Filmozercy.com | Forum
matwiko kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: matwiko kolekcja (/watek-matwiko-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 17-05-2020

Czyli dobrze znalazłem.

[Obrazek: JPUo.gif]

RE: matwiko kolekcja - matwiko - 17-05-2020

here's johnny! Smile

RE: matwiko kolekcja - Szczepan600 - 18-05-2020

No to mam na głowie teraz Giefa :-) Tego mi brakowało.

RE: matwiko kolekcja - Kirek - 18-05-2020

Z chęcią bym sobie poczytał posty na tej grupie ale czytając reguły mam pytania:
Cytat:3. Dbaj o estetykę, piswonię i brak spamu
Czy podanie linku do filmożerców (temat ze swoją kolekcja/filmoskop) będzie potraktowany jako spam?
Przy okazji możecie literówkę poprawić bo w kontekście o czym traktuje to słówko to wygląda dość zabawnie Smile

Cytat:5. Bądź pro-kolekcjonerski
Nie musisz kolekcjonować, by być w grupie

6. Przywitaj się swoją kolekcją
Grupa powstała głównie dla kolekcjonerów i wymaga się, by każdy nowy członek umieścił w poście powitalnym zdjęcia swoich zbiorów i napisał o nich/sobie kilka zdań.
Punkt 6 jest sprzeczny z pkt 5, chyba że dopuszcza się przywitanie w formie "Cześć, nie jestem kolekcjonerem" co załatwi temat zdjęć i kilku zdań o sobie Wink
A w moim przypadku najchętniej załatwiłbym to podając link do tematu z forum gdzie w pierwszym poście o swojej kolekcji są wszystkie informacje i stąd pytanie o pkt 3 Smile

RE: matwiko kolekcja - matwiko - 18-05-2020

Linki do filmożerców pojawiają się. Chyba nie ma z tym problemu. Zrobić zdjęcie kolekcji i wrzucić na fejsbokową grupę to naprawdę sekunda. To jest duża zaleta.
Panowie z takim podejściem nie wiem czy to jest dobry pomysł żebyście tam dołączali.

RE: matwiko kolekcja - Kirek - 18-05-2020

Czyli z jakim?
Tak jak napisałem w pierwszym zdaniu, chciałbym poczytać posty, zawsze to dodatkowe źródło wiedzy a nie chciałbym tam wejść i od razu popełnić jakieś faux pas stąd pytania o reguły.
No ale skoro uważasz, że tam nie pasuję to trudno Sad

RE: matwiko kolekcja - Szczepan600 - 18-05-2020

Za literówkę dzięki, a i tak, spokojnie można wrzucać linki do filmozerców. W końcu nie jesteśmy jacyś nienormalni :-)

RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 18-05-2020

Cytat:Zrobić zdjęcie kolekcji i wrzucić na fejsbokową grupę to naprawdę sekunda.

Not really. Żeby zrobić zdjęcie kolekcji muszę najpierw z półek ściagnąć całkiem sporo rzeczy, a tych zdjęć muszę zrobić conajmniej kilka Tongue (ale pewnie zrobię, bo od kilku lat nie robiłem takich fotek).

RE: matwiko kolekcja - Juby - 18-05-2020

Kilka uwag ode mnie:

- Wstawienie fotek kolekcji, czy to na forum, czy na facebooku, trwa moim zdaniem tyle samo.

- Fora dyskusyjne > facebook. Chyba, że chcę z kimś konkretnie popisać na messengerze. Ale grupa na fesie? Nie, dziękuję.

- W zbieractwo nigdy nie zwątpię, a lekarstwem na platformy streamingowe jest nie zakładanie sobie żadnej Smile

- Matwiko, super kolekcja, na filmwebie prezentuje się to znakomicie.

RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 18-05-2020

Cytat:- Fora dyskusyjne > facebook.

Oczywiście. Pisanie na grupach czegokolwiek poza krótkimi wiadomościami w sprawach bieżących to strata czasu. Po kilku dniach nie da się w żaden wygodny sposób znaleźć niczego. Dlatego w chwili obecnej jedyna grupa jakiej używam, to moja własna, na której umawiam się ze znajomymi w góry.

Mimo to zajrzę na chwilę do Szczepana Tongue