Filmozercy.com | Forum
Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) (/watek-gwiezdne-wojny-seria-spoilery)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - marciniozo - 05-12-2024

Zgadzam się z Tobą co do tego serialu. Tak trzymać. I właśnie mi też tak jakoś mało "kosmicznie" wydała się planeta dzieci i to osiedle. Jednak całościowo jest OK.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 05-12-2024

Sytuację na At Attin ratują szczegóły takie jak pojazdy na repulsorach i np. "elektroniczne" książki zamiast papierowych.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - shaman72 - 06-12-2024

Świat Star Wars to bajka ale to już bajeczka dla najmłodszych , oczywiście z dominującymi cwanymi i mądrymi dziewczynkami nad gamoniowatymi i niezdarnymi chłopcami.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 06-12-2024

Zgadza się, zapomniałeś dodać, że chłopcy są kolorowi a dziewczynki białe Smile

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 12-12-2024

Trzeci odcinek trzyma poziom i doszła fajna lokacja z gazową planetą w tle, jednak zrobiłem błąd i oglądałem to zaraz po pierwszej połowie serialu Secret Level - wizualnie Skeleton Crew się broni, ale dźwiękowo i muzycznie straszne odstawał, wszystko było bezpłciowe: piuu piuu i plum plum Big Grin

Zabrakło "pierdolnięcia", które jest w Secret Level, ja rozumiem że inna kategoria wiekowa, ale słabo jest - aż sprawdziłem pierwsze dwa odcinki i było tak samo.
Wniosek jest taki, że nie wolno oglądać Skeleton Crew po Secret Level i tego będę się trzymał Big Grin

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 24-02-2025

Andor zwiastun:

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Bender - 25-02-2025

Ostatnia nadzieja. Trailerek petarda. Po kilka razach nawet muzyczka zaczęła siedzieć.

Fajne jest to, że to nie postaci z R1 a bohaterowie pierwszego sezonu wzbudzaja u mnie więcej ekscytacji.
No i jestem bardzo ciekaw jak zadziała model 4x3 odcinki. Can't wait!

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mierzwiak - 25-02-2025

Żenujący trailer zmontowany chyba pod IQ koneserów TikToka, ale wybaczam i liczę że poziom pierwszego sezonu zostanie utrzymany.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - pearlzfan - 25-02-2025

Yea, miałem podobne odczucia. Zwiastun mnie odrzucił, głównie przez muzykę (zero feelingu starłorsowego przez to). Ale podobnie jak Ty, daję duży kredyt zaufania, bo S01 był świetny i mam nadzieję, że ten dotrzyma mu kroku.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 25-02-2025

(25-02-2025, 08:43)Bender napisał(a):  No i jestem bardzo ciekaw jak zadziała model 4x3 odcinki.

Moim zdaniem ruch w dobrą stronę - zakładam że będą 4 w miarę oddzielne historie z 4 lat, bo ile dobrze pamiętam, to początkowo planowano 5 sezonów i każdy sezon miał nas przybliżyć o rok do R1.

Jeżeli faktycznie tak się stanie, to "Andor" będzie bardziej dynamiczny, kosztem budowania relacji itp.
Czy to dobrze, czy źle? Zobaczymy, oglądalność powinna być większa, ale w chwili obecnej nie wiem czy kogoś to jeszcze obchodzi w ogóle Tongue

(25-02-2025, 13:14)pearlzfan napisał(a):  Zwiastun mnie odrzucił, głównie przez muzykę (zero feelingu starłorsowego przez to)

Z muzą ewidentnie nie trafili, mimo iż wiemy że w serialu będzie inna, to jednak niesmak pozostaje  Tongue

Dla porównania zajawki z poprzedniego sezonu:

Ja jestem otwarty na inne pomysły i na przykład, to co podłożyli w zapowiedziach SOLO, było dla mnie jak najbardziej spoko: