Filmozercy.com | Forum
Bez przebaczenia / Unforgiven - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Bez przebaczenia / Unforgiven (/watek-bez-przebaczenia-unforgiven)

Strony: 1 2 3 4

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - misfit - 19-05-2017

Tył okładki wskazuje na to, że w UK będzie polska wersja językowa w wydaniu UHD oraz na dołączonej płycie BD.

edit: Unforgiven już od kilku dni w sprzedaży, a screenów porównawczych ani widu ani słychu... Trzeba więc wziąć sprawy w swoje ręce Wink
Poniżej moje porównanie starego BD do screenów z blu-ray.com tego remastera BD, który póki co znajduje się tylko na dołączonej płycie do wydania UHD.
http://screenshotcomparison.com/comparison/210264

W starszym wydaniu obraz został wyostrzony przez EE więc jest teraz bardziej "filmowo" i naturalniej na tyle na ile można to ocenić na podstawie statycznych screenów. Kolorki też IMO na plus. Ogólnie jednak jak widać dużych zmian w obrazie nie ma - spodziewałem się nieco większej poprawy.

I jeszcze recka wydania UHD z blu-ray.com, chociaż tutaj gościu raczej przesadził z oceną Smile
http://www.blu-ray.com/movies/Unforgiven-4K-Blu-ray/165822/#Review

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - pred895 - 19-05-2017

Pierwotnie miałem zamówione wydanie UK, ale w ostatniej chwili się wycofałem. Wolałem poczekać na konkretne porównanie obu transferów i na podstawie Twojego zestawienia postanowiłem, że poczekam aż cena spadnie do rozsądnego poziomu, bo wyładowanie 110 zł na jeden film w zwykłym opakowaniu jest nieco przesadnym przedsięwzięciem Tongue

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - Mierzwiak - 23-05-2017

Tutaj są screeny w 4K:

http://ultrahd.highdefdigest.com/39545/unforgivenultrahdbluray.html

Niestety coś im nie wychodzi ich robienie bo można liczyć piksele, zwłaszcza na krawędziach.

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - pred895 - 28-05-2017

Zestawienie remasterki ze starym wydaniem >>
http://caps-a-holic.com/c.php?d1=10409&d2=10410&c=4168

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - Użytkownik usunięty64562 - 28-05-2017

Post usunięty

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - Kirek - 31-10-2017

Kompilacja wypowiedzi Misfita z wątku o promocjach.
misfit napisał(a):Tak się prezentuje francuski Unforgiven UHD -> http://www.thelastcollector.com/showthread.php/2526-FRA-Impitoyable-%C3%89dition-Limit%C3%A9e-25eme-Anniversaire-(Unforgiven-Sin-Perd%C3%B3n)
Nie jestem jednak na 100% pewien czy ten dołączony BD to remaster z pl wersją. Moją wątpliwość budzi nadruk na płycie BD, który jest bliźniaczo podobny do starego BD (bez pl wersji).
Skorzystałem z tej promocji i mogę uspokoić. Płyta BD zawiera wersję PL.

[Obrazek: thumb-lg-173308-bez-przebaczenia.jpg]

Pozycja dodana do filmoskopu, klikając w okładkę przejdziesz do opisu.
W porównaniu do starego wydania jest też sporo dodatków ale tu ciekawostka, na płycie BD pojawiała mi się dla nich lista napisów jak dla głównego filmu a w rzeczywistości nie wskakiwały żadne napisy. Większość z tych dodatków jest również na płycie DVD, tam już napisy się wyświetlają (niestety nie ma polskich).
UWAGA: Opis płyty UHD zrobiony na podstawie informacji z internetu/opakowania. Nie mam gdzie obecnie tego zweryfikować.

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - misfit - 31-10-2017

Szybko Ci to zrealizowali - do mnie podejrzewam, że w piątek kurier zawita.

Dobrze słyszeć, że płyta BD jest zgodna z opisem. Dziwna sprawa z tym niewyświetlaniem się napisów w materiałach dodatkowych. Gdy przesyłka dotrze to sprawdzę jak sytuacja u mnie wygląda.

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - Mister Tadeo - 31-10-2017

(31-10-2017, 20:51)Kirek napisał(a):  W porównaniu do starego wydania jest też sporo dodatków ale tu ciekawostka, na płycie BD pojawiała mi się dla nich lista napisów jak dla głównego filmu a w rzeczywistości nie wskakiwały żadne napisy

Kilka lat temu też miałem podobny problem z napisami w dodatkach filmów BD na starym odtwarzaczu Panasonica. Napisy w filmie wyświetlały się, zaś w dodatkach, które były w SD - już nie. Z dodatkami w HD było ok. Pomogła aktualizacja oprogramowania odtwarzacza.
Dodatki w Unforgiven są w SD. Może w tym przypadku jest podobnie?

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - Kirek - 31-10-2017

Misfit - termin dostawy był na 3 listopada i sam byłem zaskoczony jak nagle dostałem telefon, że kurier czeka Smile
Mister Tadeo - dodatki są w SD. Aktualizacje softu mam ustawione na automat ale sprawdziłem jeszcze ręczenie i dostałem info, że obecna wersja jest aktualna. Z tymi napisami jest o tyle dziwna sprawa, że przy dodatkach pokazuje do wyboru taką samą listę (29 pozycji) jak przy filmie. Wątpię aby rzeczywiście w tylu językach były tłumaczone dodatki. Niestety od prawie roku nie mam dostępu do BD w kompie więc nie mam drugiego odtwarzacza pod ręką. Zobaczymy co Misfit napisze jak dostanie swoją wersję Smile

RE: Bez przebaczenia / Unforgiven - misfit - 03-11-2017

Sprawdziłem u siebie tę płytę BD jeśli chodzi o napisy w dodatkach i rzeczywiście coś tutaj namodzili przy authoringu gdyż w każdym przypadku do wyboru jest 29 ścieżek dialogowych (+ 3 "ukryte" japońskie), pomimo tego, że np. dla zwiastuna wszystkie one są puste.

Większość dodatków posiada jednak napisy: angielskie, francuskie, niemieckie, włoskie, hiszpańskie, holenderskie i japońskie.
W żadnym z dodatków nie ma napisów polskich, chińskich, koreańskich, arabskich, czeskich, duńskich, fińskich, greckich, hebrajskich, węgierskich, norweskich, portugalskich, rumuńskich, rosyjskich, szwedzkich, tajskich i tureckich, pomimo tego, że teoretycznie znajdują się one na liście do wyboru.

Przykładowo poniżej wklejam skan BDInfo z nieco ponad godzinnego dodatku Eastwood on Eastwood. Tam gdzie w ścieżkach dialogowych występuje bitrate 0 oznacza, że nie ma tam zawartych żadnych informacji, czyli są one po prostu puste.

Kod:
DISC INFO:

Disc Title:     UNFORGIVEN
Disc Size:      46 633 077 385 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        No
BDInfo:         0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00202.MPLS
Length:                 1:08:34.610 (h:m:s.ms)
Size:                   4 040 908 800 bytes
Total Bitrate:          7,86 Mbps

(*) Indicates included stream hidden by this playlist.

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description    
-----                   -------             -----------    
MPEG-2 Video            6986 kbps           480i / 29,970 fps / 4:3

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description    
-----                           --------        -------         -----------    
Dolby Digital Audio             English         192 kbps        2.0 / 48 kHz / 192 kbps / DN -4dB

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description    
-----                           --------        -------         -----------    
* Presentation Graphics         Japanese        12,219 kbps                    
Presentation Graphics           English         14,640 kbps                    
Presentation Graphics           French          14,303 kbps                    
Presentation Graphics           German          15,923 kbps                    
Presentation Graphics           Italian         14,102 kbps                    
Presentation Graphics           Spanish         13,209 kbps                    
Presentation Graphics           Dutch           12,966 kbps                    
Presentation Graphics           Chinese         0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Korean          0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Arabic          0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Czech           0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Danish          0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Finnish         0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Greek           0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Hebrew          0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Hungarian       0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Norwegian       0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Polish          0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Portuguese      0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Romanian        0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Russian         0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Swedish         0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Thai            0,000 kbps                      
Presentation Graphics           Turkish         0,000 kbps                      
Presentation Graphics           French          14,303 kbps                    
Presentation Graphics           German          15,923 kbps                    
Presentation Graphics           Italian         14,102 kbps                    
Presentation Graphics           Thai            0,000 kbps