![]() |
|
Oscary 2016 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Oscary 2016 (/watek-oscary-2016) |
RE: Oscary 2016 - Haqu - 29-02-2016 (29-02-2016, 09:03)Kapitan_kusiak napisał(a):(03-02-2016, 18:19)Kapitan_kusiak napisał(a): A ja sądzę, że nie Di Caprio dostanie Oscara [...] Mówiłem, w tym roku po prostu nie było konkurencji
RE: Oscary 2016 - Wolfman - 29-02-2016 Należał mu się i tak. Nie trafiłem jeszcze z nim na gniotowaty film, w którym zagrał beznadziejnie. RE: Oscary 2016 - Kapitan_kusiak - 29-02-2016 Romeo i Julia. RE: Oscary 2016 - frantic85 - 29-02-2016 szkoda że Stallone nie zgarnął statuetki, bo chyba już się nie doczeka lepszej szansy RE: Oscary 2016 - misfit - 29-02-2016 Bardziej mi szkoda Tomka Hardy'ego, który ma tak z 10x większy potencjał aktorski od Sylwka i też obszedł się smakiem za Zjawę, w której świetnie zagrał. Cieszy to, że w końcu Leoś się doczekał swojej statuetki (teraz internet może zacząć się śmiać z Deakinsa i jego 0/13 ), jak najbardziej zasłużony klasyczny hat trick Lubezkiego oraz to, że w kategoriach technicznych Mad Max pozamiatał.W kategorii najlepszy film się nie wypowiem - niemal połowy filmów wciąż nie widziałem wraz ze zwycięzcą... RE: Oscary 2016 - Marioo - 29-02-2016 Co do najlepszego filmu, to mam wrażenie, że wygrała jednak "poprawność polityczna". W dzisiejszych czasach wystarczy zrobić film o gejach, lesbijkach, pedofilach, albo najechać na kościół katolicki i masz Oscara jak w banku. Taka dziś moda. Gdyby nie Leo wśród nominowanych za najlepszą rolę pierwszoplanową i "społeczny nacisk", żeby w końcu dostał nagrodę (dodam, że zasłużoną), to pewniakiem byłby Eddie Redmayne. Zgadnijcie dlaczego
RE: Oscary 2016 - Danus - 29-02-2016 Po raz kolejny Akademia pokazała, że przynajmniej przy FX -ach głosujący to ludzie ślepi i podejmujący najbardziej skandaliczne i absurdalne decyzje co do tego komu przyznać nagrody za efekty. Naprawdę uwielbiam EX Machine, to jeden z z pięciu według mnie najlepszych filmów 2015 roku, ale do jasnej anielki nagradzać go za efekty specjalne, naprawdę akademio? Pieprzyć Mad Maxa, pieprzyć Star Warsy -które notabene najbardziej zasłużyły na tą nagrodę- dajmy filmowi, który ma najgorsze i najmniej widowiskowe efekty z całej trójki, które wymieniłem. To już trzeci raz kiedy akademia krzywdzi film w tej kategorii i w dupie tak naprawdę to jaki film ma rzeczywiście te najlepsze efekty. Drugą skandaliczną decyzją jest nagroda dla Smitha za piosenkę do Spectre- PC już całkowicie zeżarło mózgi i uszy tym tępym głowom w akademii. RE: Oscary 2016 - Gieferg - 29-02-2016 Star Warsy dostały tyle oskarów ile dostać powinny , za efekty dla Ex_Machiny to spory WTF, ale te sześć technicznych dla Maxa cieszy. Tylko Sylwka szkoda
RE: Oscary 2016 - Kapitan_kusiak - 29-02-2016 Pewnie dostanie za całokształt kariery. RE: Oscary 2016 - Danus - 29-02-2016 (29-02-2016, 16:23)Gieferg napisał(a): Star Warsy dostały tyle oskarów ile dostać powinnyNie, zasłużyły za efekty i każdy film inny niż TFA to decyzja co najmniej kontrowersyjna(najmniej kontrowersyjna to mógłby być wybór Mad Maxa). Nagrody VES pokazały jaki film według specjalistów od FX ma najlepsze efekty. |