![]() |
|
Criterion - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Criterion (/watek-criterion) |
RE: Criterion - misfit - 10-11-2024 Z mojej strony EOD. Sorry, ale nie dogadamy się, mamy zupełnie różne priorytety - dla mnie pudełko, okładka i czy są na niej oznaczenia wiekowe, ma czwartorzędne znaczenie, o tyle o ile nie wpływa ono niekorzystnie na stan płyty. Mefisto - hm, hm... polemizowałbym z tą najlepszą jakością Criteriona np. w Letter Never Sent i The Organizer - u Francuzów są nowsze remastery ze skanu 4K. Mam ten pierwszy i zdecydowanie wolę obrazek od Criteriona. A ten drugi nawet ma angielskie napisy, ale z tego co widzę jest już niedostępny w "normalnych" sklepach. Tak czy owak, miej świadomość, że istnieją/istniały nowsze mastery i prędzej czy później mogą być one wypuszczone, także przez samego Criteriona. RE: Criterion - ILSA FAUST - 10-11-2024 (10-11-2024, 14:39)misfit napisał(a): mamy zupełnie różne priorytety no od początku o tym piszę ![]() Przecież tylko Marriage Story (nomen omen po streamingu) to nowy zakup a reszta to przesiadka lub podmianka. Niektóre pozycje takie jak Breakfast Club to już chyba piąta przesiadka w życiu a za tydzień pewnie ogłoszą wersję 4K z HDR i DV. Ludzie zbierają laleczki Pop, klocki lego, plakaty, gadżety, przebierają się za hobbity, uczą się języka elfów i gadają do ciebie po elficku, kolekcjonowanie wydań premium to naprawdę to nie jest takie halo, no może mam czasami problem z tymi warkoczami. pacyfikuję wszystko co nie jest po angielsku oraz nie jest w klasie premium, oczywiście przy zachowaniu najwyższej jakości. Jak będę miała jakieś problemy po projekcji The Piano 4K od Criteriona to kupię to wydanie UK na promce 3 za 30 i dysk pójdzie do wydania z Criteriona a lay out do ciemnej "szuflady wstydu". RE: Criterion - Mefisto - 10-11-2024 (10-11-2024, 14:39)misfit napisał(a): Mefisto - hm, hm... polemizowałbym z tą najlepszą jakością Criteriona np. w Letter Never Sent i The Organizer - u Francuzów są nowsze remastery ze skanu 4K. Mam ten pierwszy i zdecydowanie wolę obrazek od Criteriona. To może doprecyzuję, że niedostępne i bez normalnego języka mnie nie interesują Co prawda List jest ruski, więc jeszcze coś tam zrozumiem, no ale. Do tego dochodzi całokształt wydania, dodatki, książeczka... nie każdy film muszę mieć z najnowszego możliwego skanu, zwłaszcza gdy mam szansę wyrwać go w promocji. Ważne by jakoś wyglądał.
RE: Criterion - misfit - 10-11-2024 Osobiście przestałem kupować już filmy bazujące na starszych masterach, tym bardziej jeśli trzeba wyłożyć na nie blisko 85 zł. Ale spoczko, na biednego nie trafiło - najwyżej za kilka lat kupisz ponownie w nowym wydaniu... ![]() PS. W moim Francuzie, poza nowszym skanem, mam też 60 stronicową książeczkę (po francusku, trzeba się uczyć języków ), a także nieco więcej materiałów dodatkowych - o co w sumie nietrudno, gdyż Niewysłany list od Criteriona to golas.
RE: Criterion - piti198 - 10-11-2024 @faust Ja wiem co to jest film The Breakfast Club, a nie Brakefast Club, jak napisałeś/aś. Nie wiem czym/kim Ty jesteś, ale chyba w dzieciństwie jakiś ksiądz się do Ciebie dobierał bo tak najeżdżasz na Kościół. Ewentualnie tak gadasz, bo to teraz modne opluwać Kościół. Mam wrażenie, że masz nie tylko problem z warkoczami, ale przede wszystkim z głową. RE: Criterion - Mefisto - 11-11-2024 (10-11-2024, 16:08)misfit napisał(a): Osobiście przestałem kupować już filmy bazujące na starszych masterach, tym bardziej jeśli trzeba wyłożyć na nie blisko 85 zł. No właśnie o tym piszę - cholera wie, co zaraz wznowią w lepszej formie, więc nie wiadomo, co kupować. Zwłaszcza, że część z tych wydań już bazuje na skanach 4K. Inna sprawa, że taki Ghost Dog mnie ostatnio poskładał jakościowo i w ogóle nie czuję potrzeby update'u. Cytat:najwyżej za kilka lat kupisz ponownie w nowym wydaniu... No nie, akurat z tych wymienionych to w ogóle interesi mię jakiekolwiek wydanie - to nie są priorytety, którę muszę mieć w lepszej jakości co chwila. Taki zaszczyt dotyczy jedynie ułamku kolekcji. RE: Criterion - kulcikriu - 15-11-2024 Informacyjnie - wyglada na to ze na amazon uk za godzine konczy sie promo na criteriony RE: Criterion - Mefisto - 15-11-2024 Fucktycznie - część cen poleciała w górę. Za to pojawiły się kupony, które przywracają w koszyku promocyjne ceny. Dziwny zabieg. A Ty, misfit, jakie byś tytuły polecał z criterionowej wyprzedaży w US?
RE: Criterion - misfit - 16-11-2024 Nie wiem, z wcześniej podawanych względów nie za bardzo interesuję się tym co się dzieje w USA i poza tym ogólnie nie podzielam opinii o zajebistości Criteriona. Spokojnie sobie czekam na europejskie odpowiedniki, a jeśli się nie doczekam to trudno - nie można mieć wszystkiego co się chce mieć. RE: Criterion - paniron - 23-11-2024 Amazon w koncu zrobil promo na Thelma & Louise 4K UHD + Blu-Ray (Criterion Collection) 24£ po kliknieciu na voucher |