![]() |
|
Pierdololo polityczne - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Pierdololo polityczne (/watek-pierdololo-polityczne) |
RE: Pierdololo polityczne - Mefisto - 17-11-2020 O, dzięki - nie znałem tych badań. Paradoksalnie pokazuje to, jak bardzo zbliżone są te te dwa wirusy i jak wokół grypy można by spokojnie podobną panikę rozsiać i wszystko zamknąć. W końcu to spokojnie można odnieść i do covida: Cytat:This large, community-based study found that most people with influenza in England don’t have symptoms, and even if they do, only a small proportion go to a doctor. RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 17-11-2020 Cytat:Grypa sama w sobie daje przede wszystkim poważniejsze objawy U KAŻDEGONie słyszałem, żeby robiono masowo testy i sprawdzano. Może też 90% przechodzi bezobjawowo? EDIT: dopiero zerknąłem na post Mierzwiaka. Cytat:Paradoksalnie pokazuje to, jak bardzo zbliżone są te te dwa wirusyNo, ale mamy na razie 10k+ trupów, ile w Polsce umiera rocznie na grypę? RE: Pierdololo polityczne - Wolfman - 17-11-2020 (16-11-2020, 19:07)Mierzwiak napisał(a): a potem same się zamkną, bo nie będą miały racji bytu w świecie niewolników NWO pracujących za łyżkę ryżu. #tomasensTak przy okazji zastanawiałeś się do czego my im będziemy potrzebni za jakiś czas? Technologia osiągnęła taki poziom, że będzie można zastępować człowieka. Co wtedy z tymi miliardami? Utrzymywać ich na minimalnym by konali z głodu w domu, czy powoli ich wyniszczać teraz? Patrząc na historię to najbogatsi mieli cały kapitał ziemski i pomiatali nami jak chcieli, bez większego buntu ze strony ludzi poza wyjątkami. Zastępowano króli , rządem, co na jedno dalej dla nas wychodziło. Teraz wirus w koronce i ludzkość dalej nie widzi problemu, że dali robią z nami co chcą. Zaszczepią, zaczipują jak bydło.
RE: Pierdololo polityczne - Mefisto - 17-11-2020 (17-11-2020, 19:21)Gieferg napisał(a): No, ale mamy na razie 10k+ trupów, ile w Polsce umiera rocznie na grypę? No ale te 10k+ to nie są zgony z powodu samego covida. Co do grypy znalazłem takie coś (przy czym należy pamiętać, że przy grypie nie dzieje się sodoma i gomorra: A tu pan o szczepionce rozsądnie RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 17-11-2020 Rozsądnie bo gada po twojej mysli (nic to nie pomoże, nie można przymusowo, wirus zmutuje), a jak wiadomo, ci co się z nami zgadzają są jacyś tacy mądrzejsi. RE: Pierdololo polityczne - Wolfman - 17-11-2020 Lekarze i naukowcy trąbią o tym, ale są zagłuszani przez nierząd. Warto poczytać o petycji lekarzy do cyrkowców na temat tejże szczepionki, są inne rozwiązania. No ale w szczepioneczkę się już zainwestowało naszymi pieniążkami to trzeba ją teraz aplikować RE: Pierdololo polityczne - Mierzwiak - 17-11-2020 Na razie jest tak: Cytat:- Jestem przekonany, że w perspektywie kilku, najdalej kilkunastu dni będziemy gotowi do takiego precyzyjnego zaprezentowania całego procesu tej wielkiej operacji, bo to będzie wielka operacja, żeby w krótkim czasie każdy chętny obywatel mógł się zaszczepić - powiedział. https://tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-szef-kprm-michal-dworczyk-szczepienie-bedzie-wielka-operacja-4753069 W kwestii sprzedaży akcji przez prezesa Pfizera: https://www.fool.com/investing/2020/11/12/pfizer-ceo-sold-shares-on-same-day-as-the-companys/ RE: Pierdololo polityczne - Nie_zbieram_ale_lubie - 19-11-2020 IMHO Wasza dyskusja jest spóźniona o dobrych kilka miesięcy, Ciekawe jakie wnioski nasuną się Wam za kolejne 6-12 miesięcy. Tymczasem "na druga nóżkę", zanim zniknie jak wiele innych interesujacych materiałów, bynajmniej niezwiązanych, badź nie ograniczających się do walki politycznej w USA. https://www.youtube.com/watch?v=pOdrPruSnrw https://youtu.be/J3ZzLYFWRCc Cytat:Szef KPRM podkreślił, że szczepieni będą tylko ci, którzy wyrażą do tego chęć. Natomiast w zachodnim świecie coraz glosniej i bardziej otwarcie, w publicznym radio i tv, mówi sie o tym, zeby osoby osoby bez szczepien nie mialy prawa do ubezpieczenia, swiadczen socialnych, prawa do podrozowania itp. Co ciekawe prezentowane so one jako oddolne idee. Ludzie sobie ot tak wymyslili paszporty szczepionkowe i wykluczenie i systemu opieki spolecznej i zdrowotnej niepokornych. W niektórych krajach, znanych ze swej demokracji i wolności słowa, akcje policyjne wobec ludzi manifestujacych publicznie swoje wątpliwości co do polityki prowadzonej przez rzadzacych w zwiazku z zapobieganiem pandemii i łamaniem podstawowych praw obywatelskich oraz człowieka, sa nad wyraz represyjne a czesto bezprawne. Szereg bledów, braku analizy skutkow i konsekwencji działania, nie można zrzucić na indolencję poszczególnych rzadów, bo obraz wydaje się być spójnym w prawie całym zachodnim świecie, zaś niektore kraje pozwalaja sobie wrecz wychodzić przed szereg. Przypadki Stanu Victoria, Irlandii, czy Kanady nie budza wątpliwości, ze działania rzadów nie słuza ograniczeniu epidemii ale zupelnie innym politycznym celom. Fakt, ze woiekszośc mediów skupiona jest w kilku rekach i lepiej bądź mniej zgrabnie sterowana, to jedno, ale fakt, ze bezceremonialnie nie dopuszcza się do głosu opinii fachowców medycznych, którzy w wyważonych opiniach sugeruja, aby wziać pod uwagę dane statystyczne oraz nabytą o wirusie wiedzę, określa sie mianem oszołomów ( analogiczny proceder dzieje sie tutaj) i bez względu na ich autorytet, pozycję i zaangażowanie, marginalizuje, zmusza do rezygnacji z pozycji, ucisza. Propaganda jest wcielana nie tylko w publikatorach ale na kazdym mozliwym szczeblu administracyjnym, zaś skrypty o tym świadczące, znane. Wszystkim twardoglowy, uważajacym, ze tonie moze być PLANDEMIA, bo ich system wartości nie pozwala wierzyć w taka możliwość polecam uruchomić krytyczne myślenie i nie odrzucać faków swiadczacych o tym że przygotowania i dzialania nie slużą dobru obywateli, czy efektywnoścci przeciwdziałania rozwoju pandemi, ale kontroli jej przebiegu w czasie i kontroli obywateli w skali w aspektach gospodarczych i wolnosci obywatelskich, cos, co byłoby niemozliwe do dokonania bez psychozy strachu, zmęczenia i przymusu podyktowanego "stanem wyższej koniecznosci".. Zakładam, że nie mieliscie za bardzo okazji i ochoty przyglądać się rozwojem wypadków na obcych podwórkach, mając swoje lokalne igrzyska i "wydarzenia". Populacja każdego chyba kraju je miała - jedni ataki na tle wyznaniowym, inni podsycanie podziałow politycznych, czy inne kotrowersyjne szopki, fermentujące umysły i uczucia gawiedzi. Zimna i skrupulatna analiza wydarzeń i dostep do szerszej informacji mogłaby u wielu zaszczepić watpliwości w zalezność przyczynową skuktową tego z czym sie obecnie borykamy i co nas czeka w bliskiej i dalszej przyszłości. Nie zamierzam sie wdawać w żadna polemikę, ani odpowiadać na zaczepki. Ludzie nie byli glupi wierząc w to, że Ziemia jest płaska, badź iz jest centrum wszechświata. Byli jedynie w błedzie, bo nie znali faktów wskazujacych na inna możliwość. Zaś kiedy je już poznali, nie mogli dopuścić do siebie myśli przeczącej naukom i wierzeniom w których okrzepli. Nie martwie sie o to kto ma kto ma rację, ale o to jaki będzie end game tego całej sytaucji i procesów przez które nas nasi władcy przeprowadzą. RE: Pierdololo polityczne - Nie_zbieram_ale_lubie - 19-11-2020 (19-11-2020, 11:46)Mierzwiak napisał(a): Przepraszam że nie biorę na poważnie osób które zamiast danych i faktów posługują się wyłącznie wyeksploatowanymi do granic możliwości sloganami, będąc chodzącą wersją definicji foliarza z Nonsensopedii. Misfit podawał konkretne dane, ja też wrzuciłem rozsądny i rzeczowy materiał z kanału Nauka To Lubię, z drugiej strony masz jakieś majaki o Billu Gatesie i posługiwanie się tezami, ale bez żadnego poparcia Moze napij sie kawy, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Wolno, moze nawet dwukrotnie. biorac pod uwage moja oslabiona kompetencje jezykowa, która odbija sie zarowno na stylu jak i slownictwie ktorego uzywam, a ktora wynika z faktu braku kontaktu z jezykiem ojczystym, ergo tym, że moj mozg przstawil sie na konstrukcje wypowiedzi nietożsame z jezykiem polskim, a także inny zakres znaczeniowy slów, o wydawałoby sie tym samym pochodzeniu. Przede wszystkim nie imputuj mi idei i słow, ktorych nie zawarlem w poscie który komentujesz, ani też w innych, moich wypowiedziach. Nie mam żadnych majaków na temat Gatesa. Nie tylko nie wspomniałem nic na jego temat ale nawet nie pomyslałem. Wpisujesz sie idealnie w MO, które napiętnowałem powyżej. Nie wiem jakie dane podawał Misfit, nie kwestionuje ich, ani nie komentuje. Od poczatku pandemii obserwowałem dane zbierane i komentowane przez LEKARZY, w róznych krajach, nie tylko europejskich i obraz nie odstawał od statystyk z lat poprzednich. Nie wiem, dlaczego aby zadac sobie trud siegniecia po statystyki umieralnosci, musieliscie czekac az do zimy, w okresie ktorej liczba zachorowań z oczywistych wzgledów rośnie, a za nią rośnie umieralność, zwłaszcza w obliczu ponadpółrocznego paraliżu służby zdrowia, która zawiesiła wszelkie diagnozowania i procedury leczenia wobec osób zagrozónych zchorzeniami o rzad wielkości wiekszej skali śmiertelnosci od Covida. Mam swoj stosunek do wirusa. Wiem ze jest realny i że niesie realne zagrażenie dla zycia i jego jakosci, również u osób młodych, bez chorób towarzyszących, ale zagrozenie to dotyczy niskiego odsteka zakażonych. Sam w mlodosci przeszedłem ifnekcje podobnego retrowirusa, bardzo dlugotrwała i uciażliwą w skutkach. Nie mniej jednak w powyzszej wypowiedzi wogóle nie odnioslem sie do kwestii medycznych, a wyłacznie do dysproporscji uzytych srodków, rzekomo zapobiegawczych, ktore powodują dlugotrwałe i nieodwracalne skutki w kazdym aspekcie spolecznym, gospodarczym, politycznym, i o zgrozo medycznnym, bo nalezy spodziewac sie wiecej ofiar "zamkniecia" sluzby zdrowia, na choroby inne niz Covid. Dzisiaj nie ma juz najmniejszych watpliwości, że "kuracja" jest bardziej brzmienienna w skutach od choroby i nadal nie odrzuca sie dyskusje na ten temat. To, ze nie podaje Ci dziesiatek przykladów swiadczacych o systemowej nieudolnosci i niekonsekwencji wladz w zapobieganiu "pandemii", czy represjonowaniu wyrazicieli opinii odbiegajacych od obecnie propagowanych wytycznych, bez wzgledu na ich kompetencje naukowe, nie oznacza, tak jak napisałeś, że wyrażone przez mnie tezy nie maja poparcia, bądź są niedorzeczne. Po prostu nie mam na to czasu, tym bardziej widzac wasza kulture dyskusji. Zainteresowani będą w stanie sobie wiele informacji, ktore najwyraźniej nie docieraja do przeciętnego Polaka. znależć samodzielnie. Jesteś człowiekiem inteligentnym, wiec napewno jesteś w stanie to zracjonalizować, ze nie powtarzam, bo uwierzyłem w jakąś "konspiracyjną tezę", ale dlatego, że widzę, co sie dzieje na świecie. Mam nieco inne spojrzenie, być może szersze niż Ty, ponieważ przez prawie połowę czasu w roku podróżuje, w związku z tym, mam rózne ośrodki życia, zainteresowań i przyjaciów w róznych krajach oraz mutli-narodowy team w pracy, stad tez i więcej informacji i opinii, których nie znajdziesz w mainstreamowych madiach, chocby tam byly zepchniete w cien, przez propagandową hucpę. Nie zalezy mi na tym abyś traktował mnie poważnie. Napisałem powyzszy post, po to abyś zaczął traktować poważnie swpja wlasną i swoich bliskich przyszłość, bo wirus nie jest dla nas i dla Nich głównym zagrożeniem. Cytat:To czy szczepionka będzie dobrowolna a ewentualne represje związane z nieprzyjęciem jej to dwie osobne kwestie, ja tylko podałem tę pierwszą informację. Tak jak napisałem w poprzednim watku. Dam Ci wiecej czasu do namysłu. Czas pokaże jak to się wszystko rozwinie. Za rok zobaczymy czy Twoje zapatrywania sie nie zmieniły Cytat:Osobnym tematem jest również to do czego pandemia jest wykorzystywana, ale naprawdę NIKT nie bierze pod uwagę że ten wirus pojawił się w sposób naturalny? Nie można tego od siebie oddzielić tylko od razu brnąć w wielopiętrowe spiski? Abstrahujac od pochodzenia wirusa i tego czy wszyskie rzady realizuja plany, które ktoś wymysłił, czy tylko przesymulował na niesławnych, miedzynarodowych, corocznych ewentach, czy może wykorzystują one sytuację, realizując własna politykę, która jest im oraz wielu grupom interesu na rękę. Ja upatruję w nich nie tylko braku efektywności ale i bezpośredniego zagrożenia dla funkcjonowania kraju ( uniwersalnie, choć akurat zyje w innych krajach niz Ty, ), społeczeństwa i przyszłości w jakiej przyjdzie nam żyć. Cytat: [quote] Nie. Od 10 miesiecy nie czuje sie ani przez chwile wygodnie. Podobnie przekonywanie ludzi okopanych w swoich racjach, tak mocno, że na dzień ddobry częstują inwektywami, aby dopuścili do siebie jakieś rzeczowe argumenty, czy fakty, by uruchomic krytyczne myślenie i rozpocząć swoją własną debatę, o tym co jest ważne w ich życiu i co jest prawdziwym zagrożeniem, nie jest przyjemnoscia, a obywatelskim obowiązkiem. Bez wzgledu jak cenie sobie uprawianie Art of not giving a fuck, imperatyw aby nie dać zabrac naszym dzieciom prawa do tych strzepkow wolnosci, którymi może cieszyć się nasza generacja, nie pozwala mi pozostać kompletnie obojętnym. Dlatego treż narażam się na niewygodę produkowania polkich znaków diakrytycznych, zeby wywaołać jakąś reakcję, nie po to aby kiedyś napisać "a nie mówiłem?!". RE: Pierdololo polityczne - Mierzwiak - 19-11-2020 Sorry, ale wyskakujesz z jakimś pasywno-agresywnym najazdem na rzekomo prezentowane tu postawy, a gdy wspominam że takowych tu nie ma to stwierdzasz że nie wiesz co podawał misfit, potem zarzucasz jakieś inwektywy i nawet nie czytasz ze zrozumieniem - nie napisałem że Ty majaczysz o Billu Gatesie, tylko że w tym temacie min.majaki o Billu Gatesie są kontrą dla rzeczowych danych. Podsumowując: rozmowa z Tobą to strata czasu i dzięki, ale nie pijam kawy. Next! |