![]() |
|
The Abyss (Otchłań/Głębia) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: The Abyss (Otchłań/Głębia) (/watek-the-abyss-otchlan-glebia) |
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - kulcikriu - 18-12-2023 (18-12-2023, 01:10)Mierzwiak napisał(a): Po obejrzeniu kinowej wersji The Abyss w całości uspokajam - świetny remaster! Mam dokładnie zero zarzutów wobec kolorów i samej jakości obrazu, a obejrzałem "zaledwie" 24-gigowy stream.Z całej zapowiedzianej czwórki UHD, jeśli musiały być już wtopy (delikatnie powiedziawszy), to całe szczęście, że mniej więcej pozbawione jest ich właśnie "The Abyss". Dzięki Mierzwiak za info! RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Juby - 18-12-2023 Dla mnie w przypadku Titanica i Aliens sprawa od początku była jasna - mam fantastycznie prezentujące się wydania Blu-ray tych filmów, więc ich UHD musiałyby być ósmym cudem świata, aby chciało mi się robić upgrade do 4K bez PL. A że zapowiada się na to, że UHD obu to wielki downgrade, a nie upgrade, sprawa jest już oczywista - nie ma takiej opcji, choćby z nieba spadło mi jutro 250 tys. w gotówce. Z The Abyss i True Lies sprawa już nie jest taka prosta. Jak bardzo zniszczone nie byłyby te filmy (a są) oficjalnej alternatywy nie ma. Dlatego czekam na capsy z płyt i recenzje zanim podejmę decyzję. Na razie (i w zasadzie od początku) Otchłań ma na pewno największe szanse, aby znaleźć się na półce. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - slavekg - 18-12-2023 Oficjalnej alternatywy nie ma, ale "True Lies" ma omawianego tu już hiszpańskiego bootlega, który może się okazać lepszy jakościowo niż UHD. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - sebas - 18-12-2023 (18-12-2023, 09:27)slavekg napisał(a): ale "True Lies" ma omawianego tu już hiszpańskiego bootlega, który może się okazać lepszy jakościowo niż UHD.To jest przeróbka z DVHS(D-Theatre) i wygląda bardziej naturalnie niż to co prezentowane jest na rzutach ekranu z wydania UHD. Od siebie dodam jeszcze ... streaming. Na D+ jakiś czas temu było True Lies dostępne. Tylko FHD, ale takich problemów jak tu omawiane, to raczej nie miało. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - kulcikriu - 18-12-2023 (18-12-2023, 09:38)sebas napisał(a): Na D+ jakiś czas temu było True Lies dostępne.Dalej jest dostępne. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - sebas - 18-12-2023 (18-12-2023, 09:51)kulcikriu napisał(a): Dalej jest dostępne.OK. Nie sprawdzałem ostatnio, więc dlatego napisałem "było". Skoro dalej jest, to każdy może zobaczyć i porównać. Dzięki za korektę.
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Mierzwiak - 18-12-2023 Jeśli macie jakieś życzenia co do screenów z konkretnych scen (z wersji kinowej) to dajcie znać, wrzucę wieczorem. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Juby - 18-12-2023 Poprosiłbym o coś z tej sceny >> https://forum.filmozercy.com/watek-the-abyss-otchlan-glebia?pid=104250#pid104250 dla potwierdzenia jak mocno tealem przejechany jest film (ale też jak wypada ziarno względem trailera) (18-12-2023, 10:02)sebas napisał(a): OK. Nie sprawdzałem ostatnio, więc dlatego napisałem "było". Skoro dalej jest, to każdy może zobaczyć i porównać. Dzięki za korektę.Chyba nie może, bo Disney+ wymienia poprzednią wersję na skopany remaster. Pozostaje hiszpański bootleg, lub przeróbka z DVHS(D-Theatre) z sieci. RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - kulcikriu - 18-12-2023 (18-12-2023, 11:25)Juby napisał(a): Chyba nie może, bo Disney+ wymienia poprzednią wersję na skopany remaster. Pozostaje hiszpański bootleg, lub przeróbka z DVHS(D-Theatre) z sieci.To wychodzi, że jednak @sebas ma rację
RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - misfit - 18-12-2023 Mierzwiak - w zwiastunie Abyss (i tym lepszym i gorszym jakościowo) ewidentnie widzę sztuczne wyostrzanie w części ujęć, ale nie będę się sprzeczał czy to jest efekt AI, czy czegoś bardziej tradycyjnego. Od razu rzuciły mi się też nienaturalne oczęta i widzę, że Geoff'owi też. Chyba, że zwiastun odbiega znacząco pod tym względem od UHD, to wtedy spoko... Co do True Lies... (18-12-2023, 11:25)Juby napisał(a): Pozostaje hiszpański bootleg, lub przeróbka z DVHS(D-Theatre) z sieci. Nie zwykłem kupować świadomie bootlegów, więc okradłem piratów Ale super byłoby gdyby gdzieś wypłynął w porządnej jakości remaster sprzed tych "poprawek" Camerona/firmy Jacksona.
|