Filmozercy.com | Forum
Galapagos - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Galapagos (/watek-galapagos)

RE: Galapagos - Ferrum - 15-02-2024

Może się zagalopowałem trochę ze swoim wywodem, bo jak przeczytałem kilka tygodni temu oświadczenie Galapagosu, to myślałem, że w przypadku nowości filmowych Universal już całkowicie będzie pomijał gusta polskich kinomaniaków.
A tu w moim mniemaniu sprawa jednak nie wygląda tak jednoznacznie, stąd wynikał mój wpis.

RE: Galapagos - Daras - 14-03-2024

Galapagos wydaje się "liderem", zatem to chyba dobry wątek aby zadać kilka pytań osobom rzetelnie śledzącym temat BD w Polsce.

1. Jakie wytwórnie z tradycją (typu Paramount Pictures, MGM itp., itp.). będą jeszcze u nas wypuszczać filmy BD / UHD?
2. To samo pytanie dotyczące wyłącznie krążków BD.
3. Które klasyczne wytwórnie nie zrezygnowały z wersji PL dystrybuując płyty wyłącznie za granicą?

RE: Galapagos - Mierzwiak - 14-03-2024

(14-03-2024, 00:17)Daras napisał(a):  1. Jakie wytwórnie z tradycją (typu Paramount Pictures, MGM itp., itp.). będą jeszcze u nas wypuszczać filmy BD / UHD?
Żle sformułowane pytanie Smile W teorii: Warner i Paramount, w praktyce: nie ma absolutnie żadnej gwarancji, że wydadzą cokolwiek poza nowościami kinowymi ani że jakikolwiek ich tytuł katalogowy dostanie za granicą wersję PL na płycie. Przykład Barbie pokazał, że nawet nowość która była ogromnym sukcesem kinowym w naszym kraju też nie musi dostać polskiej wersji.

MGM samo nie wydaje filmów na UHD, dystrybutorem ich tytułów jest Warner lub dystrybutorzy butikowi, przede wszystkim Kino Lorber w USA.

Cytat:2. To samo pytanie dotyczące wyłącznie krążków BD.
Warner, Paramount, Disney (w tym dawny Fox), choć ten ostatni za chwilę już chyba całkiem przestawi się na polskim rynku na DVD, o ile w ogóle całkiem nie odpuści.

Cytat:3. Które klasyczne wytwórnie nie zrezygnowały z wersji PL dystrybuując płyty wyłącznie za granicą?
Do niedawna Sony, ale to się już skończyło.

RE: Galapagos - Daras - 14-03-2024

Mierzwiak napisał:
Żle sformułowane pytanie ...

Sformułowałem takie rozmyślnie, aby uzyskać odpowiedź (także ) w trybie przypuszczającym. Smile

Dzięki. Twoja odpowiedź sporo mi wyjaśnia. Daję punkcik.

RE: Galapagos - eldian - 21-05-2024

Status Diuny 2 zmieniony na 'wyslano". Czyli galapagos nieco przyspieszył premierę Smile

RE: Galapagos - MasterThief - 21-05-2024

Galapagos ma w zwyczaju wysyłać nieco wcześniej, zwłaszcza jeśli to pozycje Warner Bros Wink

RE: Galapagos - lovelybones - 21-05-2024

Nie ciesz się tak, oni pakują w koperty bąbelkowe więc bardzo możliwe, że dostaniesz film w połamanym pudełku Smile

RE: Galapagos - Mierzwiak - 21-05-2024

Nie przypominam sobie żebym cokolwiek dostał od nich w kopercie bąbelkowej, a dwa steele które u nich zamawiałem przyszły w solidnym tekturowym pudełku, w środku bardzo dobrze zabezpieczone.

Galapagos - RylandGrace - 21-05-2024

Filmy w amarayach przychodzą w kopertach bąbelkowych, ale steelbooki raczej są lepiej zabezpieczone. Nie pamiętam już. Ostatnio w steelu przyszedł mi Oppenheimer i nie było problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Galapagos - lovelybones - 21-05-2024

Zamawiałem od nich 5 razy i zawsze w kopertach babelkowych. Raz pudełko połamane.