smauga 8/10 – Miło było po raz kolejny wrócić do śródziemia, + piosenka Eda Sheerana w której się zakochałem – w kolekcji będzie wtedy kiedy ukarze się cała trylogia EE. 2. Wilk z Wall street 9/10 Jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) filmów roku, wybitny Dicaprio, świetny scenariusz. Już na w kolekcji 3. Jack Strong – 8/10 Nie powiem, bardzo pozytywne zaskoczenie, można powiedzieć że jesteśmy świadkiem swego rodzaju renesansu w Polskim kinie, film trafi do kolekcji przy jakiejś dobrej promocji. 4. Kamienie na szaniec 8/10 Jak wyżej, bardzo pozytywne zaskoczenie, przyjemnie się oglądało, film już w kolekcji. 5. Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz 9/10 – Druga faza Marvela zdecydowanie bardziej podoba mi się niż pierwsza, pizdeczkowaty kapitan, w końcu dostał film na miarę swojej postaci… i w końcu został odpizdeczkowany. Oczywiście było kilka zgrzytów ale i tak ogląda się rewelacyjnie – Liczę na świętego mikołaja, i mam nadzieje że film jutro trafi do kolekcji. 6. Noe – wybrany przez Boga 7/10 – W porównaniu do poprzednich filmów Aranofskiego był... taki se. Oczywiście widowisko przednie ale fabularnie trochę kulał, film był przez chwilę w kolekcji ale został sprzedany z 4-krotnym przebiciem. 7. Grand Budapest Hotel 7/10 – Zdecydowanie bardziej podobał mi się Moonrise Kingdom, film ujdzie ale niestety na jeden raz. W kolekcji raczej nie stanie. 8. Droga do zapomnienia 8/10 – Solidne kino, spontaniczny wypad do kina, film nie stanie na półce bo dystrybutor olał wydanie Blu-ray. 9. Niesamowity Spider-man 2 9/10 – Kurcze cholernie mi się podobał, świetna muzyka (fajnie wkomponowany dubstep), dużo humoru, Emma Stone którą uwielbiam no i ta końcówka <3. Film stanie na półce ale dopiero jak cena spadnie przynajmniej o połowę. 10. Transcendencja – 7/10 Przyjemne kino, ale film raczej na raz. Nie stanie na półce bo dystrybutor zlał wydanie blu-ray. 11. Godzilla – 7/10 Podobało mi się, jedne z najlepszych efektów filmowych roku + Taylor Johnson do którego mam słabość. Film może pojawi się w kolekcji jak stanieje. 12. X-men: Days of the future past 8/10 Było kilka nielogicznych rozwiązań, w tym niczym nie wyjaśnione zmartwychwstanie Xaviera, trochę smutny był całkowity reset serii ale film bardzo udany, na półce stanie… ale dopiero w wersji reżyserskiej! 13. Na skraju jutra 7/10 – Ten film można porównać do przepysznego obiadu okraszonego strasznie śmierdzącym bąkiem, i tym bąkiem jest właśnie zakończenie filmu… Nie mam parcia na ten film w kolekcji. 14. 22 Jump Street 8/10 – najlepsza komedia na której byłem w tym roku w kinie - w kolekcji kiedyś się pojawi. 15. Jak wytresować smoka 2 8/10 – Nadal dojrzale, nadal ciekawie ale i tak słabszy od pierwszej części. Na półce możliwe że kiedyś się pojawi. 16. Transformers wiek zagłady – 6/10 ehh ileż można wskrzeszać i zabijać tego Megatrona… Nie planuje go na półce 17. Ewolucja planety małp – 6/10 Po świetnej pierwszej części, na drugiej wynudziłem się jak mops… brakło mi Franko, pomysłu i wgl. Wszystkiego. Nie planuje zakupu. 18. Strażnicy Galaktyki – 9/10 Fantastyczna space opera – pretendent do tytułu filmu roku – już stoi na półce. 19. Niezniszczalni 3 – 7/10 nadal fajnie ale ja się pytam GDZIE JEST MOJA R-ka i krew?? Film stanie na półce gdy pędzie w promocji za 5 zł. 20. Dawca pamięci – 6/10 meeeeh… zapowiadał się fajnie a wyszło jak zwykle. Dystrybutor i tak olał wydanie blu-ray więc nawet jakbym chciał to nie mogę. 21. Miasto 44 - 8/10 O tak i to jest pierwszy Polski film który został stworzony z rozmachem na skalę światową, byłaby może nawet i 10 gdyby nie jedna scena i za krótki metraż filmu. Film na półce oczywiście obowiązkowy 22. Bez litości – 8/10 przyjemny akcyjniak, ale obawiam się że na raz. Na półce może kiedyś trafi ale nie mam parcia. 23. Bogowie – 8/10 Świetny Polski film, genialny kot i fantastycznie wpleciony humor, na półkę trafi! 24. Furia 8/10 – Świetny film ze skopaną końcówką, a mógł być film roku, parcia na to by postawić go na półce nie mam. 25. Interstellar 9/10 – Nowy film Nolana, urywa wszystko co tylko może urwać, świetna muzyka, fajny scenariusz, typowe dla Nolana Twisty no i scena z „pożegnaniem Damona” wybitna, na półce obowiązkowo. 26. Obywatel – 6/10 Nowa komedia Shturów nie urwała, kilka zabawnych scen, ale niestety reszta to popłuczyny po Piszczyku i nieudolna ściąga z Forresta Gumpa, na półce się nie pojawi. 27. Igrzyska śmierci: Kosogłos część 1 8/10 – Nadal fajnie ale nie tak wybitnie jak 2 część, gdyby film skończył się 2 minuty wcześniej to mielibyśmy najlepszy cliffhanger od czasu 9 odcinka 3 sezonu GOT. 28. Wolny Strzelec 8/10 – Świetny thriller, wspaniały Gyllenhaal, film jak najbardziej na półce stanie. Podsumowanie Bardzo udany rok średnia ocena filmu w okolicach 8/10 Ani razu nie wyszedłem z kina niezadowolony. Filmy roku : Wilk z Wall street, Cap2, Guardiansy, Miasto 44, TASM2, Interstellar, Bogowie. Chujnie roku: O dziwo tak spektakularnych jak zeszłoroczny Man of steel Brak, Filmy z tego roku które w kolekcji już są 3/28 Filmy z tego roku które w kolekcji na pewno jeszcze się znajdą jeśli wyjdą na blu 11/28 RE: Oglądanie filmów w kinie - Gieferg - 23-12-2014 Cytat:9. Niesamowity Spider-man 2 9/10 Tu jest najlepszy możliwy komentarz do powyższego: http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw A tak na marginesie: Żółwiom Ninja dałem trzy punkty więcej
RE: Oglądanie filmów w kinie - Teabing - 23-12-2014 Cieszę się że cię nie zawiodłem Gief :* RE: Oglądanie filmów w kinie - Kapitan_kusiak - 28-12-2014 (23-12-2014, 23:11)Gieferg napisał(a):Cytat:9. Niesamowity Spider-man 2 9/10 Lepiej bym tego nie ujął
RE: Oglądanie filmów w kinie - Szczepan600 - 28-12-2014 Cytat:A tak na marginesie: Żółwiom Ninja dałem trzy punkty więcej https://www.youtube.com/watch?v=HZcLfhq4l98 ? :-) RE: Oglądanie filmów w kinie - delakha - 30-12-2014 Hobbit: Pustkowie - Wiadomo. Już na półce - dodatki przestudiowane. Wilk z WS - Tyle kontrowersji na ekranie, że na początku film się wydał wszystkim arcydziełem. Ostatecznie 7/10 - już na półce, w steelbooku. 47 Roninów - film, o którym już prawie nikt nie pamięta. 5/10 - nie kupię nawet w promocji. Amrican Hustle - dobry głównie dzięki popisówie aktorów. 6/10 - kupię za 20 PLN. Zniewolony - 4/10. Dziękuję, postoję. Witaj w klubie - dobry film ale czy na powtórny seans? Kupię za 20 PLN. Ona - kupię w trybie pilnym ale ciągłe promocje na inne filmy trochę to opóźniają. Jack Strong - polskie Argo. Pierwszy polski film na którym byłem w kinie (przy ponad 300 seansach). Kupię jak już będzie w normalnej cenie. Wielkie Piękno - czekam na drobną przecenę i biorę! 9/10 Noe - zawodzą moi ulubieni reżyserzy 5/10 - ma dobre momenty, warte te 20 PLN. Grand Budapest - nie zachwycił. Wezmę za 30 PLN. Spider Man 2 - lepszy od 1, już na półce. Godzilla - 6/10 film niezły. Byłem ciekaw 3D - już na półce. Xmen - film jak cała seria, elementarne 7/10 - dorzucę do pazurów kiedyś. Robocop - miłe zaskoczenie 7,5/10 - kupione ale Saturn anulował zamówienie, czekam na przecenę. Czarownica - zupełnie wporządku. Kupię kiedyś. Na skraju jutra - 8/10 już na półce. 300 Rise - nic poza cyckami Evy Green. 5/10 - jeśli dołączy to tylko w pakiecie z hełmem. Ewolucja Planety Małp - 8/10 głowa Caesara już jest jednym z efektowniejszych składowych kolekcji. Strażnicy Galaktyki - przesadny entuzjazm. 6/10 - kupię jeśli w 3D za 30 PLN. Zółwie Ninja - fekalia. Boyhood - spoko projekt, ale bez chęci na powtórkę. Sin City 2 - trudno przebić doskonałą pierwszą część. Niemniej, seans udany. W styczniu kolekcjonerka albo steelbook. Serce Lwa - skandynawska do przesady poprawna poprawność polityczna. Pas. Zaginiona dziewczyna - nie widzę czego mógłbym szukać przy kolejnym seansie. 8/10 ale na raz. Miasto 44 - Za przewietrzenie polskiej kinematografii 8/10. Drugi polski film w kinie, kolejny który chętnie dołączę do kolekcji. Świat się kończy. Mama - film, który warto polecić. Wezmę. Interstellar - Nie zachwycił, nie nudził. Historią się nie przejąłem ale do popcornu podszedł. Z tegorocznych dotrę jeszcze na Igrzyska, Hobbita i Wolnego Strzelca i zakładam, że każdy znajdzie swoje miejsce na półce. RE: Oglądanie filmów w kinie - kryst007 - 10-06-2015 Ja tam najbardziej lubię chodzić do kin studyjnych na klasyki kina. W moim Gdańsku jest Kino Żak gdzie od czasu do czasu wybieram się by zobaczyć jakiś lubiany przeze mnie klasyk (A byłem już tam na Deszczowej piosence, Buntowniku bez powodu, 2001: Odysei kosmicznej - tam to dopiero miazga!!! oraz Lśnieniu). Do zwykłego kina chodzę rzadziej, bo teraz to głównie puszczają same blockbustery, ale ostatnio byłem na "Kopciuszku" (z bratanicą jakby co i mnie się akurat nie spodobał) i Mad Max: Na drodze gniewu (moją opinię tego filmu już znacie ). Do tego jeszcze w zeszłym roku byłem z kolegami w Angli na "Ewolucji Planety Małp" (nawet nie patrząc na to, że było bez napisów to wymęczyłem się na nim niewiarygodnie - dłużyzny bolały i to mocno!)
RE: Oglądanie filmów w kinie - Gieferg - 30-11-2015 2015 - jak dotąd osiem seansów, zanosi się jeszcze na dwa. - Chappie - 6/10 - zdązyłem już o nim zapomnieć - Fast & Furious 7 - 5/10 - rozczarowanie roku (ale i tak kiedyś kupię) - Avengers: Age of Ultron - 8/10 - już na półce - Mad Max Fury Road - 10/10 - film roku, już na półce - Jurassic World - 7/10, już na półce - Terminator: Genisys - 3/10 - ścierwo roku, raczej drugi raz nie tknę - Everest - 8/10 - pewniak na przyszłoroczną listę zakupową - Spectre - 6/10 - bodaj największe pozytywne zaskoczenie, nawet jeśli film nie taki znowu dobry, kiedyś się kupi W grudniu jeszcze Star Warsy i "In The Heart of The Sea". |