![]() |
|
Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) (/watek-gwiezdne-wojny-seria-spoilery) |
RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Juby - 24-03-2024 (24-03-2024, 09:20)Bender napisał(a): @Juby, zobacz Andora. Warto.Już mi go polecano, ale - wróć do trzeciego zdania z mojej poprzedniej wypowiedzi. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - sebas - 24-03-2024 (24-03-2024, 09:20)Bender napisał(a): @Juby, zobacz Andora. Warto.Dokładnie. Dobra produkcja. Jakościowo na poziomie Rogue One. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Bender - 24-03-2024 (24-03-2024, 10:15)Juby napisał(a):(24-03-2024, 09:20)Bender napisał(a): @Juby, zobacz Andora. Warto.Już mi go polecano, ale - wróć do trzeciego zdania z mojej poprzedniej wypowiedzi. Nawiązywałem do przedostatniego bo Andor ma sporo wspolnego z R1 (wg mnie jest nawet sporo lepszy), więc pewna niekonsekwencja po Twojej stronie. Ale spoczi. Nikogo na siłę uszczesliwiać nie ma co. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Juby - 24-03-2024 Jak już pisałem - nie interesuje mnie to. Kolega @Mierzwiak, któremu Andor również baaardzo się podobał też próbował mnie namówić, ale bezskutecznie. Są takie serie filmowe, które choćby nie wiem jak były przez wytwórnie i twórców dojone i niszczone (np. DC, Terminator) chyba jestem ich zbyt niepoprawnym fanem, aby przestać się nimi interesować - przy DCU Gunna z jego Supermanem na czele muszę się zmuszać, aby mieć w niego wyjebane (ze względu na decyzje podejmowane przez Gunna i jego współpracowników w ostatnich 17 miesiącach). W przypadku SW jest inaczej. Od kilku lat ja naprawdę w ogóle nie potrafię się tym interesować, nic, zero totalne, nie tylko nie oglądam zwiastunów, ja nawet nagłówki newsów omijam i obecnie nie odróżniam czy coś w świecie SW to film, serial, gra, itd. Disney tak bardzo zniszczył dla mnie ten świat i filmy, które kochałem (Powrót Jedi w wersji z 1997 ma najpiękniejsze zakończenie ever i był to jeden z moich ulubionych filmów w dzieciństwie), że nie pozostaje mi nic innego, jak ignorować ich (po)twory dojące tę markę. Niech będzie to nawet serial wszech czasów, okay, spoko, miłego oglądania. Ja mam jeszcze +20 filmów na liście "chcę zobaczyć" na Filmwebie, z której próbuje zejść od 2021 roku, mam +200 filmów na półce, z czego do większości wracałem zdecydowanie za rzadko w ostatnich latach, co planuję w niedalekiej przyszłości zmienić, no i co roku wciąż pojawiają się nowości - choć z roku na rok jest ich coraz mniej - które również mnie interesują i planuję je obejrzeć. Tak więc na pewno nie będę się zmuszał, aby poświęcać swój czas na coś, co mnie kompletnie nie interesuje i jest prequelem spin-offa/prequela, który w życiu jest mi do niczego potrzebny. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Gieferg - 24-03-2024 Też mam wywalone po całości na wszystko spod znaku SW prócz I-VI i RO, więc doskonale to rozumiem. Andora też nie zamierzam oglądać. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - sebas - 24-03-2024 W sumie to rozumiem. Mi przykładowo, ciężko się zmusić do czegokolwiek z MCU/DCU i tym podobnych. Coś tam kiedyś widziałem, ale w sumie nie zainteresowało mnie to na tyle, żeby oglądać coś więcej... Odświeżam ostatnio głównie filmy z mojego archiwum. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 24-03-2024 (24-03-2024, 12:04)Juby napisał(a): Tak więc na pewno nie będę się zmuszał, aby poświęcać swój czas na coś, co mnie kompletnie nie interesuje i jest prequelem spin-offa/prequela, który w życiu jest mi do niczego potrzebny. Seriale SW możesz sobie spokojnie odpuścić, nic nie stracisz, na pewno czasu nie stracisz Autorem tych rocznicowych plakatów jest Matt Ferguson: https://www.starwars.com/news/matt-ferguson-the-phantom-menace-25th-anniversary ![]() ![]() Co do hejtu na SW, jest tak stary jak SW: Jeżeli miałbym polecić komuś, kto nie zna SW, jeden film, to jeżeli byłaby to młoda osoba, to pewnie poleciłbym TFA, mimo że to moim zdaniem najgorsza część, taki paradoks ![]() Komuś starszemu poleciłbym ANH. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Gieferg - 24-03-2024 Cytat:Mi przykładowo, ciężko się zmusić do czegokolwiek z MCU/DCU i tym podobnych. Mi ostatnio też, w sensie - większości z tych najnowszych. Disneyowskie Star Warsy skreśliłem po obejrzeniu epizodu VIII. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mefisto - 24-03-2024 (24-03-2024, 10:42)sebas napisał(a): Dobra produkcja. Jakościowo na poziomie Rogue One. To akurat nie jest dobra rekomendacja
RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wiles - 24-03-2024 (24-03-2024, 17:41)Mefisto napisał(a):(24-03-2024, 10:42)sebas napisał(a): Dobra produkcja. Jakościowo na poziomie Rogue One. Cóż... Zgadzam się.
|