Filmozercy.com | Forum
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze (/watek-zagraniczne-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - truvneeck - 18-03-2020

(18-03-2020, 14:16)Kirek napisał(a):  Drugie "ale" to czy jest szansa aby filmy dotarły do PL skoro są takie ograniczenia w kursach samolotów. Ja obecnie czekam na dwie przesyłki. Pierwsza wysłana 27 lutego i druga 4 marca.

Nie no, jasne, że trzeba się teraz liczyć z wydłużonym czasem dostawy. To oczywiste, nawet przesyłki z Europy będą "wisieć" przez jakiś czas, ale nie wysuwałbym na razie wniosku, że może nie dojść wcale. Nie spieszy się Wink w razie czego będę informował, czy były problemy (i jak długo trzeba było czekać). Wielokrotnie powtarzałem, że australijska poczta dociera do mnie we wzorowym tempie i formie, więc jestem optymistą. A Twoja przesyłka sprzed 2 tygodni tak naprawdę powinna być już w Polsce i dotrzeć normalnie, z tą drugą pewnie przyjdzie poczekać dłużej.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - promocje - robsonm1978 - 18-03-2020

(18-03-2020, 13:13)truvneeck napisał(a):  JB HI-FI 3 w cenie 2 na wszystko.

Z Revolutem(!) przy dzisiejszym kursie AUD, 3 filmy UHD (2 za 24.99, 1 za 0) z przesyłką wychodzą po 50zł z groszami za sztukę.
(P.S. Może się jeszcze okazać, że w piątek wpadnie -20%, bo dawno nie było Wink )

Tylko jedno "ale" nie wszystkie tytuły chcą wskoczyć w jedną przesyłkę, w różnych konfiguracjach nie przechodzą niektóre tytuły i strona twierdzi, że nie mogą być wysłane razem (być może jakieś ograniczenie z przesyłaniem stuffu między magazynami, albo co.)

Jest coś z tych filmów pl wersja?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mateusz - 18-03-2020

http://filmozercy.com/filmoskop/editions?countries%5B%5D=16&polish_versions%5B%5D=2&polish_versions%5B%5D=3&polish_versions%5B%5D=4&sortby=added_desc&release_date_from=&release_date_to=&polish=empty&search=

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 18-03-2020

Wbrew pozorom pezesyłki z zagranicy docierają szybciej niż zazwyczaj. Zamówiłem filmy z włoskiego i francuskiwego amazonu i obie już mam u siebie mimo iż spodziewałem się wydłużonego czasu oczekiwania.

Wydaje mi się, że kurierzy pracują nieco szybciej bo nie ma takiego ruchu na drogach + część ludzi boi się cokolwiek kupować poza granicami kraju więc imho to idealny moment na składanie zamówień.

Wysłane z Samsung Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - truvneeck - 18-03-2020

(05-06-2019, 15:37)truvneeck napisał(a):  Wydaje mi się, że kurierzy pracują nieco szybciej bo nie ma takiego ruchu na drogach + część ludzi boi się cokolwiek kupować poza granicami kraju więc imho to idealny moment na składanie zamówień.

Miałem podobnie z zamówieniem z Hiszpanii, dotarło zadziwiająco szybko. Ale mam inną teorię- żeby ograniczyć spedycję z jednego końca Europy na drugi, wysyłają zamówienia z magazynu bliższego celowi, więc zamiast z Włoch przesyłka wychodzi na przykład z Niemiec i omija pośredników po drodze. Ale tylko tak sobie gdybam.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Pablo0909 - 19-03-2020

Dotarł do mnie przedwczoraj z angielskiego amazonu "The Hunt for Red October" w steelbooku. Zdziwiony byłem już po otrzymaniu info o wysyłce, bo film był wysłany przez ichniejszą pocztę(!). Śledzenie tylko do momentu, gdy przesyłka opuściła Rochester, dalej, nie wiadomo co się z nią działo. Na opakowaniu wgniecenia Undecided Zareklamowałem od razu i wysłali ponownie tym razem już normalnie czyli przez DHL. Jednak wczoraj zamówiłem u nich kolejnego steelbooka i również został wysłany pocztą Confused Mam obawy, że ten steelbook również będzie uszkodzony. Wie ktoś o co chodzi? Dlaczego nie wysyłają kurierem tylko pocztą?

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 19-03-2020

Może kupiłeś w sklepie zewnętrznym za posrednictwem Amazonu a nie bezposrednio w Amazonie?

Wysłane z Samsung Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Pablo0909 - 19-03-2020

Nie, nie, bezpośrednio z Amazon. Pierwszy, uszkodzony i wysłany steelbook przez pocztę, wysłali ponownie ale już kurierem. kolejny zamówiony, ponownie wysłali pocztą.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Pablo0909 - 22-03-2020

Chciałoby się komuś sprawdzić, jak przebiega proces zamawiania na amerykańskim amazonie? U mnie na 2 przeglądarkach, po wrzuceniu filmu do koszyka i przejściu do fazy potwierdzenia adresu, wyskakuje komunikat, że pod ten adres (do Polski) nie mogą wysłać. Czyżby wstrzymali wysyłanie do UE? Trochę niespodziewanie, bo jeszcze w piątek dotarła do mnie przesyłka właśnie z USA.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Plicha - 22-03-2020

Sprawdziłem, potwierdzam, nie da się zamówić poprzez Amazon do Polski. Inni sprzedawcy z Amazonu wysyłają, więc ewidentnie jest blokada.