Filmozercy.com | Forum
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD (/watek-pearlzfan-kolekcja-uhd-bd-dvd)

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - misfit - 03-12-2021

Ładny up UHDkowy i do tego świetne remastery. Co prawda Goonies ma trochę za bardzo odziarniony obrazek, ale to i tak jest niebo, a ziemia w stosunku do wydań BD.
Ciche miejsce 2 z Niemiec załapałeś się na jakąś promkę czy może regularna cena ?

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - sebas - 03-12-2021

(02-12-2021, 18:32)pearlzfan napisał(a):  Ciche miejsce daje ognia Atmosem
Podobnie część pierwsza. Dobry montaż dźwięku i efekty dźwiękowe.
Ładna aktualizacja.

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 03-12-2021

Dzięki!

A Quiet Place 2 z quasi promki, bo zwrócili mi kasę za inny zakup (a film mogłem o dziwo zatrzymać), więc wyszło 3,5€ Big Grin. Jak kupowałem, to cena była 23,49€. Teraz widzę jest drożej.

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Mr.Hankey - 03-12-2021

A zamontowałeś już atmosy tam gdzie ich miejsce, czy nadal stoją na frontach?

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 04-12-2021

Jesscze nie, ale to znaczy, że po montażu efekt będzie jeszcze lepszy. Puściłem wczoraj poczatek The Thing i w scenach, gdzie Szwedzi ścigają psa w ujęciach z perspektywy strzelca rewelacyjnie słychać dźwięk silnika nad głową.

Obejrzałem dzisiaj też Aliena z UHD. Sam miód! Trochę się obawiałem, że przy takiej szczegółowości obrazu niektóre scenografie i efekty praktyczne zdradzą swoją umowność, ale nie liczac wybuchu na koniec i głowy Asha na stole (ale to głównie przez montaż) świat przedstawiony mimo 40 lat na karku (i retrofuturystycznego z dzisiejszej perspektywy designu) jest nadal niewiarygodnie realistyczny i przekonywujacy.
Ciekawe czy kiedyś odrestaurują części 2-4, przydałoby się zapgrejdować cały box Smile

Obejrzałem wersję director's cut z 2003 roku i zastanawiam się czy Cameron nie zaczerpnął czasem inspiracji do scen z ofiarami obcych trzymanych w ulu z wyciętych scen z Aliena.

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 15-12-2021

Ostatni update/upgrade w tym roku. Sprzedałem polskie steelbooki BD, które zamieniłem na francuski box UHD.
Mimo, że na pudełku jest napisane, że na płytach UHD są tylko napisy francuskie i angielskie, to są także polskie (audio też).

[Obrazek: IMG-20211215-155332.jpg]

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - marciniozo - 15-12-2021

No pięknie, pięknie. Co do Aliena, faktycznie pomimo tylu lat bardzo dobrze się prezentuje w wydaniu 4K.

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 29-12-2021

Miał być ostatni update, ale wpadła na święta jeszcze mała niespodzianka.

Utopia świetnie wygląda (przynajmniej po obejrzeniu kilku minut prologu E01) i ma bardzo ładne menu nawiązujące do stylistyki i tematu serialu. 4 płytki po 3 odcinki plus troche dodatków. Brak PL.

Shoguna baaaardzo dawno nie widziałem i bardzo chętnie sobie go odświeżę. Podzielili go imho dziwnie, bo na 3 płytach są 3 bardzo długie części (171, 183 i 197 min), a byłem przekonany, że to był serial z ~40minutowymi odcinkami (przynajmniej tak mi podpowiada pamięć, kiedy Shogun leciał w tvp). Plusem jest masa dodatków, nie tylko komentarze i wywiady z twórcami, ale także dokumenty z produkcji. Także brak PL.

Captain Marvel super filmem nie jest, ale na tle pozostałych kolorowanek Marvela ma przynajmniej (świetnie odmłodzonego cyfrowo) SLJ i Brie, którzy tworzą udany duet. Dotrzymają towarzystwa Strażnikom galaktyki, którzy do tej pory jako jedyni ze stajni Disney-Marvel gościli w mojej kolekcjiSmile

[Obrazek: IMG-20211229-131309.jpg]

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - kulcikriu - 29-12-2021

A czy Utopia ma może angielskie napisy?

RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 29-12-2021

Tak, Utopia i Shogun mają napisy ENG, jakby co.